Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 38

• 59 680
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Значи все пак си има ПМС.Просто отминава и не идва цикъл.Все си мислех,че боли,защото се изхвърля ненужното,след като бебе не е станало.И следователно не би могло да има бебе,ако нещо се разкъсва и изхвърля.Но явно съм грешала ☺ Хубавото на силния ПМС поне е ,че сме подготвени за контракциите.Когато на най-добрата ми приятелка и казаха,че ще познае кога започва да ражда по болките като преди цикъл,тя се чудела дали няма да изпусне момента,защото никога през живота си не е изпитвала такива болки. Късметлийка 😛 Други жени да ми споделяли,че контракциите при раждане са били по-безболезнени от някои Менструации.Ох,дал бог всеки му такова щастие,колкото и да боли ☺

Аз съм с много болезнена М. В месеца, когато забременях си имах стандартните по-леки болки все едно до 2-3 дни ще ми дойде. Гърдите също си бяха надути и болезнени, както винаги ставаха след О. Единственото по-различно беше, че ги усещах все едно парят и зърната ми бяха ужасно чувствителни. И така, до третия месец си имах болки ниско долу.

И аз си мислех, че болезнения цикъл ме е подготвил за контракциите, но няма нищо общо с тях.  Peace

# 121
Здравейте дами. От вчера пия Дуфастон и прочетох в листовката, че може да предизвика кървене или зацапване при прием на растителни продукти, съдържащи жълт кантарион, валериана, градински чай или гинко билоба;
Аз приемам витамини Пренатал и Пробиотик Лактафлор. Въпроса ми е дали да продължавам да си пия пробиотика и витамините, тъй като незнам точно дали в тях се съдържа някоя от тези билки. (за валериана и гинко билобата е ясно,че ги няма)
Благодаря

# 122
Момичета, скъсена шийка 30% в 20та седмица... Докторът не беше много разговорлив днес и почти нищо не обясни. Колко да се паникьосвам?

# 123
  • Телиш/Плевен
dimitrovaS, ако нещата, които приемаш, са съгласувани с гинеколога, всичко е наред. Аз не бих пила нищо без консултация с лекар. Peace

valiaaa, консултирай се с друг гинеколог. Предполагам, че трябва да се вземат някакви мерки.

# 124
Лале в дъжда за съжаление не успях да се консултирам точно за това с него, затова и отправям въпросите си тук, ако някой има опит разбира се.
Но се е видяло,че до другия преглед ще спра пробиотика и витамините и ще мина на фолиева киселина.
Благодаря  newsm03

# 125
  • Телиш/Плевен
Лале в дъжда за съжаление не успях да се консултирам точно за това с него, затова и отправям въпросите си тук, ако някой има опит разбира се.
Но се е видяло,че до другия преглед ще спра пробиотика и витамините и ще мина на фолиева киселина.
Благодаря  newsm03
Вероятно някой ще сподели личен опит, но консултацията е задължителна, тъй като гинекологът трябва да е наясно с всичко, което приемаш (дори витамини). Само той би могъл да изкаже компетентно мнение дали са съвместими съответните продукти и дали няма да се получи предозиране или друго с някой елемент. Иначе на всеки по различен начин може да му влияе приемът на едно и също нещо и затова няма гаранция, че ако някой след малко сподели, че при него всичко е било наред, така ще бъде и при теб. Мога да дам личен пример с друго - беше ми предписан медикамент, съдържащ желязо. На мен ми помогна много, а даже ми повлия добре и на друг проблем, който имах (запек), но във форума на много места срещнах информация от бременни, които са получавали гадене, повръщане, запек и други подобни странични ефекти от същия препарат и се е наложило да им предпишат друг.

# 126
  • Бургас
Момичета, скъсена шийка 30% в 20та седмица... Докторът не беше много разговорлив днес и почти нищо не обясни. Колко да се паникьосвам?

Най-добре хич да не се паникьосваш, но трябва да се вземат мерки. Основно лежане, лекарства за задържане и по-често следене на състоянието. Контракции имаш ли? Не ти ли предложиха да те приемат в болница?
Аз бях със скъсена шийка, 1 см. разкритие и контракции в 26 г.с. Приеха ме в болницата, бях на системи кормагнезин, пиех Гинипрал (имаше го тогава), биеха ми нощ па. След около месец ме изписаха, продължих в къщи с Магнерот и останалите лекарства. Избутах до 36 г.с. Но много лежах, ставах само до тоалетна и за душ. Хранех се в леглото даже, голям страх брах, но всичко мина добре. Надявам се и при теб да е така, дано сте взели мерки. Hug

# 127
Нямам никакви проблеми, нито контракции... нищо...
Не ми предписаха никакви лекарства, а от 15та седмица не пия нищо.
Докторът каза, ако получа болки тогава да се обадя  Sad

По снимката която имам мисля, че вмомента шийката е 48,5мм

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 17:57 от valiaaa

# 128
  • Бургас
Мисля, че е хубаво да направиш консултация и с друг гинеколог. Аз болки също нямах, имала съм безболезнени контракции, ама ми беше първа бременност, как да ги позная  Sad
Поне да лежиш не ти ли каза?
Малко странно да получиш скъсяване ей така, без нищо. Поне по-често да те следят.

# 129
Здравейте! Някоя да е билс пред дилемата БХС или Пренатест? След всичко изчетено ме е страх да направя БХС...
Здравей, не налагам мнение, само споделям моя опит. БХС е изчислен риск, тоест статистика, която е много размита. Аз съм на 41 години, АГ ме посъветва да направя тест, за да не ме шашка БХС излишно. Не я послушах и направих БХС - риск от Даун 1/140 - висок, другите статистики - също не много ок, но с бебто на УЗ вс. беше ОК. И започна едно чудене - какво да правя. Ако не си готова на аборт, не прави БХС.
Не знам дали бях готова за аборт, не бях и подготвена за амниоцентеза = според единия АГ рискът е 2/100, според другия - 1/1000 ... Ти се подписваш, че си уведомена за риск 1/100 от аборт ...
Не издържах и платихме за Хармони тест, няма Даун, само дето дадох 200 лева за БХС и похабих 1 месец нерви.

# 130
Здравейте! Някоя да е билс пред дилемата БХС или Пренатест? След всичко изчетено ме е страх да направя БХС...
Здравей, не налагам мнение, само споделям моя опит. БХС е изчислен риск, тоест статистика, която е много размита. Аз съм на 41 години, АГ ме посъветва да направя тест, за да не ме шашка БХС излишно. Не я послушах и направих БХС - риск от Даун 1/140 - висок, другите статистики - също не много ок, но с бебто на УЗ вс. беше ОК. И започна едно чудене - какво да правя. Ако не си готова на аборт, не прави БХС.
Не знам дали бях готова за аборт, не бях и подготвена за амниоцентеза = според единия АГ рискът е 2/100, според другия - 1/1000 ... Ти се подписваш, че си уведомена за риск 1/100 от аборт ...
Не издържах и платихме за Хармони тест, няма Даун, само дето дадох 200 лева за БХС и похабих 1 месец нерви.
И аз съм на мнение, че БХС не ти дава 100 процента надежност и е несигурен. Аз не си го направих.

# 131
  • Пловдив
Здравейте, тези които са правили ФМ и са им дали диск, с каква програма го отваряте?

# 132
Здравейте, тези които са правили ФМ и са им дали диск, с каква програма го отваряте?

Km player

# 133
  • Пловдив

Km player
Не стана, форматът на файла е 4dv.

# 134
Може въпросът ми да е глупав, но си записах час при гинеколог за установяване на бременност. Мислех, че се ходи с направление, но личната ми отказа да ми даде такова. Каза, че тъй като въпросния преглед е реално само ехограф, а той не се поема от ЗК, трябва да си го платя и когато гинекологът ми каже да отида при нея за документи за женска консултация или нещо такова.
Съжалявам, ако въпросът ми не е за тук, но и от програмата на НЗОК не разбрах много много.

Общи условия

Активация на акаунт