С какво ви дразнят свекървите- 78

• 62 010
  • 775
  •   1
Отговори
# 345
Ма ко, изобщо  въпросът на коя маса е седнала свекървата не е темата на коментираната притча. Тук трябва четене с разбиране на подтекста.
Ундер, аз също те харесвам заради умерения ти тон и само мога да съжалявам, че  говориш в минало време.  Но не мога да  си посипвам главата с пепел, да се правя на много съвременна,  разбираща и  оправдаваща  снахи, които според мен, се гневят на свекървите за  дребнави причини, само и само, за да бъда харесвана и да ми се сипят комплименти. че съм свекърва-мечта.

# 346
КАГ, аз те харесвах  Cry.
Аз също, но след няколко изказвания за задължителността на вижданията и очакванията към снахата, а особено след притчите ме загуби като симпатии.

# 347
  • където ми харесва
Темата не е за КАГ и кой я харесва, или не я харесва. Няма да я трогнете, за нея сте просто разнообразие във форум.
Разказчето е малоумно, и не знам защо КАГ е избрала точно него да цитира, но явно вижда някаква житейска истина там, където ние не.
Спрете да й се обяснявате в любов, досадно е.

# 348
  • София
Не мога да харесвам човек, който се мисли за кралица и дотолкова е самозаблуден, че обижда аудиторията с тъпи притчи. Взел на ръце майка си и двамата потеглили към залеза? Тъпо, тъпо, тъпо... Хайде, разбирам, не си я писал ти, ама да си учител и да се впечатлиш от подобен бълвоч, че и да го разпространяваш...
И изобщо не е изчезвала тя, пусна идиотския текст и тихичко е следила за реакцията тук, пък и време трябва да изфабрикува отговора, уж, не сме разбрали ние. Кой хареса притчата? Никой.
Айде спирам, че съм погнусена.

# 349
ТоНи, не че имам нужда да се обяснявам, но  имах стоматологични проблеми и наистина не съм влизала в темата. Изненадах се от разгорещената дискусия.
Трещи го каза много добре- посланието на притчата не ви изнася и затова я отричате.

Колкото до харесването и нехаресването, тази болест отдавна съм я преболедувала. Важно  ми е само  да ме харесват тези, които аз харесвам. Пък като не се харесваме взаимно, всеки по пътя си.  

Последна редакция: пн, 27 мар 2017, 19:24 от K.A.G.

# 350
Чета КАГ и оценявам моята свекърва, която колкото и да не и се искаше, прие моето желание за дистанция. Полезен е форумът1

# 351
О, да! Форумът е полезен. И аз много пъти съм писала тук, че оцених на 100 %  моята снаха, след като видях какви "чудесни" снахи има по света.

# 352
  • при късмета
Ма ко, изобщо  въпросът на коя маса е седнала свекървата не е темата на коментираната притча. Тук трябва четене с разбиране на подтекста.
Точно защото въпросът ти не беше свързан със смисъла, който ти искаше да предадеш. Първо ти го зададе и второ не беше защо свекървата е на масата, а какво е щяло ние да направим на мястото на младоженеца.
Толкова е несвързана и притчата и това, което ти се опитваш да внушиш, че и собствените си въпроси дори не помниш, че няма на къде.
Как после да четем с разбиране, като е несвързано. Гледам, че никой не е разбрал, та надали грешката е в болшинстовото

# 353
Да, определено дъщеря ми е научена, че трябва да уважава по-възрастните.
А те нея?

Или независимо кой как се отнася към теб все трябва да бъде търпян и уважаван, само защото е по-възрастен?

Брех, все натам залитате. Аз за другите не отговарям - свекърви или снахи.  Но когато имаш възпитание, не може да се като простак. Което изобщо не означава, че трябва да търпиш да те обиждат и унижават. Тази малка разлика нещо ви убягва.

# 354
  • София
Единствената причина за уважение на по-възрастен човек е, че той е видял и преживял повече неща и мнението му вероятно е по-балансирано и зряло. Но за тази цел трябва от 1 страна - възрастният да поднесе опита си сполучливо и ненатрапчиво, а от друга страна - младият да се опита да извлече полезното, без да отреже веднага: Ти ще ми кажеш, аз знам повече.
Но всичко горенаписано е относително, има хора, които нямат какво ценно да споделят въпреки жизнения си стаж

# 355
  • София
...
Трещи го каза много добре- посланието на притчата не ви изнася и затова я отричате.
...

Дали? Няколко пъти в тази тема се е казвало, че е много трудно мъжът да се държи зле с майка си, и да не започне да се държи зле и с жена си. Съгласна съм с това, а доколкото помня, несъгласните бяха много малко. Така че си помисли дали причината пак е в другите, защото на теб все те са ти виновни.

# 356
О, ти все пак си разбрала притчата. Въпреки всички идиотизми, които написа.

# 357
  • София
О, ти все пак си разбрала притчата. Въпреки всички идиотизми, които написа.
Няма начин. Ако искам да бъда разбрана от теб и КАГ, трябва да пиша идиотизми.

# 358
  • София
Единствената причина за уважение на по-възрастен човек е, че той е видял и преживял повече неща и мнението му вероятно е по-балансирано и зряло. Но за тази цел трябва от 1 страна - възрастният да поднесе опита си сполучливо и ненатрапчиво, а от друга страна - младият да се опита да извлече полезното, без да отреже веднага: Ти ще ми кажеш, аз знам повече.
Но всичко горенаписано е относително, има хора, които нямат какво ценно да споделят въпреки жизнения си стаж

За мен, начина на поднасяне на виждането по даден въпрос, дали от възрастен или от млад, не бива да е различен, ако и двамата претендират за наличие на възпитание и уважение към другия, а и към себе си.
А, дали аз ще намеря нещо полезно, дали ще го пусна покрай ушите си, или ще кажа, че не ми върши работа и не ми харесва, по никакъв начин не може да повлияе на уважението ми.

Тук много се набляга на това, че трябвало възрастният да си заслужи уважението, а снахата какво?
Да се приеме по дефолт с уважение и едва ли не, преклонение, щото е избрана от мамин златен?

Ами, няма такова нещо- била съм снаха, съм тъща и почти свекърва- всички възпитани и интелигентни хора се отнасят с уважение един към друг, освен ако някое от действащите лица, не се омаже.

Разбира се, за някои не е лесно, а за други е направо невъзможно да уважават някого, ако има различно от тяхното мнение или виждане за нещата.

# 359
  • при късмета
Не, проблема не е в различното виждане. Проблема е в налагането на своето. А това действие обикновенно е с посока свекърва-снаха, а не обратното. И свекървите го правят именно защото са с нагласата, че те трябва да бъдат уважавани, че са по-възрастни и уж знаят повече на това основание. А снахата, ако не дай Боже подмине нещо или не се съгласи, свекървата веднага получава припадъци с репликата, че не я уважават

Общи условия

Активация на акаунт