Септемврийче шава,а на мама коремчето все по-голямо става

• 47 560
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
sun-smile,
Скрит текст:
няма да задълбавам в темата с апаратите, само ще кажа ,че и електронните и механичните са еднакво точни. В повечето случаи проблема е в задкормилното устройство. Просто има няколко неща, които се спазват преди измерване, описани в ръководството, което пък малко хора си правят труд да четат.

та независимо с какъв апарат е измерено кръвното е притеснително , ако е над 120/80 , макар, че за човек с хипотония и 120/80 може да е повишено кръвно. Също важно е дали се повишават и двете граници, дали само долна или само горна. Всяко от тези неща говори за различни проблеми.

днес съм на 2ри БХС

# 526
  • София
Грозда, стискам палци за БХС  bouquet

# 527
  • Варна
Грозда ,всичко ще е наред! bouquet

# 528
Ralito89,аз съм с повишена резистентност на маточните артерии,така ми пише на листа от ФМ.Предната Б.също бях така,говореха ми през цялото време,че ще е малко бебчето,а тя да ми е жива и здрава,се роди 3,480 кг.Има значение дали имаш предишна Б.и ако да,как е завършила тя,дали имаш други симптоми

# 529
  • София
Въпрос към момичетата от София, къде се следите и може ли да ми препоръчате добър АГ?
Не съм доволна от лекарката, която ме следи - не ми обръща почти никакво внимание, а хем е на частно. Искам на попадна веднъж на читав доктор.
Ако искаш пак частно да се следиш, аз към при д-р Ризова в Торакс. Попринцип си е моята докторка, при нея си ходя от години и съм много доволна, който съм изпратила при нея си е останал при нея  Simple Smile Отделя ми много време, обяснява, отговаря спокойно на всички въпроси, има си мое "досие" и когато отида го отваря и вижда години назад какво съм имала, какво ми е изписвала, това ми спестява много обяснения . Хубавото е, че има лаборатория там, от която съм доволта и ако се наложи нещо веднага става изследването, а след това тя си има час в който коментира резултатите по телефона и не е нужно да ходиш пак. Можеш да отидеш на 1 преглед и ако нещо не ти хареса нищо не те задължава да се върнеш. Simple Smile

# 530
Въпрос към момичетата от София, къде се следите и може ли да ми препоръчате добър АГ?
Не съм доволна от лекарката, която ме следи - не ми обръща почти никакво внимание, а хем е на частно. Искам на попадна веднъж на читав доктор.
Аз се следя в Щерев при д-р Ганева, уникален лекар е, не си пада по излишните изследвания, но ми влиза в положение, когато съм притеснена за нещо и не ми е отказала да ми пусне нещо или да ми обясни. На частно е да, но получавам спокойствие, особено в началото ми беше много важно и бях много притеснена дали всичко ще е наред.

# 531
  • Велико Търново
Ralito89,аз съм с повишена резистентност на маточните артерии,така ми пише на листа от ФМ.Предната Б.също бях така,говореха ми през цялото време,че ще е малко бебчето,а тя да ми е жива и здрава,се роди 3,480 кг.Има значение дали имаш предишна Б.и ако да,как е завършила тя,дали имаш други симптоми
Успокояващо! Първа бременност ми е. За всеки случай обаче мисля да си пусна генетични изследвания за тромбофилия.

# 532
Успокояващо! Първа бременност ми е. За всеки случай обаче мисля да си пусна генетични изследвания за тромбофилия.
Аз съм с тромбофилия. Предишната бременност си поставях инжекции фраксипарин и пиех аспирин протект през цялото време. Сега съм само на фраксипарин и го започнах след 8 седмица, защото тогава беше първия ми преглед - предишната ми бременност беше ин-витро, а тази е нормална. Питах дали мога да пропусна, но ми казаха, че така се повишава риска от спонтанен аборт, та аз да си реша. По принцип в случая е важно да се следят кръвотоците към бебето - моята лекарка каза, че ако всичко е наред, може да се намали дозата на фраксипарина или да се мине само на аспирин протект на по-късен етап.

Общо казано, има много жени износили и родили здрави бебета, които така и не са разбрали, че имат предразположение към тромбофилия. Така че спокойно - ако те следят внимателно, няма причина за притеснения.

# 533
Привет. В 16 г.с. бях на преглед. Лекаря попита "пол определихме ли", аз казах, че не сме и той започна да върти за да го улови, но на 2D не се видя нищичко, затова превключи на 3D и там също доста го въртя като по едно време го позиционира така, че да го гледаме под дупето. Каза "върви момиче, ето едната лабия, ето другата". Но повече нищо. Има добър ехограф на Samsung и затова го избрахме, но се чудя дали на ФМ в 21 седмица може да излезе момче пък?
Не смея да свиквам с идея за пол, защото не съм сигурна. Пъпната беше отгоре, май ми се стори ръчичката там между краката, не знам. Но вероятно да каже мнение е бил сигурен?
Някакви предположения? При вас как беше?

# 534
Аз още не знам пола. В 17 г.с. бях на преглед и тогава се опита докторката да види м/у крата, но бебето се беше свило на топка и не даде да се види. Но и апарата си беше нормален 2д. Чакам с нетърпение ФМ.

# 535
При мен има два предположения за пол от двама различни лекари в 14г.с и 16г.с, които казват че ще е момче, но за по-сигурно преди да се настройвам изчаквам същинската ФМ. Мисля, че там вече със сигурност ще се знае. Предния път в 17г.с ми казаха, че е момиче, така си и остана до края.
Доколкото знам, ако видят че е момче в повечето пъти не бъркат, но понякога ако кажат момиче, на следващия преглед може да се окаже момче.

# 536
  • Варна
Какво означава същинска ф.м?
В.15 г.с бях на ф.м ,мериха кости на ръцете,бройка на пръсти на ръце и крака,капаче на коляно,сърце...камери,предсърдия,бъбреци ,хр система ,мозъм ,небце....и т.н

# 537
skabiela
точно това е ФМ. Апаратите са по-добри и докторите проверяват абсолютно всичко както си описала, както и те самите са специалисти по фетална морфология. Дори и с добър апарат не всеки АГ доктор може да разчете това, което вижда. Така съм чувала. Но не всеки е правил все още ФМ. Аз например ще правя само тази в 20г.с.

# 538
Първата, която водят като ултразвуков скрининг е 11-13г.с.+6д. и се комбинира със БХС. Втората (същинската) е по-детайлна и по-добре може да се огледа плода отколкото в по-ранните седмици. Дават я, че може да се прави 15-23г.с., като за най-информативна се води в 20-23 г.с. След това има още една в трети триместър - 28-32г.с.

# 539
Момичета днес си взех резултатите от изследванията и има някои неща които ме притесниха...някой може ли да коментира...
Левкоцити 12.4 при реф.стойност 3.5-10.5
Лимфоцити 19.29%  при реф.стойност 20-40
Хемоглобин 109 при реф.стойност 115-160
Хематокрит 0.34 при реф.стойност 0.35-0.44...
Знам, че не сте лекари и вие, но чак утре вечерта съм при АГ, а се притеснявам...Благодаря ви предварително... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт