С какво ви дразнят свекървите- 78

• 62 172
  • 775
  •   1
Отговори
# 15
Това с крещенето определено е гадно, но ги остави той да се оправя с тях и не се бъркай.
При нас понякога се случва баща ми да повиши тон за глупости, но мъжът ми се меси, че у нас не се вика и го праща да си вика на улицата, колкото иска.
Аз не се меся в разговорите на ММ с майка му, поради няколко причини.
Ние с нея за всичко мислим различно и ако се намеся, то спорът ни е в кърпа вързан. Не си причинявам такива неща насила. Свекито винаги говори спокойно, дори и когато е ядосана, но пък често като види, че няма да става на нейната започва да реве.
Тогава ме хваща хем яд, хем жал. Яд ме е, защото е актриса и ме е жал, когато видя възрастен човек да реве.
Честит 8ми март на патерици. Да сте живи и здрави, много щастливи и много обичани! Честитихме си взаимно, пратихме си подаръци една на друга. Нейният беше изключително хубав. Чак ме изненада приятно. Обадих се допълнително, благодарих от сърце, но дотам.  Sunglasses

Джулка, пращам ти гушкита и нека юнакът да почака още малко!

# 16
  • Варна
Джули, не останало... Дръж се и не се ядосвам за глупости.

# 17
 JonyBonboni: Тогава ме хваща хем яд, хем жал. Яд ме е, защото е актриса и ми е жал, когато видя възрастен човек да реве.
Ей на това се дразни и синът ѝ. Може някой ден да има нужда от помощ и наистина да не е добре, но всеки път умира или е на умиране. На 8 март я пита той да отиде ли да я заведе на лекар, категорично отказала, че повече няма да се лекува и да умряла. В същия разговор той се обяснява, че нещо е изстинал и може би грип го е подхванал. Веднага  се нарежда да не си ходи в никакъв случай, защото и нея може да я хване грипа и да я умори.

# 18
  • при късмета
Гугъл, дано поне на мъжа ти му просветне, сега като започнат вноските и съобразяването с тях. Свекърите сигурно знаят, че като започне да изплаща ипотеката финансирането към тях ще намалее или спре и за това му натякват, че дава пари за глупости. Обаче го остави той да се оправя с тях. Щом на теб ти е гадно, представям си на него какво му е. Обаче той трябва да им скръцне и да не им позволява да го нападат и обиждат. Да им каже, че като не искат да помогнат, поне да не му тежат излишно и да ги остави да се оправят като него, без помощ.

# 19
  • Sofia
Google76, може да си извади дубликат на акта за раждане, ако не му го дават. Струва 10 или 20 лв.

# 20
Аз не разбрах кое налага даването на пари? Тежък здравословен проблем? Безработица на някой от родителите? Друга основателна причина?
Щом имат възможност за странични доходи, но нехаят, явно не са закъсали чак толкова... Има разлика дали помагаш на родител в нужда, или са те превърнали в дойна крава.
Крайно време е синът да си пренареди приоритетите и да осъзнае кое е неговото семейство всъщност.

# 21
Крайно време е синът да си пренареди приоритетите и да осъзнае кое е неговото семейство всъщност.
Явно ги пренарежда, поради което следват крясъците и скандалите. Но Гугъл звучи като разумно момиче, не вярвам да не си извоюват свободата и спокойствието с мъжа ѝ.

# 22

Леко не съм съгласна. Не са от вчера заедно, доколкото разбрах – от доста години. Тази работа е трябвало да се свърши отдавна...
Покорното слушане на крясъци и обиди, пък било то и от страна на собствените родители от зрял вече мъж също не говори особено добре за него. Много лесно може с две приказки да прекрати сцените, но... Явно не иска или не вижда защо да го прави.

# 23
  • Най-красивата страна
Например моята свеки смята,че за това човек трябва да отгледа поне едно дете.Защото после детето ще издържа родителите.
Нали сега я издържаме.Обаче тя непрекъснато има претенции.Изобщо не се съобразява с какви пари разполагаме.Син има,длъжен е.
Вдига скандали на болногледачката .Иска определени марки продукти,които са по-скъпи.
Обаче ММ определи една сума за храна и не я надхвърля .И съответно търпи крясъците и скандалите и
Да не си помислите,че я държим гладна.300лв.даваме за храна на месец.Повече не можем.

# 24
Предполагам, допреди да се ориентират към закупуване на жилище, той е имал възможност да им дава пари, без от това да пострадат финансите му и затова е давал.

# 25
  • София
Например моята свеки смята,че за това човек трябва да отгледа поне едно дете.Защото после детето ще издържа родителите.
Нали сега я издържаме.Обаче тя непрекъснато има претенции.Изобщо не се съобразява с какви пари разполагаме.Син има,длъжен е.
Вдига скандали на болногледачката .Иска определени марки продукти,които са по-скъпи.
Обаче ММ определи една сума за храна и не я надхвърля .И съответно търпи крясъците и скандалите и
.
Да не си помислите,че я държим гладна.300лв.даваме за храна на месец.Повече не можем.

А защо търпи това?

# 26
  • Най-красивата страна
Защото не върви да и тръшне вратата и да я зареже.Нали му е майка все пак.Има някакво чувство за дълг.
Аз не мога да я изтърпя и избягвам да ходя.

# 27
  • София
Защото не върви да и тръшне вратата и да я зареже.Нали му е майка все пак.Има някакво чувство за дълг.
Аз не мога да я изтърпя и избягвам да ходя.

Майката по принцип не се държи с детето си като с парцал. А ако се държи така, и е здрава психически, това я прави немайка, може би родителка. Затова пак да попитам – защо я търпи?

Чувство за достойноство, самоуважение, нещо...

Всъщност, при такова държание от нейна страна, ти защо въобще ходиш?

# 28
Предполагам, допреди да се ориентират към закупуване на жилище, той е имал възможност да им дава пари, без от това да пострадат финансите му и затова е давал.

Аз точно това не мога да проумея. Защо син ще дава пари на родителите си – здрави и прави, трудоспособни хора, които работят или имат други доходи?
Пак уточнявам – нямам предвид случаите, когато става въпрос за здравословни проблеми, мизерни пенсии или някаква друга тежка ситуация.
Вече няколко такива случая чета в този форум и не мога да си го представя как става на практика. Нямам такива примери в близкото обкръжение, по-скоро обратното, затова и недоумявам просто.

# 29

Аз точно това не мога да проумея. Защо син ще дава пари на родителите си – здрави и прави, трудоспособни хора, които работят или имат други доходи?
Мога само да предполагам. Например, това е сравнително лесен начин да си купиш спокойствие и човек се изкушава.

Общи условия

Активация на акаунт