Д-р Любомир Христов и новият вид серклаж ЕТКО

• 77 840
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте , днес в 15 г.с  на ЖК в Надежда при Кайрякова ми измери шийката 28 мм и каза , че е къса и можело да се наложи серклаж . Но по-добре след 16 дни , когато ще съм 17 г.с и 3 дни на ФМ д-р Чачева да я измери пак и да прецени. Въпросът ми е - да няма шанс да стане прекалено късно ? При колко мм шийка е вече наложителен сетклажът? Мога ли да си запиша допълнителна платена консултация и при д-р Христов ( в Надежда май не са много щастливи при опитите за смяна на лекар). Христов води ли ЖК в Надежда и мога ли да се прехвърля при него? Аз бях инвитро при Стаменов и сега се записах на ЖК.  И освен през регистратурата в Надежда , има ли и друг начин да си запиша час за преглед при него , преглежда ли и още някъде освен в Надежда ?

Последна редакция: пт, 08 юни 2018, 00:05 от yyoana

# 676
Аз си записвам онлайн час за Христов в сайта на надежда но по рано от 5.07 няма час.За съжаление вече не води ЖК.Иди си при Чачева или Михова те също мерят по рано за да не се притесняваш.На мен Михова ми я мери същите мерки като Христов.За серклаж Макдоналд няма да е късно 17г.с. за Етко се съмнявам обаче.Но те Еткото го правят за специални ситуации.Христов до колкото знам не преглежда никъде другаде.

# 677
А този серклаж ЕТКО , само Христов ли може да го прави в Надежда и той до коя г.с се прави?

# 678
Аз знам че само Христов може да го прави но наскоро тук във форума разбрах че и Михова го правела прочети малко по назад.Главната цел на Етко е да не проникват инфекции нагоре към бебето затова е пълна оклузия на шийката затова се прави в края на трети началото на четвърти месец докато още е малко бебчето и не са се качили инфекции нагоре.Докторите ще си кажат до коя седмица се прави но най късната съм чувала 14г.с. може и да има по късни незнам.Моя лично е правен в 13 г.с.

# 679
  • Sofia, Bulgaria
Miii,  ако се водиш от моя коментар за Михова , не знам дали прави ЕТКО, знам , че прави добри серклажи , но за ЕТКО не съм сигурна

# 680
Записаха ми час за Панайотова другата седмица да ми измери пак шийката , защото нямаше свободни часове за никой друг. Ако се налага серклаж - има ли възможност да извикат Христов да го направи - ако настоявам за него , дори и да няма свободни часове за преглед ?

# 681
Защо не!Последните седмици от юни е на работа така че не виждам пречка ако се налага.Успех

# 682
  • Sofia, Bulgaria
Д-р Панайотова е прекрасен лекар. 
Успех 🤗

# 683
ЕТКО мисля ,че все още само Христов го прави не съм сигурна до коя седмица,но знам че е рано,за ТАС е още по-рано(моя беше в 9та).Единствено Макдоналд,той може и до 25г.с(в този късен етап му казват "на горещо").Надявам се да извикат Христов,ако настояваш,макар че Макдоналд е рутинен серклаж и всеки доктор е способен да го направи.Предполагам,че ще те убедят да е някой друг.Успех

# 684
Момичета тази вечер Беба ме рита доста силно ниско долу и се гарантира ме боли леко там ,а вече я осещам по горе.Случвало ли ви се е да получите болка ниско от ритничета?

# 685
  • Варна
Не от ритничета ами и от самите й движения усещам дискомфорт ниско долу понякога. Моята е от 24 гс с главата на долу и вдигне ли ръчички направоооооо ... , а от няколко дена вече усещам много добре и рамената и ниско долу и никак не е приятно, но ме радва че щом се движи всичко е ОК.
Мииии радвай се на тези мигове с ритничетата.., по-добре ритничета отколкото да се чудиш защо не рита  Simple Smile Не мисли лоши неща. Аз един от въпросите ми беше дали бебето може да скъса серклажния конец... всички казаха "НЕ" . Днес бях на преглед, после да се срещна с една лекарка да видя дали ще запише бебка като се роди и общо взето ми се събраха 2 часа седнала и малко права.
Ниско долу явно от тежестта си ме заболя и към 18:00 пих едно ношпа !
От утре съм в 34гс, имам дата за секцио , днес не ми гледаха шийката..нямало вече смисъл.

Оооо и по принцип ми казаха след 34гс да започвам да се раздвижвам вече, но аз отказвам , защото между 34-36гс лекарката , която ще ме изражда е в отпуск и ме е страх Grinning Иначе днес на прегледа ни казаха " честито ,имате вече доносено бебе 2500гр"  Grinning

# 686
Браво мис много хубава новина.Честито и от мен.Ами знам че можеби е нормално опитвам се да мисля положително.

# 687
  • Варна

Благодаря и ти по моя път ще минеш само спокойствие.
Ама ти стига си мислила друго освен положително Wink
Чета от дъжд на вятър темата за лежащите мами, но не се включвам , за да не ми излизат известия от там Grinning Като цяло чета само положителните теми и откакто спрях да чета кофти неща от около 27-28гс  се чувствам по-добре . Препоръчвам ти го Simple Smile

# 688
То май няма много бременалинки в момента в нея тема.Целта ми е 28 г.с.
Плаша се защото през вторият ми аборт получих разкритие с много силни болки по средата тогава си мислих че са пак ритници ама не бяха.Е тези ги усещам на пикочния мехур даже и преди съм имала но май госпожицата е започнала малко по силно да рита абе всяка болка ме сковава.

# 689
Mii, включвам се само да ти се скарам. Същите ритници усещах може би по същото време, мислех си , че ще ми се отвори шийката направо, естествено това не се случи. Много по-късно от тежестта вече ми се скъси. Стига вече де Wink . Всичко ще бъде наред. Еткото е бетон Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт