90-дневна диета - килцата стопи и фиданка стани! - тема 364

• 75 178
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
Не можеш да пържиш яйца с мас/масло/кокосово масло, защото ще смесиш белтъчини с мазнини, а това не е позволено в този режим. Така че съгласна съм с мнението на Nana - пържене на тефлонов тиган без мазнина  Peace

# 76
Здравейте! Какъв е грамажа на картофите в сурово и готово състояниe за обяд и вечеря?

# 77
Това е информация от линка на първа страница за грамажите

Цитат
Картофи - 4 малки картофа на обяд и 2 малки на вечеря ( общо 6 малки за деня) или 2 нормален(среден) на обяд - 1 нормален (среден) на вечеря( общо 3 средни за деня )

Когато ядете КАРТОФИ, хубаво е да прибавяте към тях бобово или смес от бобови !

# 78
Да,обаче ме интересуваше като грамаж,че като сготвя за всички да знам колко да си сипя.

# 79
Според мен ако ги готвиш като манджа спокойно можеш да си сипеш една купа. Или пък ако е мусака, една нормална порция. Като грамаж  newsm78 нямам представа колко тежи един картоф. Може да се измери на кухненска везна, това се сещам в момента и съобразно това да се прецени  Party
В този ден можеш да хапнеш и филийка хляб. Не забравяй и салата  Hug

# 80
Слагаш си толкова, че да не ти стане тежко на стомаха, като я изядеш. Peace
Защо пък да не може пържени яйца? Авторките са предложили пържен банан в плодов ден, вие за едни яйца правите проблем. Mr. Green Аз бих си приготвила, но в по-малко мазнина. Стафидчице, ако обичаш повече пържени, отколкото варени, можеш да си ги запечеш. В тавичка, върху хартия за печене чукваш яйцата и запичаш във фурната. Peace
Аз си хапвам сурови ядки и пия доматен сок, докато ви чета.

# 81
Аз съм яла пържени неща през 90ДД картофки например , чушки със сирене и ето днес за обед омлет със краставички(не съм слагала сирене) в керамичен тиган с малко олио .тефлонови неща нямам вече вкъщи , всичко изхвърлих след прочетеното , колко са вредни
И все пак зависи , кой колко иска да сваля , ако има много кг за сваляне пърженото може само малко да го спъне на кантара

Последна редакция: ср, 15 мар 2017, 17:34 от Fifty Shades

# 82
Не можеш да пържиш яйца с мас/масло/кокосово масло, защото ще смесиш белтъчини с мазнини, а това не е позволено в този режим. Така че съгласна съм с мнението на Nana - пържене на тефлонов тиган без мазнина  Peace
Лека корекция,  Wink след като се консултирах с книгата.

По време на готвенето може да се ползва олио/зехтин, но като количество е до 1 ч.л. В книгата има и рецепти, към които се добавя точно 1 ч.л. олио - например още първата рецепта е за пилешки гърди предварително сварени и след това леко запържени  Peace

Т.е. може да се пържи, но с не повече от 1 ч.л. мазнина  Grinning

# 83

Аз не мога, не искам и никога не съм могла и не съм искала да живея по чужди правила. Информация в интернет и в библиотеки и книжарници има много - всеки отговорен към себе си и към здравето си човек е длъжен първо да се информира и образова, преди да предприеме някакви мерки и да избере режима си. Аз лично нито ще ям пържени банани в плодов ден, което за мен е абсурдно, нито ще пържа с олио, което се трансфомира в трансмазнини, за разлика от студено пресованата кокосова мазнина, която за мен е чисто неутрална (щото тогава не може и олио понеже е от ядки ?). Не веднъж съм казвала - карцера вреди на психиката много повече от маслото в яйцата ми. Храната е много повече от нещо постъпващо в търбуха. Храната е спомен, емоция, живот. Още от бебета, която заплачем, когато ни хранят също така ни прегръщат, обичат, говорят ни, чувстваме човешката топлота и обич - всяко по-дълго посегателство върху вкуса и предпочитанията е посегателство върху личността ни, желанията ни и е адски лошо, когато си го причиняваме сами. Съжалявам, ако маслото или кокосовата мазнина в яйцата ми ще ме накара да следвам режима до край, а липсата му - да дъвча едни яйца, които не са ми вкусни и да се откажа - моля, да влезе маслото. Казвам го по конкретния повод, но винаги съм го твърдяла. По добре за месец да се сваляг 3 вместо 5 килограма, от колкото да свалим 5 и да си останем до там... щото се отказваме.

Аз съм със желязна воля. Изневерявала съм й. Тук говорим три жени и трите свалили 50 кг - всеки по нейния начин и метод - няма нищо еднакво. Едната я държи волята и стриктното спазване на правила, другата - други неща. Най-важното е всеки да намери себе си и пътя си и да го обикне  Hug Много съм добронамерена и се надявам да не засегна никого

# 84
  • София

Аз не мога, не искам и никога не съм могла и не съм искала да живея по чужди правила.

Хм, ти живееш по чужди правила, мила моя. Най-малкото, защото живеем в социума. Така че не рипай като войвода на Македоно-Одринското опълчение.
Правила винаги има и винаги ще има. И е хубаво да се спазват. Освен това недей да забравяш, че тук пишат момичета, които не са 60-65 кг като теб, а над 100, че и повече. На тях последното нещо, което им трябва е слободията ти.
Защото, ако ставаше така, те нямаше да са дебели. Да, неприятно е, да грозно е, да ужасно е, но истината никога не е розова и бонбонеста.
Затова най-хубавото нещо е човек да има правото на избор, но изборите му трябва да са правилни. Когато от резултатите е видно, че изборите му не са били правилни, тогава идват на помощ правилата. Защото, ако един човек е дисциплиниран по природа и му е лесно да спазва ограничения, на друг му трябват правилата, за да го държат в правия път.
Ерго, не правиш добра услуга на тези хора.
Пърженето, хлябът в белтъчен и в ден на варива, когато си дебел, НЕ е добра опция. Обратното, забавя процеса на отслабване и още повече съсипва психиката на хора, които и без това имат проблем със себе си, с визията си и с реакцията на околните.

Баба ти също е добронамерена, така че се надявам, че няма да си фръцнеш кльощавото задниче.  Mr. Green

# 85
Гледам върнал се е старият дух на темата и бързам да се запиша.   bouquet

Днес отчитам плодов ден, досега два банана, две ябълки и една круша. Изоставам с водата, вечерята ще ми е салата от домати и краставици.  Peace

# 86
zveti81 - Интересно....  Добре дошла. Добре завърнала се? Обърках се вече...

хахахахахахахахахахаха Баба ми, ни ми е кльощав задника, ни ще го въртя. Думите ти имат своята логика, така както моята. Не ми вади мотиви за социома...  да не спорим задочно  Mr. Green дисертация написах за правилата в социума   Whistling

Нали знаеш, че си ми скъпа, но както добре ме познаваш хахаха хайдушко сърце мое, аз си изказвам мнението и споря с чуждото мнение - не с човека. Не съгласието ми с позицията на някого не значи, че не го харесвам  Peace
Сега сериозно, пак ти казвам - смятам че и двете сме еднакво прави, според зависи от частните обстоятелства.  Hug  

# 87
  • София
zveti81 - Интересно....  Добре дошла. Добре завърнала се? Обърках се вече...

хахахахахахахахахахаха Баба ми, ни ми е кльощав задника, ни ще го въртя. Думите ти имат своята логика, така както моята. Не ми вади мотиви за социома...  да не спорим задочно  Mr. Green дисертация написах за правилата в социума   Whistling

Нали знаеш, че си ми скъпа, но както добре ме познаваш хахаха хайдушко сърце мое, аз си изказвам мнението и споря с чуждото мнение - не с човека. Не съгласието ми с позицията на някого не значи, че не го харесвам  Peace
Сега сериозно, пак ти казвам - смятам че и двете сме еднакво прави, според зависи от частните обстоятелства.  Hug  

Но Баба ти е по-права, не мож да спориш. Най-малкото щото бях с 20 кила по-дебела  smile3533

# 88
 Hug hug няма бабси, няма

М да не е спам
10 км., пеша *можех още но си купих чанта... и я напълних с книги Naughty откъснах си рамото
Плана се промени, темпето не ми допада, ще го яде ММ, за мен - две яйца и салата  Mr. Green

# 89
Момичета от прочетеното разбирам,че може само 1ч.л олио при готвене? Честно казано не го знаех,пак се ограничавах обаче не и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт