Медицински център "Св. Иван Рилски" - гр. Тутракан

• 59 093
  • 458
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте! Мисля, че тук е темата, в която мога да пиша.
Вчера бях на профилактичен преглед с направление от личния лекар при д-р Богомил Бойчев. Чаках около час и 40 минути, което е сравнително добре /бях се настроила психически за повече чакане/. Наистина имаше много хора. Лекарят е изключително внимателен и спокоен, но ми се видя доста уморен. Очаквах да ми обяснява по-подробно. На въпросите ми отговаряше любезно и тихо /напрягах се, за да чувам добре/, но сякаш кратко. Не съм плащала нищо.
Изписа ми антибиотик - "Амоксиклав", който да приемам 10 дни, и каза отново да отида на преглед. Не знам обаче дали трябва отново да вземам направление от личния лекар.  Expressionless

# 301
Здравейте! Мисля, че тук е темата, в която мога да пиша.
Вчера бях на профилактичен преглед с направление от личния лекар при д-р Богомил Бойчев. Чаках около час и 40 минути, което е сравнително добре /бях се настроила психически за повече чакане/. Наистина имаше много хора. Лекарят е изключително внимателен и спокоен, но ми се видя доста уморен. Очаквах да ми обяснява по-подробно. На въпросите ми отговаряше любезно и тихо /напрягах се, за да чувам добре/, но сякаш кратко. Не съм плащала нищо.
Изписа ми антибиотик - "Амоксиклав", който да приемам 10 дни, и каза отново да отида на преглед. Не знам обаче дали трябва отново да вземам направление от личния лекар.  Expressionless
Здравей, аз си следя Б при него и с него ще раждам скоро. Малко е пестелив на думи, да, аз отивам и си задавам всички въпроси, ако не ги забравя де. Няколко пъти е бил много на кеф, тогава говори повече и се бъзика, много е приятен. Според мен просто е по-срамежлив, затворен тип. Важното е да ти помогне, ако има проблем, да види всичко на време. Ходила съм и при лекари, които не млъкват, то и това не си е работа. За направлението-според мен трябва пак да вземеш.

# 302
  • Варна
С това направление имаш право на вторичен преглед , който трябва да се извърши до 30 дни мисля,че беше

# 303
С това направление имаш право на вторичен преглед , който трябва да се извърши до 30 дни мисля,че беше
То остана там, сестрата го взе.
Трябва да се обадя по телефона, за да питам.

# 304
  • Варна
То остана там, сестрата го взе.
Трябва да се обадя по телефона, за да питам.
Попитай, защото би трябвало да са ти дали копие от амбулаторен лист с анамнеза, диагноза и предписано лечение. На вторичният преглед се ходи с този амбулаторен лист.

# 305
"Попитай, защото би трябвало да са ти дали копие от амбулаторен лист с анамнеза, диагноза и предписано лечение. На вторичният преглед се ходи с този амбулаторен лист."
Там е работата, че ми дадоха единствено рецепта. Тогава дори не се усетих за амбулаторен лист.
Допълвам: питах на рецепцията /само техен номер имам/ дали трябва отново да си взема направление - не знаели. Записах си нов час за 18 май.

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 15:59 от Faith15

# 306
За детето: памперси, мокро кърпи, олио 500мл ( олио за готвене)
Аз отидох по свое желание по- рано от термина , защото усещах, че мигът наближава.
Приеха ме в 10 ч, родих в 14.45. пътувах спокойно, без признаци за раждане.

Благодаря Ви. Изивинявайте за въпроса, а скоро ли раждахте там, и колко ви взеха за нормалното раждане, за избор на екип, предполагам при доктор Л. Бойчев?

Аз родих в понеделник там. Simple Smile
350лв е раждането без значение какво - нормално или секцио.

# 307

А за избор на екип колко се доплаща?

# 308

А за избор на екип колко се доплаща?

Това е с избор на екип.
Ако док е на смяна и родиш тогава - не плащаш нищо.

# 309
Здравейте мамчета в 29г.с. съм от миналата седмица имам болки ниско доло ( само на моменти, може би при повече движение, по резки движения и когато бебка мърда), чух се с доктора каза Магнерот и Но Шпа. Нещо съм много изплашена, на някого случвало ли се е, трябва ли да се притеснявам?

# 310
Здравейте мамчета в 29г.с. съм от миналата седмица имам болки ниско доло ( само на моменти, може би при повече движение, по резки движения и когато бебка мърда), чух се с доктора каза Магнерот и Но Шпа. Нещо съм много изплашена, на някого случвало ли се е, трябва ли да се притеснявам?
По описанието ми прилича на така наречените „подговтителни контракции”, аз дори усещах втвърдяване на корема,но не е притеснително. И през двете бременности съм пила същите хапчета! Почивах си по малко, но по- на често!

# 311
Здравейте,отново.

Незнам дали сте видели, извинявайте ако вече знаете, но сайта на МЦ "Св. Иван Рилски" - гр. Тутракан е обновен. Има полезни неща, едното е, че има и полезна информация за раждането.

Документи:

1. Лична карта;
 2. Обменна карта на бременността;
 3. Документ за кръвна група, изследвания от периода на бременността; Налични епикризи;
 4. Направление за раждане.( Ако нямате направление или постъпвате по спешност, ще ви бъде издадено такова при приемане в болницата);

Знаете ли каква е тази "Обменна карта на бременността" . От къде се вади, от кого, какво представлява?

За мама:

1. Нощница за кърмачки;
 2. Чехли;
 3. Помпа за кърма;
 4. Хавлиени кърпи;
 5. Тоалетни принадлежности;

За Новороденото:

1. Пакет памперси за новородено;
 2. мокри кърпички;

# 312
Здравейте,отново.

Знаете ли каква е тази "Обменна карта на бременността" . От къде се вади, от кого, какво представлява?

Води се от наблюдаващия гинеколог.
Моят не ми я даде, за това си я снимах и я оставих при нея. Попълва се с всички размери на детето повреме на бременността, резултати от изследвания.

В нещата за бебето са изпуснали половин литър олио за готвене. Или вече не го изискват.

# 313
Здравейте,отново.

Води се от наблюдаващия гинеколог.
Моят не ми я даде, за това си я снимах и я оставих при нея. Попълва се с всички размери на детето повреме на бременността, резултати от изследвания.

В нещата за бебето са изпуснали половин литър олио за готвене. Или вече не го изискват.

На 2-ри май бях на преглед, сестрата ми каза "само памперси, никакви олиа и т.н.,само памперси"

# 314
Супер! Октомври ходихме Специално да търсим олио. Още ми стои миризмата на олио в носът ми като си спомня как миришеше малкия , докато бяхме в болницата

Общи условия

Активация на акаунт