Дневникът тема 77 - Да отслабнем всички заедно!

• 50 567
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
Аз пък никога не изчислявам калории  Blush и може би от там идва въпросния застой или покачване.

# 31
  • София
То не е задължително да броиш, просто е добре тортата да не е над обичайното ти хранене, а да замести друго, защото тя си е доста калорична все пак и ако човек яде пържоли няма да изяде толкова, ще приключи с вечерята, но пък има място за парче торта след пържолата. Аз лично, ако съм в режим на сваляне, но имам повод вечерта, правя по-лека закуска и обяд.

Проблемът ми е, че см намаляват и с торти, но красивото и стегнато тяло се получава без тях.

# 32
Куку Княгиня Тортелиния е тук  Mr. Green Бях Френска Селска днес  Blush
ПМС-то ме тресе и боли Sad

Така... съжалявам, че разбуних духовете с моята торта, не се съобразих много, но по въпроса мога да кажа две неща:
1) в краткосрочен план може и да ми попречи (но до сега не съм забелязала тортата да ми пречи), но в дългосрочен със сигурност помага.
2) Тортата, сладкото или тестеното е нещо, което ще ми е изключение 1 на седмица или веднъж на две седмици. Всъщност аз, колкото и да не обичам думата "воля" съм определяна от приятели и познати, като "най-волевия човек, когото познавам". Ако си наумя нещо - нямам спиране под никакви предлози, поводи и извинения. За пример, когато бях част от една програма и заминавах за командировка за цяла седмица си приготвих всички хранения за седмицата в кутии или в хладина чанта - храненията включваха само риба и яйца и морски продукти. Бяхме в родопите и около мен се ядяха какви ли не неща - няма лабаво. Днешната торта, ще бъде компенсирана в други ден с 24 часов фастин Simple Smile))

Та днес
След фастинга приключил с 12.40 последва
1) 2 варени яйца с малко масло и 1/2 домат и 3 маслини
- силова тренировка
- парче торта 130 гр. + 2 бонбона
2) една опашка от сьомга рагу и шепа миди
и сега ще е 2 опашки от сьомга - не знам, месото им сигурно ще е общо около 200 гр. може да си пограя да измеря Simple Smile
Утре ще е варива. Още не съм решила в други ден дали да е пак варива и накрая да завърша с 24 часа фастинг или утре варива, в други ден зеленчуци и салати, а фастинга да е другата седмица  newsm78 все пак на 8-ми правих един 24 часов т.е. от вечерта на 7 ми до вечерта на 8 ми... ще го измисля Wink

Hug

# 33
Духче, човек, който се е променил така със сигурност има воля. Hug

# 34
Момичета, не ме разбирайте погрешно за тортата. Всеки тук щом е успял да оталабне, то това не се е случило без воля. Споделих при мен как се отразява това и се зачудих дали и друг има такива наблюдения върху собственото си тяло. Разбрах, че грешката ми е била, че си закусвам, обядвам, вечерям и след това решавам да мушна и едно парче торта.  Mr. Green Предполагам, че ако вечерям само тортата и наюаля другите хранения и при мен няма да има такова отражение като при вас.

# 35
Аз утре сутринта ще хапна баничка на закуска, защото ще си правим семейно събиране с братята ми. Heart Eyes Много ги харесвам тези закуски, защото не виждам често голямото ми братче, а много го обичам.  Hug
Хубав уикенд от мен bouquet

# 36
  • На топло
Mishoka - днес сутринта закусвах с баница, много вкусно, но на мен ми повишава апетита ( ям много рядко).
От утре ще намалям яденето, днес се изложих  Crazy гледаме един филм с шоколад.
Тортичките не ме влекат, по други неща си падам  Mr. Green

# 37
  • София
Аз включих риба за вечеря и за една седмица имах -1 кг.И това след около няколко месечен застой.И аз съм в ПМС и снощи към 21 h изядох цял черен шоколад от онзи с портокаловите корички.Днес мисля да карам на яйца със сланина , защото с това ужасно ПМС , само така ще мога да се справя с глада за сладко.Дано издържа , защото толкова се борих за този 1 кг.Имам още 4 кг за сваляне.

# 38
  • София
Здравейте, момичета! Аз съм съвсем нова в темата, изчетох предишната и тази дотук и вече разбрах, че сама няма да се справя. С две думи Simple Smile - имам за сваляне 6 кг, качих след загуба на скъп човек, като първоначално отслабнах много, а после някак неусетно наддадох 10 килограма, които много ми пречеха. Винаги съм била около 54-55 кг, след като родих първото си дете. Преди това не го смятам, че забренях на 48 кг при височина 176 см. Така че най-добре се чувствах на 54 плюс минус грамове някакви. Свалих всички с 90-двевната диета преди две години и ги задържах до тази зима, когато ми се случиха много нерви и стресови ситуации, и не мога още да си обясня как качих отново тези 6 кг. От месец се опитвам да се справя с тях, но не ми се получава. Затова моля за помощ. Дайте ми някакви упражнения за вкъщи като поредност, които да включа към опитите за сваляне на излишното. Имам гирички, велоергометър, уред пеперуда. Досега съм ги ползвала спорадично, но мисля, че трябва да имам програма за поредност на упражненията, за да не се получат гафове с разтегяне или травми, това разбрах от изчетеното дотук. Извинявам се за дългия пост, но ще добавя само още нещо - не гоня отслабване заради суетност, на 51 години съм и наистина не се чувствам добре с излишните килца, вероятно съм и в онази специална за жените възраст, когато се случват промени с хормоните като цяло. Засега нямам никакви признаци, но знае ли човек? Благодаря ви, че ме изтърпяхте и за разбирането.

# 39
izoma - добре дошла!  Hug Лично аз нямам нищо против дългите и качествени постове (особено що се има предвид склонността ми да пиша дълго  Crazy ) Няма причини да се извиняваш.
За жалост не мога да съм ти полезна с препоръки за упражнения с гирички и уреди у дома, но харесвам тези:

1) Много леки и приятни йога  упражнения - 20 минути, води се за загуба на тегло https://www.youtube.com/watch?v=y7Gi1uM1Erk - 1 ва част
https://www.youtube.com/watch?v=tnCPMZiqcnU - 2 ра часр

2) за по сериозно натоварване може да опиташ това
Джилиян Майкълс - шест плочки за шест седмици -  https://www.youtube.com/watch?v=ZJ8Zdj0OPMI
Джилиян Майкълс - https://www.youtube.com/watch?v=4w2ssgjdIts

3) интензивни упражнения за корем - 10 минути https://www.youtube.com/watch?v=hxjKZcOT17E

Момичетата споделят хуабви отзиви за този сладур Шон Т Wink  https://www.youtube.com/watchv=VYz4zlVmxpc

Всеки от посочените има комплекс упражнения за различни дни - избери си, което най ти допада и го следвай Wink
Също можеш да погледнеш темата тук, във форума, тренировки в домашни условия - може би има по-адекватни от моите съвети Simple Smile

Аз съм много щастлива, чувствам се вдъхновена и изобщо ми е много много хубаво, че съм на "диета" хахаха  Mr. Green

# 40
  • София
izoma - добре дошла!
Да се оплача,малко,бях на зъболекар неможах да изтърпя и сега ми зее една дупка в зъба,до вторник 17ч трябва да търпя,не трябва да ям твърдо,ще карам принудително на течни храни,незнам дали ще се справя.

# 41
Момичета, не ме разбирайте погрешно за тортата. Всеки тук щом е успял да оталабне, то това не се е случило без воля. Споделих при мен как се отразява това и се зачудих дали и друг има такива наблюдения върху собственото си тяло.
Скрит текст:
Разбрах, че грешката ми е била, че си закусвам, обядвам, вечерям и след това решавам да мушна и едно парче торта.  Mr. Green Предполагам, че ако вечерям само тортата и наюаля другите хранения и при мен няма да има такова отражение като при вас.
При мен се получава задържане на едно тегло, като си похапна нещо сладко/тестено.
Но аз не правя драми от това.Не приемам начина си на хранене като срочна диета, която ще продължи месец, два или пет.Искам това да е начинът ми на хранене за постоянно, като при достигане на желаната визия и здраве, бих увеличила маалко полезните въглехидрати, за да спре отслабването.
Затова, при повод, РД, при изризане на ресторант/кафене, прияде ли ми се нещо "вредно и изкушаващо", си хапвам и хич не си го слагам на сърце.    Laughing
Пуснах снимки, видно и със изкушения нещата се получават.
За мен е важно отслабването да не натоварва и затормозява, а да ми носи удоволствие, да ме зарежда с енергия- и физическа, и духовна.
Не се чувствам като на диета, затова и винаги слагам думата "диета" в кавички.    Grinning

И аз обмислям да вечерям риба поне 4-5 пъти седмично.Първо, че и на мен ми се отразява супер на отслабването, и второ, цяла зима заради студа наблягах на по-тежки и засищащи меса.За довечера съм приготвила да готвя пиле с грах, но от утре започвам с рибата.

Здравейте, момичета! Аз съм съвсем нова в темата, изчетох предишната и тази дотук и вече разбрах, че сама няма да се справя. С две думи Simple Smile - имам за сваляне 6 кг, качих след загуба на скъп човек, като първоначално отслабнах много, а после някак неусетно наддадох 10 килограма, които много ми пречеха. Винаги съм била около 54-55 кг, след като родих първото си дете. Преди това не го смятам, че забренях на 48 кг при височина 176 см. Така че най-добре се чувствах на 54 плюс минус грамове някакви. Свалих всички с 90-двевната диета преди две години и ги задържах до тази зима, когато ми се случиха много нерви и стресови ситуации, и не мога още да си обясня как качих отново тези 6 кг. От месец се опитвам да се справя с тях, но не ми се получава. Затова моля за помощ. Дайте ми някакви упражнения за вкъщи като поредност, които да включа към опитите за сваляне на излишното. Имам гирички, велоергометър, уред пеперуда. Досега съм ги ползвала спорадично, но мисля, че трябва да имам програма за поредност на упражненията, за да не се получат гафове с разтегяне или травми, това разбрах от изчетеното дотук. Извинявам се за дългия пост, но ще добавя само още нещо - не гоня отслабване заради суетност, на 51 години съм и наистина не се чувствам добре с излишните килца, вероятно съм и в онази специална за жените възраст, когато се случват промени с хормоните като цяло. Засега нямам никакви признаци, но знае ли човек? Благодаря ви, че ме изтърпяхте и за разбирането.
С какъв режим се опитваш да ги свалиш?
Назад съм писала, с "нарастване" на годините "нарастват и необходимите кг за тялото.За твоята височина тялото би се чувствало съвсем добре и здраво на около 65 кг.Дори и повече....
След една определена възраст не е полезно да се гони поднормено тегло, заради мастните клетки.Те са помощник при съхраняването на полезните хормони.
Ако и след спорта и изчистено хранене не успееш да ги свалиш, изследвай хормони, и на щитовидната.Често, в началото, при настъпването на менопаузата, заради разбутаните хормони се получава покачване на теглото.Както писах, естествено е за организма.

# 42
  • София
Скрит текст:
izoma - добре дошла!
Да се оплача,малко,бях на зъболекар неможах да изтърпя и сега ми зее една дупка в зъба,до вторник 17ч трябва да търпя,не трябва да ям твърдо,ще карам принудително на течни храни,незнам дали ще се справя.
, това си има и добра страна - за 4 дни ще свалиш кг, без да мислиш много за диетата, а защото не можеш да поемаш твърда храна Simple Smile

# 43
Izoma, добре дошла!

Препоръчвам ти да се запишеш и в тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=965914;topicrefid=20

Има много програми на първа страница, споделям и тренировки и хранене, ще ти е от полза. Peace

# 44
  • София
Amour*, със сигурност си права, но тъй като досега толкова години съм била с друго тегло, сякаш ми тежат доста тези 6 отгоре. Разпредели са по цялото ми тяло равномерно и на външен вид хората не вярват, че имам в повече, но аз ги усещам, и не само по дрехите  Cry Мисля, че тренировките ще ми помогнат много, а специален режим на този етап не съм почнала, решила съм обаче да правя нещо като разделно хранене. Да поемам еднокомпонентни храни, по възможност. Да избягвам храните, неподходящи за кръвната ми група, да изкачвам стълбите до офиса - 10 етажа, и да правя упражжнения три пъти седмично у дома на уредите, които имам. Искам да ходя и на народни танци, но нещо не се справям с приключването на работния си ден. Бих могла да ходя в почивните дни, ако има занимания, но най-близкото читалище до нас като че няма в събота и неделя. Та така - целта ми е до 1 юни 2017 да съм махнала тези килца, по-точно да съм свила някои разширения по себе си, защото смятам, че не кантарът показва напредък, а сантиметърът преди всичко.

Общи условия

Активация на акаунт