Зимата си заминава, ОКТОМВРийче за дълги разходки да се стяга!- тема 10

• 25 604
  • 721
  •   1
Отговори
# 105
По същия начин  Mr. Green

Ти как правиш мешавиците? Следваш някакви рецепти или пляскаш на око зарзават да се вари?

# 106

Другата седмица започвам да я захранвам.  Някакви идеи как да я науча да пие от шише?
Бях писала по-рано също. Нека някой друг да предложи млякото в шише. Теб и твоята миризма детето свързва с кърмене и по-трудно ще възприеме бутилката от тебе. Даже най-добре да те няма е стаята, където се случва храненето с шише. Предлагайте когато е гладна, но не много прегладняла, защото ще се раздразни съвсем. Търпение си трябва.

# 107
Абе, Кристи, да да видим снимка, много мистериозен този обрив.

# 108
  • София
37°C ON А, да. Много, много правилно! Моя близка така отбиваше - мъжът й ставаше през нощта, че нея я асоциираха с кърмене. За седмица се справиха.

Рецепти не следвам засега - едно към колкото дойде или има място. Понякога гледам да има водещ зеленчук, понякога като днес - от всичко почти по равно.

Ама понеже наистина не се имам за добра готвачка, нещо ми е стресирано тия дни. Само рецепти за идеи чета и почвам да записвам.  Blush

# 109
Много благодаря за идеите  Hug
Пробвахме ММ да я храни, не иска. Даже повече се ядоса. Опитах 3 вида АМ и кърма, бута шишето и се сърди. И гладна и не много гладна и след хранене, всякак не иска. С баткото нямах проблем, бързо се научи. С чай не съм пробвала още, ще опитам и това довечера.
Шишета ми са на Авент. Може пък да пробвам с по-големи дупки... Но пък тя веднага го бута, не иска и да опита. За залъгалките нямаме проблем. Трудно се научи, но вече си ги харесва. Имаме най-различни. Няма предпочитания.

# 110
  • София
Zireael Ей това се каза упорство  Laughing Засега нямам май други идеи. Освен постоянство, май.  Rolling Eyes

# 111
Zireael опасна работа Grinning Май беше даден този съвет по-напред, но да затвърдя Mr. Green Моето бебе е само кърмено на гърда, в началото съм давала кърма с чашка и със сонда. Миналата седмица реших да го пробвам с малко вода с преходнa чаша - пийна си. Мисля, че му е интересно, защото е с дръжки и сам я държи, аз помагах с леко надигане на шишето. Колко пи и колко се поля е друг въпрос, но аз исках само да тествам и съм му давала 2-3 пъти досега по малко. Шишето е на МАМ с мек накрайник, 4+ го водят, такова:

Последна редакция: сб, 18 мар 2017, 18:03 от Фиффи

# 112
Аз писах за преходната чаша Simple Smile Затова и ще предложа на Томи Типи - нищо не се разлива. Детето трябва да засмуче, за да капе нещо.

# 113
И на МАМ е такава, реално трябва да гризне накрайника, че да потече Simple Smile  И предвид, че само техните залъгалки признава, на моя поне му беше познат "материалът" Laughing, може би и това помогна.

Чудни са тия чашки, педиатърката препоръча след това да минем на Munchkin, те имат поне 3-4 вида - с мек накрайник, със среден, с твърд, 360*, клапи за непропускане и какви ли не простотии Mr. Green Сега в България мисля да се запася с няколко, че тук цените са Sick

# 114
Аз взех 3 чаши с различни накрайници - за различните възрасти Simple Smile

# 115
И при нас след месец упорство никакъв напредък с шише, не ще и не ще. Чака си мама. сега поръчах и едни на Медела спешъл биберони, последен шанс. Иначе ще пробвам и аз с чашка. С лъжицата много добре се разбират и мляко и вода приема с лъжичка, ама кой ще я чака така, само краен случай ми е.
За нетърпеливи бебета на пюрето като моето от няколко дена храня със следния трик - давам една лъжица на малечка да си я ближе и да си играе с нея, аз с другата храня. Иначе няма търпение да яде и нервничи. Каката пък ревеше щом се изцапа и не искаше да яде омазана. Докато го разбера това си мислех, че не обича даден вид пюре, като почнах да чистя след всяка лъжица, нямахме грижи. Идеята ми е, че не винаги се дърпат, защото не им харесва пюрето.
Innerlane, бързо да ви минат тревогите!

# 116
  • София
Ооох, оказа се фалшива тревога! Party Party Party Party Party
Нещо явно ѝ е било раздразнено стомахчето сутринта просто. Не ѝ давах пюре днес обаче, за всеки случай. Иначе в паниката си пъргаво-пъргаво купих две кутии Humana HN и сега ще отлежават Blush

Обривът е специфичен при АД, поне донякъде, да. Обаче има и леки, и тежки форми. Петната са червени, не се различават отделни пъпчици, никога бели и с връх. Кожата на обрива е много суха и грапава на усещане, може да бъде лесно ранима. Специфичното е, че се появяват и изчезват от само себе си. В началото бяха малки петънца и не я притесняваха, но сега като е по-разпространен, се чеше от време на време. Аз съм била на много презентации на козметични серии за атопична кожа и общо взето мисля, че вече я познавам като я видя. Обривът изчезва, ако се третира с кортикостероиден крем, но по-късно като спре да се прилага, пак ще се появи. Затова козметичните фирми правят серии, богати на липиди (т.е. супер мазни), които общо взето само третират симптомите и правят защитен филм върху кожата, за да не изсъхне и да не се влоши допълнително.

Преходна чаша взех на Nuby - с мек накрайник и стандартни пластмасови дръжки. Не се разлива течността. Изтествахме я вече Mr. Green

# 117
Хм, аз мажа телцето всяка вечер с липиден крем на Стелатопиа, защото още от неонатологията ме бяха предупредили, че му е много суха кожата. За лицето обаче имам друг - някакъв възстановяващ пак на Мустела. Сега ме накара да се замисля, че бузките му винаги са много сухи. Дали да започна да мажа с крема за тяло? newsm78

# 118
Инер, отдъхнах си! Изключително се радвам, че всичко е наред!  Hug
Мисис, почвай да си пишеш приложените рецепти, че после да ги взема от теб наготово.  hahaha  chef
Cristi, я по-добре го заведи на дерматолог за по-сигурно - направи снимки, за да имаш за прегледа и не го мажи с нищо деня преди часа ви, ако решиш да отидеш, де. Дано да е само суха кожа.  Praynig
Zireael, давам още няколко идеи:
1.предложи шише, когато е наближило време за хранене, но бебето все още спи или е сънено.
2.някой бебета искат различен човек/обстановка при даване на шише, но други обратно - искат позата да се доближава възможно най-много до тази при кърмене - да чувстват и усещат близостта.
3.пробвай да предложиш шишето докато  се разхождаш и подрусваш.
4.пробвай да потопиш биберона в кърма преди да го предложиш - така бебето ще знае какво да очаква.
5.пробвай да затоплиш биберона.
6.пробвай да предложиш АМ малко по-студено или малко по-топло.
7.изпробвай всякакви биберони и като форма, и като материал.

За друго не се сещам. Имам спомен, че повечето неща ги четох в една статия докато кърмех, но не се сещам къде, ако се сетя ще ти дам линк. Дано нещо ти помогне.  Hug

Последна редакция: сб, 18 мар 2017, 21:44 от Iid

# 119
Кристи, и на нашият малчуган бузките в момента са адски сухи. От време на време така му се получава, стават като лишеи, на допир като шкурка. Лекарката каза да почиствам често с тампонче с преварена вода или мицеларната вода. Киселината от слюнката и непрекъснатото плюнчене влошават нещата допълнително. За твое успокоение го заведи на дерматолог, ако те тревожи и не минава. Белушковците като нашите са много трудни с кожата Sad

Общи условия

Активация на акаунт