Искам да кажа ... (113)

• 58 600
  • 884
  •   1
Отговори
# 645
Честит да е Тото! Все здрав и усмихнат!

Чашите, книгата с пожелания и свещите от сватбата седят във витрината в хола. Дразнят ме, но не знам къде да ги тикна. Чашите трябва да ги извадя за ползване и ще си реша проблема с имането им  Mr. Green Роклята я продадох миналата година.

Още не сме тръгнали за Трявна... Планът да ида за малко до работа да си довърша нещо се превърна в пълна катастрофа. Няма интернет, няма телефон, аз чакам заявки, имам транспорти да пускам, чакам плащания, не мога да вляза в банката, направо си оскубах косите от нерви... И това, защото щях да си ходя рано, ако нямаше щях да си свърша всичко за два часа.
Сега нахвърлях някакви дрехи в раницата и изчезваме. Аман!

# 646
  • Варна
Аз съм герой направо.

Търговския регистър и Имотния регистър се оказаха гише до гише и нямаше кьорав човек, свърших си работата за минути буквално и на двете места, даже имаше терминал да платя таксите с карта. Оттам тъкмо вървя към колата и минавам покрай Община Варна. Кой ме побутна та влязох и гледам наредени гишета с всякакви услуги, каквито ти душа иска. На гишето за данъчна оценка няма хора, но няма и служител, бил в обедна почивка, която приключва след 10 мин. Заставам аз на пост на гишето и отварям  бг мама да си чета на телефона. Идва служителя, млад и супер любезен, за десетина мин оправихме всички бумаги и платих таксата на място. И докато си блея и го чакам да ми издаде фактурата гледам списък с услугите, които предлагат. Какво да видя - на същото гише мога да си подам заявка за скица от кадастъра! Бре, казвам си, ударих десятката, тоя кадастър много ме притесняваше, че всички казаха, че много се чакало там. Пуснах и поръчката за скица, пак платих на място и подкарах към НАП. Изтеглих си билетче, извадих киндъла и се приготвих за дълго чакане, че имаше много хора. Да, ама след няма и 10 мин излезе моя номер. За 5 мин на гишето ми излезе удостоверението, че не дължа нищо на държавата. Безплатно.

Освен всичко изброено намерих от раз места за паркиране и до Общината и до НАП, варненци знаят за какво иде реч Simple Smile В добавка всички такси, които платих се оказаха на половината на моите очаквания, та всичко приключи и с пари в моя полза. Другата седмица ще мина само да си прибера готовите документи.

Пуснах тото. То толкоз късмет не е за изтърване.

А спестените парички веднага вложих в чифт много готини летни маратонки, с намаление, от Спорт Депо.

Честито на Тото и Бела, живи и здрави да са Simple Smile

Опъвам се на дивана за един час с книга и пакетче семки, за заслужена почивка преди да взема детето от градина.

# 647
Хай, общината има Кадастър, но не е същото. Поне при нас в Бургас, скицата от Общината, не върши работата на скицата от Кадастъра. Провери нещата, за да стане фал.

# 648
  • югозапад, под "Марков камък"
Според мен Кадастъра в общината има изнесено гише, където само се подават заявленията и след това се получават готовите скици, които се чертаят в самата служба по кадастър, дано обясних добре  newsm78. Поне в нашата община е така, като отделно има чертожен отдел в общината, от който се поръчват други скици от регулационния план.

# 649
При нас двете скици са различни. С общинската не можеш да продадеш имот, примерно.

# 650
  • София
Бела, жив, здрав и много усмихнат да е Тото!

# 651
Да е жив и здрав малък Тото!

# 652
  • Sofia
Ех,Тото 2 годинки ли навършва  Hug. Да  ти е честит, здрав и палав, Белла  Crazy  bouquet
Ей до сега се фотоепилирВах  Crazy,лично, изчекнах се и в спалнята замириса на опърлено пиле  hahaha.Котката дУши,дУши и се изнесе  Crossing Arms.
За фитбол-а, да кажа...виждали ли сте тюлените в цирка, в зоопарка как премятат големите топки  hahaha. Ей същата работа...тук-таме някоя делфинКА  bowuu.
Покрай размятането на снимки се замислих...ще вземе нечий мъж да стане президент,по-натам, ще го омаскарят от бг-мамата  Thinking. Имах едно гадже аз, взе, че стана  зам. министър  Shocked.Можеше да си има добрината да е по време на, не след връзката ни  Crossing Arms.
Хубави емоции на всички пътуващи през уикенда  Peace!

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 17:27 от GeNa

# 653
Гена, аз имам такава и от време на време я ползвам, но имам колеги, които седят на такива вместо на стол. Знаеш ли какъв ефект има, че се чудя дали да не си замъкна една в офиса.

# 654
  • Варна
Мерси за инфото. И аз разбрах, че скицата се изготвя в кадастъра, а само молбата подавам в общината. Но ще проверя.

# 655
  • Sofia
Гена, аз имам такава и от време на време я ползвам, но имам колеги, които седят на такива вместо на стол. Знаеш ли какъв ефект има, че се чудя дали да не си замъкна една в офиса.
Даун, виждала съм жени по офисите да седят на такива топки  Peace. Изправя стойката, сякаш...освен,че идеално стяга седалище и бедра. Ако включиш и гири за ръцете и става чудесна тренировка  Peace.

# 656
  • Телиш/Плевен
Жив и здрав да е Тото! bdbaloni

# 657
  • някъде ... тук ...
Да е здрав и щастлив Тото! Весел празник, Бела bouquet

За скиците:
Скрит текст:
- ако има влязла в сила кадастрална карта, скиците се издават от съответната служба по кадастъра. Имат изнесени гишета, където приемат заявления. Би трябвало имотът от кадастралната карта да отразява съответния документ за собственост и ако е за УПИ по регулационен план, на самата скица пише "номер по предходен план: ..., квартал ..., парцел..."
- ако няма кадастрална карта, скицата се издава от общината /техническа служба/ съгласно съответния документ за собственост.

изобщо не виждам как ще седя пред компютъра върху такава топка Shocked

# 658
Един каза, че заради болки в гърба са му препоръчали.

Елит, седят някак. И аз не знам как, но при нас и прави работят (в офис). БЮрата ни са подвижни и непрекъснато някой си го вдига.

Аз права повече от 5 минути не мога да стоя. От ниското кръвно веднага ми става зле. Виж да ходя, мога с часове.

Ще замъкна аз една топка да видим дали ще стана по-стегната и прекрасна.

# 659
  • Sofia
Скоро купих аз една такава топка, да мъча моя син дОма, обаче не можахме да я надуем  hahaha,та му се размина  Whistling.
За по 10-15 минути може да се ползва в офис, за раздвижване и точно за  превенция на болки в гърба и кръста. Но в повечето консервативни български офиси-едва ли ще се приеме добре  ooooh!. Една позната-шефка на банков клон се кекереше на такава топка .Но не пред клиените,де  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт