Тънката линия между дундуркането и помощ на децата/ малки и големи/

• 29 699
  • 530
  •   1
Отговори
# 375
Това е начин на мислене, начин на живот и работещите майки са супер домакини и отглеждат прекрасни млади хора.

Ако трябва да сме коректни, суперлативите идват в повече и предизвикват усмивка в тези, които са по 10 часа извън къщи, имат деца и мъже. Peace
...

10 не ,ама по 9 има . Тъкмо върнах у тях приятел на сина ми, с когото играха. Майката и бащата работят, той има 2 ма по-големи братя. Бащата работи на 120 км.с влак всеки ден ... Та бащата беше отишъл да прибира майката от гарата , връщаше се жената от командировка. И трите деца са в гимназия. И трите са си супер и родителите ми се струват ок Simple Smile   

# 376
  • София
Аз не смятам, че трябва животът ни да се върти около децата ни, да отлагам за след десетилетия , да се откажа от мечтите си, от желанието ми да се развивам и да раста.
Сега разбирам вижданията на някой хора тук по  ТЕМАТА, която излезе контекста...

newsm78

Н, да, полезно израстване би било да се съчетават числата на местоимение и съответстващо му съществително...

Преди малко свърши първото за сезона издание на "Что?.. Где?.. Когда?..". Играеха хлапета - на по 14-16 години. Въпросите бяха съставени от маститите знатоки. Но никак не бяха конструирани специално за деца, леки или без уловки. Оказа се - не знаех - че те си имали и отбори за ученици... и че членове на елитарния клуб били треньори на такива отгори... Подозирам, че много - и разнообразни неща - четат след училище / курсове / уроци. Съмнявам се дълбоко някой да ходи да върти парцала някъде, за да запълни "излишното" си време и да натрупа "опит"... затова пък познаха за какво ще да е говорил Есенин. Аз не успях. Познах въпроса на Друзд - но малко след минутата. Отговорът беше "метла" - може би, ако бяха се занимавали с почистване в "свободното" си време биха го познали...  Joy и навярно биха изтървали всички останали. Mr. Green

Последна редакция: нд, 19 мар 2017, 23:45 от katiABV

# 377
Руснаци, какво да ги правиш...Вместо да си пратят децата да мият колата на съседа или да му окосят ливадата, от малки да научат цената на парите, те ще четат Есенин... Mr. Green

# 378
...
Така че и от бърсането на маси има полза. Трябва само да умееш да я виждаш.
След това, което преживя синът ми там много родители биха ожалвали детето. Той също очакваше да го съжаляваме. Обаче ние заехме обратната позиция. Обяснихме му, че някой ден ще е много благодарен за точно този житейски опит. Защото точно такива неща няма как да преживее с диплома в ръка и в офис.

Това не е задължително и на много места е невалидно.
Поинтересувай се колко доктори и зъболекари от други страни са карали таксита с години в САЩ и Канада, защото дипломите им не не се признават напълно, а следването е наново и струва  над половин милион долара?!

Няма безплатен обяд, нали знаеш. Нито децата са се изгледали сами, нито прословутата мусака се е сготвила, а трябваше да отложа много неща от живота си, за да дам подкрепа. Дадох я, защото така съм сметнала за правилно. Така да го кажа, каквото съм направила, то е било повече въпреки, а не благодарение на външна подкрепа. Та, цената, която платих е висока, за мен си заслужава. Но така е, когато се върви срещу течението, аз си бях наясно още от самото начало, включително образа, който и тук най-клиширано получих за тъпата домакиня с мусаката, макар сега да излезе, че бил красив живот. Ирония на съдбата. Преди време чух фразата sacrifice but never surrender. Въпреки всички житейски удали, но какво, да седна да се оплаквам тук как със здравето съм зле и всеки момент мога да се окажа на операционната маса с неизвестен изход ли? Ми, няма, но за успокоение на Трещерица го пиша, че има вселенска справедливост и нека ми, пада ми се. Всъщност сега като стана въпрос в темата, осъзнах с пълна сила, че наистина съм постигнала повечето неща, които съм искала. И аз като децата ще кажа - няма пък, да се давам! Моралния си дълг съм го изпълнила към всички.
Анди, не знаех нищо от това, през което минаваш!

Упоритостта ти се възнаграждава и всичко ще бъде наред, защото заслужаваш да е така.
 Доста малко жени биха избрали трудният път на майка у дома и домакиня и за това винаги си имала моите адмирации. Дерзай и само напред!  Hug Hug

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 04:51 от Анонимен

# 379
  • София
Мерси. Малко неудобно стана, не си падам по личните във форума, нещо ме прихвана, но няма да тръгна да го трия, вече съм го написала.
Въпросът беше, че няма лесно никъде и можем да отговаряме единствено за своите желания и решения, защото никой не сяда да живее нашия живот, нито ние живеем живота на другите.

# 380
  • София
Мерси. Малко неудобно стана, не си падам по личните във форума, нещо ме прихвана, но няма да тръгна да го трия, вече съм го написала.
Въпросът беше, че няма лесно никъде и можем да отговаряме единствено за своите желания и решения, защото никой не сяда да живее нашия живот, нито ние живеем живота на другите.
Може и да има има лесно и не знам защо това трябва да е осъдително? Трябва ли човек да се мъчи непременно, за да не бъде сочен с пръст? Все пак ми се струва, че никой не си гледа детето с идеята да се мъчи цял живот, не мисля, че и нас са гледали с такава цел, та затова и не разбирам защо е така прието да доказваш, че си праведен и добър човек с признания, че ти е било трудно и си страдал...
Това общо казано, нищо против признанията ти Анди, не коментирам дали ти е било трудно или не. Всеки си има някакви проблеми в живота.

# 381
И няма нужда да занимава околните с представите си за ... вселенска справедливост... и на кого какво му се полага.

# 382
Тя твъдеше, че всичко й е наред, пък се оказа, че не било точно така. И виж колко подкрепа получи веднага.

# 383
И защо да не получи подкрепа? Каква друга би могла да бъде нормалната реакция към човек, който е успял да отгледа две хубави деца и да ги изучи, че и да се реализира професиално в желаната посока? Според мен си заслужава бравото. Или понеже на повечето български жени им се налага да са камили - натоварени с работа на пълен работен ден, грижещи се за вечно боледуващи деца и цялата къщна работа, трябва да аплодираме този модел? На камилите нито им се възхищавам, нито искам да съм тяхно място, че им казвам браво.

# 384
  • София
И защо да не получи подкрепа? Каква друга би могла да бъде нормалната реакция към човек, който е успял да отгледа две хубави деца и да ги изучи, че и да се реализира професиално в желаната посока? Според мен си заслужава бравото. Или понеже на повечето български жени им се налага да са камили - натоварени с работа на пълен работен ден, грижещи се за вечно боледуващи деца и цялата къщна работа, трябва да аплодираме този модел? На камилите нито им се възхищавам, нито искам да съм тяхно място, че им казвам браво.
Това имам предвид. Не е задължително човек да се мъчи или да се е мъчил. Ако беше в природата ни да харесваме да ни е трудно още щяхме да тичаме след вечерята си.

# 385
Тя точно камила е била. Колко ще се реализира професионално след 40.

# 386
  • София
Много повече, отколкото някой с пораснали деца би могъл тепърва да се реализира като родител. Например.
Но никой не ми отговаря на въпроса – защо е важно да се е мъчил човек. Ако не се е това обезценява ли постигнатото, виновен ли го прави?

# 387
Ами подкрепа е добре, ако някой има проблем. Нормално.
Но не разбрах какво има общо с тази тема?!
Хората си приказват доколко да лиготят дяцата и от кога и колко самостоятелност и отговорност да им делегират и то настана един театър ...

# 388
  • София

Теб напоследък каква камила те хапе не знам. Имаше време, когато беше приятно да те чете човек.

# 389
Ами точно толкова, колкото може да се реализира един човек с професия логопед - много полезна професия и все по-нужна. Моето дете например ходи на логопед и лично виждам ползата от тези специалисти  bouquet Пък и не е първият форумен пример за професионална преориентация след майчинството.
Не е срамно да си доучиш на 40 и да смениш попрището, не знам защо трябва да се подмятат подигравателни изрази от рода на 40-годишна студентка  Rolling Eyes

Не е задължително човек да се мъчи или да се е мъчил.

Напротив, задължително е, иначе не ти казват браво. Въобще, колкото по-трудно живееш, толкова повече обществен възторг предизвикваш.

Общи условия

Активация на акаунт