Поликистозни яйчници - Тема 4

• 70 950
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
"Много интересен лекар ! АМН не се влияе по никакъв начин от цикъл ! Само да си на гладно сутрин! Дори и като бебета имаме АМН !" Annikaleo , на лекаря всичко му е наред при мен е грешката, защото AMH го пуснах в комплект с други хормони, които се изследват между 2-ри и 4-ти ден и съм си решила, че и АМH-то трябва да е тогава. В общи линии съм доста в началото на темата с репродуктивното здраве и всички негови аспекти. Тепърва започвам да чета.

Arilena_S - пила съм противозачатъчни един път и то беше през декември миналата година, за да предизвикам цикъл точно в определен момент и да си пусна всичките хормонални изследвания.

Brayda - точно за клостилбегит четох една статия вчера (по-долу ще дам линк към статията), та там пишеше: "Не се препоръчва приемането на Клостилбегит повече от 5-6 пъти в живота." Това всъщност е нещото, което ме кара да бъда по-внимателна и да се опитам да взема информирано решение за това какво правя от тук насетне. Доста силен медикамент е и ако не се внимава човек може да си навреди. Но на теб пък ти е помогнал много. Стискам палци да си сбъднеш мечтата и скоро да гушкаш бебче или пък може и бебчета Ribbon

Линк към статията: http://www.zachatie.org/2013-08-13-14-09-46/2013-08-13-14-32-43/ … s_EPDdyrT7ehR709k

# 556
  • София
Има две теории за АМХ - едната че деня от цикъла има значение и че за най-точен резултат се изследва 2-3-4 ден от цикъла. Другата е, че няма значение деня на цикъла.
Честно казано има статии и за двете теории (не на бг, ако се разтърси човек на английски ще намери)

И тъй като явно не се знае категорично кое е по-добре, то аз лично бих изследвала 2-3-ти ден и определено не на гладно, защото това на гладно наистина не е от значение за доста от хормоните.

Само едно ще вметна - ако сте след стимулация може да е занижена стойността на хормона.
Преди година моя беше 10, преди 4-5м като го изследвах точно след стимулация ми беше 3.

# 557
  • София
Хормоните изследвани след прием на ОК, не са показателни!

# 558

Аз също чета статии на английски ! При положение , че дори когато няма цикъл имаме яйцеклетки като деца и АМХ няма значение , но ако пускаш други кръвни тестове на 3-5 ще си спестиш друго боцкане Simple Smile

Последна редакция: сб, 02 фев 2019, 12:22 от Annikaleo

# 559
Момичета, какво ще кажете за м2-тон.

# 560
Хормоните изследвани след прием на ОК, не са показателни!

Точно това исках да кажа и аз. Лекар ли е дал тази идея? На мен всеки читав гинеколог досега ми е казвал да изчакам поне 1 нормален цикъл след спирането на ОК и тогава да пратя изследвания. Иначе резултатите са компрометирани.

# 561
Здравейте момичета, искам да попитам понеже съм с ПКЯ и от няколко месеца не мога да хвана овулацията, вчера също беше отрицателен теста, но днес направих два и бяха положителни, та въпроса ми е означава ли това, че има овулация

# 562
  • София
Здравейте момичета, искам да попитам понеже съм с ПКЯ и от няколко месеца не мога да хвана овулацията, вчера също беше отрицателен теста, но днес направих два и бяха положителни, та въпроса ми е означава ли това, че има овулация
Означава, че ЛХ се е покачил, но това не горантира пукането на фоликула!

# 563
Означава, че има пик на ЛХ. Най-добре иди на гинеколог, за да се види има ли овулация.

# 564

Това ми е от последния ехограф, след изследванията всички са наред

# 565
Този ехограф кога е правен? Според мен не е описано размера на Ф. Мисля, че си в КИРМ-Плевен. Ако е правен вчера не мисля, че си в О, защото ти е много малък ендометриума и няма размери на Ф.

# 566
Не не е правен вчера, пуснах го просто за мнение, понеже на мен нищо не ми говори и да правен е в Крим Плевен

# 567
Да попитам има ли някоя жена с поликистозни яйчници и нередовен цикъл.. имам завишено LH и ще продължавам с дуфастон 6 месеца..някой ,който се е сблъскал със същото и може да ми даде препоръки??

# 568
Аз съм с поликистозни яйчници и е началото, когато ги установиха и аз пих Дуфастон. Минаха много години от тогава, много изследвания, различни терапии, но реално подобрение няма. В крайна сметка забременях сравнително лесно, но се консултирах освен с гинеколог и с ендокринолог. Доколкото знам това е синдром, а не заболяването така че не се лекува. Успех!

# 569
Kakви консултации са ви били необходими?

Общи условия

Активация на акаунт