Частни училища - информативна тема 17

• 108 722
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • в страната на чудесата
Оооох, от 4-ти клас съм по лагери - и училищни и подготвителни... като знам какви сме били, хич не ми се пуска...

# 136
  • София - Рим и обратно
Оооох, от 4-ти клас съм по лагери - и училищни и подготвителни... като знам какви сме били, хич не ми се пуска...
Aз пък мисля, че сега им е моментът за лагери и зелени/бели. Като знам по-големите какви ги вършат....е, тогава хич не ми се пуска. А малките са още малки и слушат, забавляват се по правилата.

# 137
Дъщеря ми ходи на лагери от предучилищна възраст.
Паралел с нашите лагери - специално в Увекинд - не може да се направи - няма нищо общо. Децата са обгрижвани, наблюдавани, никога не е имало проблеми. Дъщеря ми е самостоятелна и обича да ходи на лагер.

# 138
Изобщо не виждам смисъл от намеци и безкрайно се дразня на такива постове.
Изобщо не са намеци. И не очаквай да изтипосам във форум нещо, което одобрявам, но не е по правилата на МОН.  Само казах, че има такива ЧУ.  Не разбирам раздразнението ти и пет пари не давам за него.

# 139
  • София
Изобщо не виждам смисъл от намеци и безкрайно се дразня на такива постове.
Изобщо не са намеци. И не очаквай да изтипосам във форум нещо, което одобрявам, но не е по правилата на МОН.  Само казах, че има такива ЧУ.  Не разбирам раздразнението ти и пет пари не давам за него.

Кое не е намек? Едно от старите ЧУ в първата десятка - това ли? Ако наистина си искала да споделиш, че има и други ЧУ с такава схема, но не искаш да ги именуваш, за да не им навлечеш неприятности, спокойно можеше да го напишеш така, нали? Начина, по който си го написала, е съвсем различен.

Естествено, че не ти дреме за раздразнението ми, не съм ти никаква, че да ти пука Simple Smile

# 140
Хайде стига си правила литературен анализ на начина ми на писане. Написала съм го както съм искала. А ти си го разбрала както ти си искала. Успокой топката.
Идеята да подчертая, че училището е старо и успешно беше, че не е някое случайно и нововъзникнало и незнаещо какво прави и какви са правилата.

# 141
  • София
Добре, Felicе.

# 142
  • София
В Германия и Франция, ако не се лъжа, ваканциите са по региони. Доста удобно.

За Франция не знам, но Германия не може да ни бъде ориентир. Там отделните провинции са по различна система, с местно "Министерство на образованието",примерно Баварско, със самостоятелно управление, с различни учебници, на места с гимназии G8, на други с G9 ...Нормално е и ваканциите да не съвпадат. Peace

# 143
  • София
Съвсем сериозно, мислех, че причината е да не се засичат много хора по пистите или пък по морета. Laughing
Причината може и да е друга, естествено.

# 144
  • София
Съвсем сериозно, мислех, че причината е да не се засичат много хора по пистите или пък по морета. Laughing
Причината може и да е друга, естествено.
Съвсем правилно си мислиш. Във Франция това е причината междусрочните ваканции да са разделени на три зони. Лятната си е една и съща за всички, но те и моретата са повече, пък и малцина стоят по два месеца.

За другото не знам, но е крайно време и тук да синхронизират графика с този в останалите страни и вместо лятната ваканция да е по 4 месеца да има повече междусрочни ваканции. Много добре се отразяват на децата.

# 145
Има ли някой актуално мнение за частно езиково училище "Свети Наум"?

# 146
Здравейте, някой да се е явявал на тест за установяване на ниво по немски език в Гьоте Институт! Shocked

# 147
  • в страната на чудесата
Ученик от частно училище ли? Или по принцип?

# 148
  • София
Моля за мнения за ЧЕГ Проф. Ив. Апостолов
Изчетох всичко , което може да се намери в Интернет, но ми се иска  да получа мнения от родители, чиито деца  сега учат там или са завършили скоро.

Племенникът ми е първа година там сега и е изключително доволен. Учи се много преподавателите са добри, системата е успешна, децата са малко 17, извънкласните занимания са много. Детето е спокойно и удовлетворено.

# 149
Здравейте, някой да се е явявал на тест за установяване на ниво по немски език в Гьоте Институт! Shocked

Синът ми се явява декември месец. Записва се предварително час. Таксата мисля, че беше 15 лв. Целият тест трае около 1 час. Накрая ти дават писмена препоръка в кое ниво па подготовка може да се запишеш в курсовете на Гьоте институт.

Общи условия

Активация на акаунт