Зимата си заминава, ОКТОМВРийче за дълги разходки да се стяга!- тема 10

• 25 861
  • 721
  •   1
Отговори
# 120
О, Иннерлайн, мноого се радвам!

# 121
  • София
Kristi, съвсем обикновена люлка на детската площадка, но е като кошче, така че няма как да се падне от нея, и е по-малка Simple Smile
Благодарско и от мен за идеите за пиенето от шише, ще пробвам ... че сега пие вода с лъжичка  Crazy цирк, при това не съм сигурна, че нещо влиза. А си хапва едно 60-80 мл. пюренце, не ми се иска да не близва вода...  Confused
Инер, радвам се, че сте добре Simple Smile

# 122
Оф, а и аз да споделя как се движим с пюретата. Ял е картоф, сладък картоф, морков, тиква. Близвал е ябълка, банан и авокадо. Единственото, което горе-долу се хареса бе тиквата, но и тя се яде без ентусиазъм. Нищо общо със светналите очи на сестра му докато гледа лъжицата на тази възраст... Ще дерзаем, постоянство трябва.

# 123
Привет! Да похваля шушулка,днес като по часовник яде- в 8,12,16,20 и сега уж последно,ама ще видим.  Mr. Green И поспяхме до 10,та съм доволна от нея. Ся остава да заспи и всичко ще е 6.  Whistling
А да ви питам по колко АМ пият вашите? Че педито като чу 150 мл.се облещи. Много били,дебела била... А тя беше 6,700 на 4 м. Верно има бузанчета и бутчета,ама...  Blush Чак дебела не бих казала.  Crazy Та сега пие тия 150 и като свършат й бутам бибата,но като усети,че не пуска нищо я плюе и плаче.  Rolling Eyes Май й е малко вече, но имайте предвид,че понякога яде по-често,не дочаква 4 часа. Не знам да й давам ли по 180 вече?  newsm78
Отивам да приспивам,че се сърди.  ooooh!

# 124
Много се различават мнението на педиатрите с написаното от произвидителя на кутия мляко. Според мен тези мл ги казват за ядене на 4 часа след 5-тия месец или по 6 яденета на денонощие. Аз давам 180мл (вода) по 5 пъти (от 4м 1-2 седмици) преди да я захраня, а откакто заместих обедното хранене по 4 пъти яде АМ. Педиатърката ми обяснявя, че трябвало да яде 150мл,а е на близо 6м. Ще й дам аз 150 и после ще дояжда мен, то е рев, то се сърди, то се тръшка. За 5м + произвидителя на АМ дава таблица 210мл вода  newsm78 на кое да вярваме?
Можеш да вдигнеш сигурно дозата, прочети упътването.

# 125
Аз си се водя по детето. Понякога яде 120 мл, понякога 210. Колкото иска - толкова Rolling Eyes

# 126
Не знам дали сте обръщали внимание на съдържанието на нишесте в АМ-то. Навремето хранех каката с Аптамил. До 6ти месец се води Аптамил 1 или Аптамил Pre. Разликата им е, че единичката има нишесте, а Pre-то не ( уж се доближавало максимално до кърмата). На мен ми казаха да храня с Pre през цялото време до 6ти месец, защото кърмех и дохранвах само, един вид да не се презасища с АМ и да си огладнява често все едно е на кърма. Сравнявала съм единичката и pre-то, състава на всички останали елементи е 1:1. Не знам как е при другите серии млека, някой запознат ли е? може затова някои бебенца по-бързо да се засищат, а други да търсят по-големи количества, знам ли... Най-добре детенцето си показва колко има нужда.

# 127
Аз да се похваля, изпи 70мл от шишето  Blush Изморих я доста с гимнастиката, взех да я кърмя и през това време пробутах шишето. Млякото беше изстинало, на стайна температура. Ще видим утре как ще е. Попъчах си и чаша  Grinning
Дано сега спи до сутринта  Blush
Много благодаря на всички за съветите  Hug bouquet
Лека нощ!

# 128
  • София
Ехаа, Zireael суупер! Само така!

Да кажа за млякото. Сега съм на 2 пъти по 210 мл вода и 7 лъжички. Понеже много го нищих това (особено в началните теми), според мен е редно да се следва препоръката на кутията.

На кутията си пише на всеки 100 мл хранене колко калории съответстват. Съответно си пише и разпределението по елементи. Тогава (благодаря на всички  bouquet ) сравнявахме тук във форума различните млека и какво пише. Оказа се, че има разлика в +/- 1 калория на всеки 100 мл. Пренебрежимо е.

Доводите на педиатрите, които съм чувала до момента, не разбрах напълно и не приемам  Rolling Eyes

- Производителите пишат по-големи количества, за да си продават млякото. (На моята лекарка..  Confused Лично мнение - твърде тарикатско на дребно ми звучи. Не вярвам всички производители да са в картел и в световен мащаб да пишат по-големи стойности, само и само да продават повече.)
- Не трябва да пие повече от 1 л мляко на ден. Незнам защо.
- Общата популярна формула е - месеците + 100. В 5-ти месец - 150 мл. - Никъде не намерих обяснение защо и всъщност каква хранителна стойност има това. Както и за колко хранения на ден. Защото ако са 6 хранения е едно, но ние последно бяхме на 5, сега на 4 и стойностите изглеждат по различен начин.

ge.st. Интересно и благодаря. В това не съм се зачитала. Гледах общата енергийна стойност и препоръката за брой и количество хранения за различните периоди,

# 129
Здраеейте много съм заета тия дни и един горен зъб ме боли утре ще го видя дано не е нещо сериозно.Миша слуша.Гледам си говорите за чаши аз купих две- чаша  с дръжки и биба от 4 месец и чаша с дръжка и мек накрайник на Авент .Твърдия от кога е ?  newsm78 Мислех да гладя и да се епилирам през ноща,но не издържах след цял ден пазари,пране,съдове,бебе ,готвене (Тея дни мъжа ми е дневно и се правя на готвачка  Joy ) ми се доспа.Днес ще готвя пържоли върху картофи с морска сол и сос от гъби.

# 130
Бебка яде по 150мл ,но някой път не ги изпива.Казвам на педиатърката,че е злояда,а тя ми вика 8 килограмово бебе не е злоядо.Че е дундичка,така е,ама хич не хапва с кеф.С баткото нямах такъв проблем.Каквото набутах в устата това изяждаше.Сега залисвам,пея песни,пускам бейби тв само и само да си хапне.Иначе яде през 4 часа, 5 пъти на ден.Нямаме заместено ядене.

# 131
Тая ваксина морбили може ли да се сложи сега ? Че като чух че има случай и у нас ми стана зле

# 132
Добро утрооо!
Ние ядем по 150мл + 5 лъжички 3-4 пъти на ден, зависи кога ще стане сутринта.Имаме заместено обедно и следобедно ядене.Вчера цял ден хайманосвах и свеки гледаше малкия, е няма такъв кеф Grinning.

# 133
Аууу,Краси,ама как ти завидях!
Баткото ме пощури и го пратих при свекървата за два дни и днес ще ходя да си го взема.Ама пък бебка няма как да им я оставя.Ако не ме вижда и започва един ревввв,та чак посинява.Кога ще свикне с други хора незнам.Така ги е наплашила,че предпочитат те да заберат баткото от градина,от колкото да гледат бебка и аз да отида.

# 134
Мерси,момичета. Ще я пробвам със 180 да видя как ще е.  Hug Пък на педито ще й кажа,че съм намалила на 120.  Whistling Laughing
Устина,като каза рев,нашата и тя реве от всички. Аз викам на баща й,че става асоциална ,понеже той не иска да ходим никъде с нея,пази я като писано яйце.  Mr. Green  И тя рева онзи ден от братовчед му,дето е вкъщи през няколко дена,но може би я изплаши,че се изкашля много силно.  Mr. Green После каго идем при тях и от вратата почваше да реве. Иначе ако аз я държа се смее на всички,но да я вземе някой друг,веднага усеща и се сърди.
Пак заспа,ставам да правя кафенце. 
Хубав ден!  Hug bouquet

Общи условия

Активация на акаунт