Пролет цветна бързо идвай тук, мамите от ИБ чакаме те на дъжда напук

• 34 745
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
От днес пък бебо е на първия си АБ. Освен едномесечната хрема, доки видя и много зачервено гърло, и се споразумяхме, че не можем повече да чакаме, явно не може да се справи само, милото. Другата седмица  пак няма да пускам баткото на ясла, нека закрепнат и двамата, и времето дано се стабилизира. Знам си, че е нормално, че всички през това минават, ама.... абе, това да е Simple Smile

# 211
  • София
Моме, много кофти, но дано се оправят и двамата сладури и повече да не боледуват.

Мецо, ето че ти казахме, че ще изкараш добре оценка. Сега ти пожелавам и тази да е толкова добра.

Бени, когато ти е тежко споделяй тук с нас. Ние сме с теб и те подкрепяме.

За буквите - моето някои ги разпознава, но нищо повече.

Цифрите - баща ми започна да я учи и горе долу има малък успех.

Малката беше с конюктивит, а след това и с червено гърло. Но една кашлица я мъчи от една седмица, където никой лекар не намира за притеснително и не вижда да има секрет, който да я мъчи. Ако до неделя не е минала, мисля в понеделник вечер да я заведа на преглед при д-р Масларски. Доста добри отзиви чух за него и за много адекватен спрямо лечението на децата.

# 212
  • София
моето дете явно е от изоставащите  Rolling Eyes
брои до 4, защото за него числото пет е последното, като каже пет значи е най-много.
към буквите никакъв интерес няма, баща му се е амбицирал да го учи, ама не привлича внимание, детето предпочита да се бият като костенурките нинджа с мечове и ками.
цветовете знае поне. рисунките са му драсканици, та не виждам как да пишем букви и цифри.
надявам се в първи клас да ги научи  Crazy

# 213
  • При моето слънце
Моменце, да оздравява бързо малчо!
И на моя дребен му изписаха Аб днес. Вчера късния следобед ми вдигна 39 Т и цяла вечер си поддържаше 38, но пък не я усещаше. Преди лягане пак започна да вдига, но след панадол и мазане с йод си заспа. Събуди се по някое време от високата темп и му дадох хексалгин. От тогава не е вдигал над 37.5, но за мое успокоение (защото е перък) го заведох на лекар и диагнозата му е също силно зачервено гърло. Купих го аб-то, но не мисля да го давам засега. Ще го пробвам първо с хомеопатични и чайчета, пък ако започне да се влошава, тогава аб. Иначе венците над кътниците са яко подути и червени и съм сигурна, че те са виновниците. И Мишо ми вдигаше висока Т от зъби, но поне при него по-бързо пробиваха.
Сега спи дребен, но като се събуди пак ще го мазна с йод. Все повече се убеждавам, че колкото повече деца вкъщи, толкова повече болести. Всичко що е в училище се носи в къщи от Мишо, но поне той не боледува, най много да пусне малко сополи. Искрено се надявам като тръгне Гого на ясла, даси е изградил що годе някакъв имунитет и да не боледува много.
Пънче, успех със захранването! Дано на Йоан му се услаждат пюретата. Аз не бих се притеснявала изобщо за кърменето след захранване. И двамата ги захраник на 5 месеца, а никога не отказваха мляко след „хранене”.
Оф, много дълго стана. Едно мислих, друго стана. Господ пак ми се изсмя на плановете  Blush

# 214
  • Бургас
Колкото повече занимаваш едно дете, толкова повече ще знае/стига да не има някакви предпоставки обективни и здравословни/ , някои учат по-бързо, други по-бавно, всяко си е със собствена методика и темп. Аз на Ивейн вече и свикнах, тя от раз учи или поне така изглежда отстрани, Не показва нещо, че го знае , докато не го усъвършенства.  Shocked Няма го модела на проба -грешка или поне не толкова видимо . Така проходи, така проговори и общо взето за всичко е така, няма правен преход, прави директни скокове в растежа. За това и спрях да правя сравнение с други деца, иначе вече да съм загубила здрав разсъдък ......Както не можеше да говори на до 2 , не ходеше и проходи късно.....и куп ей такива и видимо "изоставаше", сега  вербално надминава доста от връстниците си , които бяха ееехеее на по-малка  възраст. Брои до 30, разпознава до 15, буквите що годе ги знае....и т.н Имаме проблем с фината моторика, но там аз полагам усили и напредваме. Вече оцветява що годе добре и хваща все по-успешно химикали и приборите за хранене. Напоследък баща и много се занимава с нея, защото е в период в който подава на обучение и той се кефи  Mr. Green Та така, всяко дете с нуждите си и времето си.....

# 215
  • Северозапада
Аз съм забелязала почти същото при София. Когато се почувства готова да ходи, се пусна от ръката ми и не е падала. Когато беше събрала достатъчен запас от думи да каже каквото мисли, започна да говори. Преди това и за вода сочеше. Буквите и бях показала едно "С" на брошура, по някое време започна сама да си сочи. Когато съм настоявала да я науча на нещо, никога не е показвала, че го знае. Чак след време, неочаквано ми показва/ казва показано/ говорено.
Моменце, да оздравява бързо малчо!
И на моя дребен му изписаха Аб днес. Вчера късния следобед ми вдигна 39 Т и цяла вечер си поддържаше 38, но пък не я усещаше. Преди лягане пак започна да вдига, но след панадол и мазане с йод си заспа. Събуди се по някое време от високата темп и му дадох хексалгин. От тогава не е вдигал над 37.5, но за мое успокоение (защото е перък) го заведох на лекар и диагнозата му е също силно зачервено гърло.
Скрит текст:
Купих го аб-то, но не мисля да го давам засега. Ще го пробвам първо с хомеопатични и чайчета, пък ако започне да се влошава, тогава аб. Иначе венците над кътниците са яко подути и червени и съм сигурна, че те са виновниците. И Мишо ми вдигаше висока Т от зъби, но поне при него по-бързо пробиваха.
Сега спи дребен, но като се събуди пак ще го мазна с йод. Все повече се убеждавам, че колкото повече деца вкъщи, толкова повече болести. Всичко що е в училище се носи в къщи от Мишо, но поне той не боледува, най много да пусне малко сополи. Искрено се надявам като тръгне Гого на ясла, даси е изградил що годе някакъв имунитет и да не боледува много.
Пънче, успех със захранването! Дано на Йоан му се услаждат пюретата. Аз не бих се притеснявала изобщо за кърменето след захранване. И двамата ги захраник на 5 месеца, а никога не отказваха мляко след „хранене”.
Оф, много дълго стана. Едно мислих, друго стана. Господ пак ми се изсмя на плановете  Blush
Сега в крайна сметка този йод може или не може да се маже при Т? Във Фейса коментирахме, че не се маже при висока Т и се прилага най-много 2-3 пъти седмично.
"Строго противопоказано е прилагането на йодна решетка при:
Базедова болест, тиреотоксикоза, излишък на йод, лечение с радиоактивен йод (лъчетерапия);
Свръхчувствителност към йод, алергия към йод-съдържащи препарати;
Телесна температура над 38°С."

# 216
  • При моето слънце
Мраве, аз не правя йодна решетка. Аз разтварям 4-5 капки йод в сребърна вода и мажа гърлото. При Георги действа безотказно при висока температура.

# 217
  • В къщурката на хълма на феите
Здравко ей сега почна да вдига Т .. толкова съм щастлива и развълнувана .. просто по-подходящо време не можа да избере ..

# 218
  • Северозапада
Мраве, аз не правя йодна решетка. Аз разтварям 4-5 капки йод в сребърна вода и мажа гърлото. При Георги действа безотказно при висока температура.
Оф, явно пак не съм разбрала  Embarassed

# 219
дали да не взема да омажа и Здравко, без да знам кво му е гърлото, щото не мога да го видя? Thinking

# 220
  • Варна
Меци, ти си преценяваш, само да предупредя, че йодът алергизира силно.( това го знам от родителите си)

# 221
  • Варна
Не бих мазала. Мен на дърти години ме маза един УНГ заради фарингит и освен, че гърлото взе да ме боли много повече друг ефект не видях.

# 222
  • Северозапада
Сега като Месечинка каза, че се е мазала с йод, се сетих, че миналата зима и моята ЛЛ ми беше казала да се намажа с йодаклсепт разтвор. Гадничко беше и не ми мина.

# 223
На мен пък ми е минавало гърлото като съм го мазала с напоен с йод памук.

# 224
Червено и набъбнало гърлото .. ще му направя пулмикорт .. и АБ дадох ..

Общи условия

Активация на акаунт