Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 5

• 80 870
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Избираш си договор в Гугъл и започваш да добавяш твоите условия като точки и подточки.
Ако не искаш да гледат домашно животно - впиши го.

# 226
  • Банкя
Благодаря.

# 227
  • София

Имам приятелка, която живее под наем в жилище в София от 10 години, наемът й е много под пазарните цени - да кажем с 50 % по-евтин. При това тя не си е плащала парното от 10 години, защото й било скъпо.

А къде спи собственика и защо не проверява дали са погасени сметките?
Какво чака, да го осъдят него ли?
За всички, възмутени от мене и брокерката ми.
Имах предвид, когато разни съседи, дюнерджии от пазара  или продавачи в квартални магазинчета ми се предлагат като кандидат-квартиранти. Като се свържат с брокерката - тя им обяснява за изискванията ми към наемателите, показва им договора и акцентира на важните точки от него. Сериозни сме и искаме точни отношения. След като не искат или не могат да си ги позволят - ами не са за у нас. Да си търсят друго място - квартири бол. Аз също не съм на зор - когато стане по моите изисквания.

# 228
Не зная дали съм за тази тема , но имам четириъгълен проблем - между наематели , наемодател , съсед и етажна собственост. Вече не зная как да процедирам. Давам нов апартамент под наем , под него живее около 60 годишен егоцентрик. Всичко му пречи. Наемателите ми са чисти и възпитани момчета , с добра работа . Този се е заял с тях още от първия ден. Първо уж беше добър с мен , като разбра, че не му се доверявам за всичките истерии , обърна палачинката. Фактите са много , ще ги описвам допълнително. Но към вчерашна дата , положението е следното : съседът се качва на етажа при наемателите ми , без причина , и ги провокира да го ударят. Жена му ги обижда от терасата. Снощи е ходил в районното да подава сигнал. Тормози и домоуправителят да взема мерки срещу момчетата и мен. Човекът се обажда и се чуди какво да ми каже.
Дайте акъл как да се справя с този истерик ! Знам фактите и вярвам на момчетата.
То е ясно , че този предпочита да изгоня наемателите и никой да не наеме моя апартамент, заради проблемите , които ще има, със съседа. Но как да реагирам аз ?

# 229
  • София
Пуснете жалба при кварталния.

# 230
..... Наемателите ми са чисти и възпитани момчета , с добра работа . ......съседът се качва на етажа при наемателите ми , без причина , и ги провокира да го ударят Shocked........ Но как да реагирам аз ?
Вие бихте могли да посъветвате момчетата, че цивилизованите хора не посягат ,а викат полиция като възникне проблем и не се вкарвайте в повече драми.
Ако господина от долу има възражения, в писмен вид и пред съответните институции.

# 231
Кварталният е запознат със случая именно от този съсед. Опита се да провокира три поредни ситуации за вдигане на шум , с посещения на патрулка. Третия път дори едното момче се е засякло с патрулите. Прибирало се , а в апартамента е нямало нищичко.
Сигналите са измислени.
А как моите момчета да звънят , че някой посред нощ тропа по вратата им да спират музиката , за да чуе целия блок / без да има музика/ и те да зънят , че някой ги безпокои , като той ще каже , че си измислят.
Със сигурност ще подадем сигнал , поне да го снабдя с предупредителен протокол, но това не решава въпроса. Той инсценира нарочни ситуации. И това е ежедневен тормоз.

# 232

Сигналите са измислени.
А как моите момчета да звънят , че някой посред нощ тропа по вратата им да спират музиката , за да чуе целия блок / без да има музика/ и те да зънят , че някой ги безпокои , като той ще каже , че си измислят.
Със сигурност ще подадем сигнал , поне да го снабдя с предупредителен протокол, но това не решава въпроса. Той инсценира нарочни ситуации. И това е ежедневен тормоз.
Просто подкрепете сигнала със запис и свидетелски показания на другите засегнати съседи от нощните разходки на дядото. Щом  тропа посред нощ ,буди и тях.
Ако не спре,със събрания материал в съда  и дело за тормоз със сериозен финансов иск.

# 233

Сигналите са измислени.
Просто подкрепете сигнала със запис и свидетелски показания на другите засегнати съседи от нощните разходки на дядото.Щом буди тропа посред нощ ,буди и тях.
Ако не спре,със събрания материал в съда  и дело за тормоз със сериозен финансов иск.
Това съм решила да направя , специално за последния случай. Защото никой от съседите не е чул музика, а този е вдигнал олелия без причина. Според мен ги предизвиква този път те да извикат полиция , за да ги накисне пак. Ами момчетата искат само да живеят спокойно , не им е до полиции. Работят до късно , нощем просто искат да спят. Лошото е , че съседът е изключително конфликтен и съкооператорите не искат да си имат сношения с него , и естествено , наемателите ми са по-удобната жертва.

# 234
  • София
Следващия път, когато отиде да им вдигне скандал да звъннат на 112 .

# 235
Чак до бой ли се стига?
И щом са пибойници тези наематели не бих ги толерирала. Парите са си пари, но проблеми с властите не бих търпяла.

# 236
Чак до бой ли се стига?
И щом са пибойници тези наематели не бих ги толерирала. Парите са си пари, но проблеми с властите не бих търпяла.

Не , не са побойници. Те се настаниха преди празниците през зимата , съседът веднага поде войната. Момчетата бяха предупредили , че ще правят купон на коледа. Този започна да ми звъни още в 21, 30 , че вдигат шум. И че ще се обади на полицията. Предупредих ги, те явно мислеха , че на празник няма кой да откликне. Е , в 22, този пак ми звънна и в 23 часа вече беше извикал полиция. Тогава-нищо. Незабавно след Нова година , събрал шест „ човека от ЕС , да им връчат педупреждение . С протокол.  След още има няма няколко дни , взел , че отишъл и подал сигнал в полицията , че денонощно момчетата вдигат шум /което не  е вярно/. Кварталният ми се обади , свързах го с момчето и то подписа предупредителен протокол.
Нямаше никакви проблеми известно време. Момчетата са преустановили дори да си канят приятелки. И ей го , този прави Общо събрание за изгонване на наемателите ми. Два дни по-рано , пак викал полиция / очаквал с всички инсценировки , да им съставят акт./. Но полицаите видели ,че сигналът е измислен , и си тръгнали. Аз това не го знаех. Отидох на събранието с почти формирано убеждение да ги разкарам. И аз не искам ядове заради наематели. Но този проведе някакъв процес- спектакъл , никой друг от съседите нямаше никакви оплаквания. Беше довел всички собственици за кворум. И взеха решение. Протоколът е много смешен / заради системни нарушения на реда в ЕС/ , без конкретика , без дати и факти.
Тогава аз реших , че няма да се поддам на този шантаж , провеждан от едно единствено лице. И момчетата останаха. Междувременно , този взел , че им тръгнал на гости , извинил им се , започнал да им досажда вечер като приятел. И това до оня ден. Когато пак го  е стегнала шапката. Първо ми се обади на мен , да ми нарежда да си остъкля терасите, за да не му тече в дъждовете / ние редовно слагаме силикон и няма проблем , а и той не може да ми нарежда/. След което ми каза , че е намерил адвокат , защото не съм изпълнила решение на общо събрание. Казах му да предприема каквито действия намери за добре. Той ми обясни ,че съжалява , че съм му съседка и не можах да му отговоря , че съжалявам повече, защото ми затвори.
Вчера се отнесъл в районното и е правил пак спектакъл явно ,защото домоуправителят ми звъни и ми казва , че еди кой си ми искал телефона , да му го даде ли Laughing. Казвам , той го знае. Е , не. Ок. Та сега чакам полицаи да ми звънят , не зная какви ги е забъркал.
Бллагодаря ви за съветите.  bouquet
За съжаление , тези мерки с полиция и съд , не решават нещата , а ги обострят още повече. Не съм конфликтна и търся някакъв практичен вариант. Така просто не се живее. Освен всичко останало , ако тези момчета си тръгнат , имам семейство с дете с проходилка. Представяте ли си тогава какъв ад ще е. Как могат да бъдат спряни такива зловредни хора , просто съм в чуденка и почти в ярост.

# 237
Нека кажат по-запознати, но, доколкото знам, за фалшив сигнал се връчва глоба на подалия го.

# 238
Нека кажат по-запознати, но, доколкото знам, за фалшив сигнал се връчва глоба на подалия го.

Ще се радвам , ако това е така. Ще го проуча. Благодаря !
Първите ми наематели не си подновиха договора заради този. Следващите го къткали на масата си.
Просто нямам идея как да осигуря комфорт на хората , на които предлагам прекрасни условия и нормален наем.
Но реших , че този произвол не може да продължава до безкрайност. Дори съжалявам , че до този момент съм се държала възпитано и влизах в положение на грешния човек, вместо да защитя собствените си интереси.

# 239
Ще ти кажа нещо, за което зная, че ще ме изядат, ама здраве да е.
Тоя човек и вие да се приберете да живеете там, пак ще ви създава дертове. С простакът, се налага да разправяш като с простак. Колкото и да не ти се иска.
Един съсед редовно се разправяше с майка ми и баба ми за щяло и нещяло. Той - дърт, ама с огромно мнение за това, че всичко знае. Те - сами жени в апартамента, без да има кой да ги защити при евентуална конфронтация. Едната вечер баба ми вдигна сериозно кръвно след последната такава разправия, в която й казал да не се правят на интересни (майка ми имаше наглостта да разпитва за едни документи свързани със санирането), че да не съжалявали после. Прикипя ми. Бях в града и бях на кафе с двама мои приятели(единият даже е юрист), дето са фитнесджии. Отидохме при господина и след кратка разправия, че няма право да закача майка ми и баба ми и по-добре въобще да не говори с тях, оня изръси "Ама това ли са ни съседските отношения?" И аз, и момчетата му заявихме, че няма и гък да казва на която и да е от двете. Не сме го заплашвали, никой не му е посегнал. Обаче самото присъствие на двамата, беше достатъчно, че да го стресне. Сега е много любезен и с майка ми, и с баба ми.  Wink
Ти имаш на разположение няколко момчета. Защо не отидете заедно да си поприказвате? Той в момента разчита на това, че може да те накара да ги изгониш. Няма нужда да се стига до физическа саморазправа. Обаче той в момента се пробва да ви се качи на главите. И успява. Полицията и 20 пъти да дойде, като няма проблем - нищо няма да направят на момчетата. А ти можеш да пуснеш жалба за телефонен тормоз. Момчетата, на база извиканите полицаи за буквално нищо, също могат да пуснат жалба. Да го има всичко черно на бяло.

Общи условия

Активация на акаунт