Хайде слънце да пече, а ние вече с бебчета да сме в ръце - Тема 14

• 57 850
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
А там, където боли твърдо ли е? Много е неприятно това, аз често се запушвам и съм с такива болки. Ако има твърди участъци слагай топли компреси или най-добре направо под душа и цеди на ръка.

# 346
Ами като съм легнала е твърдо,а като съм изправена не.На ръка въобще не мога да се цедя,само с помпа.

# 347
  • София
Бейби, вземаш едно листо от зеле. Махаш му голямата жилка и хубавичко го охлаждаш в хладилника или фризера за кратко, да не замръзне все пак. И го пъхаш в сутиена, без да обхващаш зърното. Облекчава запушването много бързо. За през устата си вземаш лецитин от 1000 мг. и пиеш...тук вече ще трябва да почетеш в кърмаческия, защото не помня точната доза, май беше три пъти на ден. Споко, хранителна добавка е и е безопасно. Като стоплиш листото, след малко слагаш друго и така няколко пъти за деня. Преди кърмене - обливаш с топла водичка, след кърмене - пак зеленцето. Ако бебето не суче добре, цеди, за да разкараш запушването. До утре ще си пушка Wink

Аз днес вече кашлям много. Идеи за сироп за суха кашлица, който да става за бременни? Непременно трябва нещо да взема днес, защото ще получа контракции от толкова кашляне Sad

# 348
Браво 2хШкемби, най-важното е ти бързо да се възстановяваш и малчо да папка и расте!
Белинда, Стодал е хомеопатичен и може и от бременни да се пие. Зимата като бях болна ми помогна. Пише, че е за различен вид кашлица, т.е. и за суха и за със секрети.

# 349
belinda , пробвайте с мед и синап по една супена лъжица 2-3 пъти на ден . Помага много и не е лекарство дори Simple Smile

# 350
Белинда прясно зеле нали?  Mr. Green
Бебо още е в болницата,в сряда ще го изпишат,аз се цедя през 3часа,но идея си нямам по колко трябва?От двете гърди изцеждам по 75 100мл,не се ми тапрегнати и не знам кога трябва да спра.  Tired

# 351
Бейби, ако е кисело барем му ръсни малко червен пиперец.  Laughing Смях да става, че нещо взе да ме гони лудото и нищо да не ми се прави и да ми е едно такова отпуснато и скапано.  ooooh!
Пърпъл, след последната среща в Годзила във вторник нещо никой не се обажда да се организираме. Явно с тия сигурно вече към 20 бебока общо ни е хванало шубето вече. Аз се разкъсвам между желанието да не мръдна от дивана/леглото и това да не се спирам напред-назад. Поне за днес и утре е решено с това захлаждане.  hahaha  Но ако пуснете мухата за някой ден, ще гледам да разтръбя и във фейса и обратното - ако там се чуе нещо, ще пиша и тук.
Мен на цялото налудно взе да ме гони и будуването. Чета до 1-2 през нощта, а после малкия ме вдига най-късно в 9. Да не забравям работния режим явно... Инак спрях магнезия най-после и от утре мисля да си махна де що забрана има, пък беба нека си решава сама кога да се появи. Заръчала съм и да е до 5-ти най-късно, че да не плащам още едно УЗИ.  Laughing Надявам се и микробиологията да ми е чиста, че преди няколко дни имах парене/сърбеж, но пък док ми изписа мазило за външно приложение само докато излязат резултатите и взе, че ми мина. Та се надявам да съм опазила "прохода Шипка" и да е проходим при всякакви условия.  Mr. Green

# 352
[quote author=belinda link=topic=970402.msg34761797#msg34761797 date=149051273
Аз днес вече кашлям много. Идеи за сироп за суха кашлица, който да става за бременни? Непременно трябва нещо да взема днес, защото ще получа контракции от толкова кашляне Sad
[/quote]
A Белинда докарала си се  Naughty бързай взимай Тусавит направо голяма опаковка. Аз заради кашлицата цяла нощ ме.боля корема не разбрах какви са контракциите и за това родих на 23, а уж още уточнявахме дали да е на 26 или на 28. Предписан ми е от лекар помоли се без рецепта дали ще го дадат. Аз даже още го допивам.

# 353
Manha, мерси за споделената информация за Токуда. Как се чувстваш - бебето при теб ли е/
кога ще те изписват

# 354
Нана, аз си бях взела един голям тъничък шал, много шарен, и с него се замятах като кърмех. Понеже беше тъничък, не ми е било топло, нито пък на бебето му е пречело някак. а и после си го ползвах за шал. даже момичета, с които бутахме количките като ме видеха с тоя шал и всеки път викаха - ааа, кърмаческия шал Wink
иначе съм виждала и едно, като лигавник си слагаш и отдолу мушваш бебето, но не знам дали е по-удобно.

Бейби, лецитина много помага за запушване на каналите. мен това ме спаси. зелето не ми подейства, но лецитин и топли компреси оправиха нещата.

# 355
Сега четох за лецитина и в английски и в бг сайтове - при запушени канали дозата е 4х1200 мг., като поотшуми намаляме на две, после профилактично на една таблетка.
Мерси за инфото, никога не съм чувала за лецитин преди, той действа добре и за други работи.
Ще си поръчам сега да имам под ръка.

# 356
На мен консултант по кърмене ми е казвал, че при запушване може да се пият до 6 лецитина на ден. Аз сега взимам по 2. Нещо взех да се втвърдявам на места, а и имам ужасни рагади от първите 2 дни.
Бебето е при мен през деня. Нощем ги взимат. Не съм питала дали може да остава.

# 357
Помощ  Cry Cry Cry В болницата даваха на бебчо АМ Фризо 30 мл на хранене, днес се прибираме вкъщи и сме си купили Аптамил Пронутра - там пише 2 мерителни лъжички с 60 мл вода...... Реално ли е това? Дадохме му 30 мл с 1 лъжичка и продължи да неврничи половин час, накрая заспа..Не знам като се събуди какво да правя...

# 358
  • София
Имам нечовешки киселини, май от Стодала. А може и да не е от него, защото ядох тутманик сутринта, а от тестото понякога също много имам. Не знам, но ми се разката фамилията Tired

Вкъщи е бригада "нов дом". Цял ден прибираме дрехи, вакумираме пликове, подреждаме килери. Гнездим май май Mr. Green

# 359
Белинда,аз вчера също ядох подобна закуска-милинка и също имах киселини. Сигурно от тях...

Общи условия

Активация на акаунт