Зимата си заминава, ОКТОМВРийче за дълги разходки да се стяга!- тема 10

• 26 128
  • 721
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Кристи, с каква лъжица храниш? Ако хапе лъжицата (повечето бебета го правят, докато разберат за какво сава дума) ти трябва ей такава лъжичка:
самата лъжичка се дъвче и храната може да се изсмуква от нея  Laughing Ако бута с език, може би не е готов за захранване, ако е така, само го пробвай, не настоявай...
Ние сме болни, няма такава гадост - и баткото и беб  Confused

# 196
Пичове, ще се гръмна. Не ще и сладък картоф! Трети ден вече го мъча и грънци! Изобщо не ще да види лъжица. Като я доближа и се почва рев и въртене на сто страни. Какво да го правя вече не знам Crazy
Смеси картофа с тиква. Смени цвета на лъжицата. Някой бебоци предпочитат по гъста или по рядка консистенция. Сложи малко масло и т.н
Той и тиква не щеше Crazy Представям си комбинация от двете Rolling Eyes Пробвах с малко мляко, много мляко, без мляко, рехаво, гъсто, топло, студено, от мен, от бабата, в стол, на ръце, легнал, седнал, с песнички, ТВ, играчки, цвилене, грухтене, с пръст, с лъжичка на авент, с термо лъжичка, с пембяна лъжичка...ТЦ!!!

Мисис, а пащърнак? В смисъл сладък ли е? Ще ми се да е нещо по-бяло. Аман от оранжевата гама Crossing Arms

Мариша, такива са всички лъжички (или подобни). Нищо не хапе, защото изобщо не си отваря устата. Веднъж влезе ли, не плюе.

# 197
Мойта пръдла преди месец отказа всички зеленчуци и аз я излъгах като добавах круша и така ги прояде. В последствие я махнах и сега ги плющи зеленчуците. Номера е да вкараш няколко и да му барнеш слабото място. Няма как трябва да правиш вариации. Па тоя пащърнак е такъв отврат и за мен и Гери,бляхххх и пърди,сякаш е яла боб Sick

# 198
Поли, ти си добавяла круша в зеленчуковите пюрета или?

# 199
Поли, ти си добавяла круша в зеленчуковите пюрета или?
Да бе,още като се усетих че Матилда я запича.

# 200
  • София
Почвам да стигам до извода, че сладките неща ги предпочитат кърмените бебета, а бебетата на АМ не са свикнали със сладкото и ги бойкотират яко.

Пащърнакът беше отхвърлен тотално тая сутрин. Пробвах го - доста е сладникаво пюрето с него.

Сега на обяд дадох оризова каша - 2,5 супени лъжици от опаковката + 3 мерителни лъжички АМ + 200 мл гореща вода. Учудващо добре се прие.

# 201
по немска рецепта от книгата - към основното зеленчуково пюре ( което е морков-картоф) се прибавя мъничко мазнина ( дали ще е олио, масло, зехтин.. вече по вкус) и малко ябълков сок (аз също бих заложила на круша, че по-разкарваща). С каката ми вървяха много трудно пюретата, понякога когато на пбяд ядеше много малко и се мръщи, съм предлагала малко от същото пюре на следобедното хранене. Не да се наплющи, но да продължава да опитва лъжичката. Да не би да е жаден? Дай  малко да си пийне нещо преди пюрето...
Едит: Сега под основна рецепта на двукомпонентно пюре тук се има предвид един въглехидратен зеленчук от рода на картофа, сладкия картоф, а другия да е тип морков, тиква, пащърнак, тиквичка... Поне така го схванах аз от книгата...

# 202
Иннер, с лъжичка или от шише я даваш кашата?

Гест, мазнина не съм слагала, а вода лочи постоянно.

# 203
Няма да се предаваш Simple Smile опитвай различни неща, все ще му хванеш вкуса

# 204
Инер,моята е от раждането на АМ Вейби лов био и е сладичко и от там се усетих да довавя сладък плод в зеленчука,за да ги прояде. Сега се мръщи на сладкото и налита на плявата #Crazy
Аз давам бананова каша с лъжичка.

# 205
  • София
Иннер, с лъжичка или от шише я даваш кашата?
С лъжица. Нямам шише с такава голяма дупка, през която да може да мине каша.

# 206
Inner, точно този чай търсих в ДМ, но нямаха и взех готов.
 А този Блевит от къде го взимате? В 3 аптеки питах и го нямаха...
Пащърнака на мен ми допада на вкус, а и на бебка и харесва. Сладникав е и леко се доближава до моркова на вкус. Дразни ме само приготвянето му, че докато махнеш сърцевината, пък и накрая нищо не остава от него...

# 207
Блевит взимам от Ремедиум.

# 208
Хмм в Пловдив май нямаме такава newsm78

# 209
  • София
Блевит и аз вземам от Ремедиум. Ако не се притесняваш, може да го купуваш онлайн. Ремедиум имат онлайн магазин, а чаят го има и във Вис Виталис например. Предполагам и из други бебешки магазини може да го има.

Аз пащърнак не съм дала  Rolling Eyes . Първо аз такова не съм яла досега, пък и не мога да го открия по магазините.  Rolling Eyes

Интересно е това със сладките пюрета. Замисли ме. При нас много добре се прие тиквичката и зелената чушка. Последната е сладникава в интерес на истината, но придава страхотен аромат на пюрето.

Общи условия

Активация на акаунт