Любители на кучета - 71

• 67 453
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Честито на Лили! Heart Eyes

В интерес на истината опцията  приют не ми допадаше - обикновено са много големи , стари или агресивни кучета.

Другата седмица ще снимам породистите младежи - ще се изненадаш какви кучета попадат в приют.   Wink

Сигурно има и такива, но нямах търпение да чакам да се появи кученцето, което търсех - задължително много дребна порода, не по-възрастно от 3-4 години/максимум/, женско, да не е агресивно, да се понася и с друго куче. Затова взех бебе пекинез от развъдник . Чакаха и чисто бели пекинези, но след няколко месеца, а пък аз видях моята Шарлота и казах - е, тя е моя. Heart Eyes

Ако живеех в Бг в къща с голям двор, водех уседнал начин на живот без пътувания - бих гледала лабрадор, овчарка, голдън, и изобщо бих си взела голямо куче , каквото и да е...

# 151
Влизам малко унила при вас.Ричи в понеделник беше затворен цял ден сам вкъщи защото бяхме на работа.Като се прибрахме го взех и го гушкам,но като тръгнах да го пускам на земята ,дивака скочи от ръцете ми и падна на земята.Започна на вие силно и си удари жестоко предната лява лапичка.Завесохме го веднага на ветеринар в Син Кръст,правиха му снимка и нямаше счупени или пукнати костички.Дадоха му болкоуспокояващо успокояващо и се прибрахме.Във вторник вече опитваше да стъпва,но лапата седи като изкривена.В сряда пак бяхме на лекар,този път специалист ортопед,снимаха го пак и доктора обстойно го прегледа и каза,че няма скъсани връзки или мускулни влакна,но лапата продължава да седи леко накриво.Даде му противовъзпалително сиропче за през устата.Сега в неделя пак сме на лекар и ще видим какво ще го правим.Вече стъпва на лапата но е неуверен.Аз не спирам да се терзая и да се обвинявам.Боли ме да му гледам лапичката така.Много искам да се оправи,къса ми се сърцето като я виждам изкривена.

# 152
Ще му мине като на куче.Щом е прегледан,дай му малко време да се възстанови,както изкълченото при хората изисква време,за да се оправи . Simple Smile И не се самообвинявай,не си го хвърлила нарочно,случва се.

Какво ли става с Еди,не сме чували скоро как е ?

# 153
Благодаря!
 Аз съм сигурно от последните динозаври, дето нямат желание да си направят фейсбук.

О, не си, правя ти компания!  Simple Smile Hug

Нежна целувка, ще се оправи, просто дано го кара малко по-кротко. Случва се, едно съседче така изпусна Рекс като мъничък, на 3-4 месеца сигурно, подгъна някак лапка, изквича, после покуца няколко дена и мина. Щом докторите са видели добре, че няма счупено и скъсани връзки, ще мине. Тогава и аз се чувствах виновна, че оставих малкото дете да го вдига, да го взема на ръце, детето не беше виновно, то искаше да се играе просто, но го правеше като с играчка. Абе, да им минава е важно! Ще тичка Ричи пак! bouquet

# 154
За съжаление кротък е последната дума която би го описала.Малкото ми шимпанзе се катери където свари,даже си сложих табла на леглото от към него за да не ме вижда и да се опитва да се катери.Много го обичам и искам пак да са си прави и здрави малките ми лапички.Утре сутрин като го заведем при доктора ще видим какво ще каже.Стискайте палци и лапи (който каквото може) да се възстановява малкия калпазанчо.На всички болни кученца дано се оправят бързо !

# 155
  • София
Нежна целувка, ще му мине на хайванчето. Трябва малко да го ограничиш просто за няколко дни.
Когато Балу беше малък, една снежна нощ, точно след Коледа, го изгубихме, т.е. той избяга. Валеше силен сняг, в 1 през нощта обикаляхме квартала като шантави, но на лампи + сняг, как се вижда бяло шестмесечно кученце? Не го намерихме, прибрахме се да се стоплим, и по някое време сме заспали. В 6 се звънна на вратата, един съсед излизал за работа и го видял пред входа, свит на едни кашони пред входа (оставяха ги за едно улично куче). Като хукна онова ми ти пале нагоре по стълбите, квичи, но търчи по стълбите нагоре към нас. Стана ясно, че му има нещо на лапата, изчакахме да стане по-нормално време, за да отворят ветеринарите и бегом към тях. Пратиха ни на снимка, направихме я, айде обратно при ветовете, и нашия се обзаведе с някаква фрактура на тазобедрената кост или там някъде, забравила съм вече. Не беше точно счупено, ами пукнато май, а на такова място няма как да се обездвижи или гипсира, и то на подрастващо куче. 10 дни беше на обезболяващи и трябваше да не го пускаме да лудее. Еми, трудно беше, но го ограничавахме - само на повод, почти никакво тичане, бавни разходки... Сега нищо му няма на лапичката, оправи се.
И при вас ще стане така - Ричи ще се оправи, ще забрави и ще е като нов съвсем скоро Simple Smile

# 156
  • Варна

Александра, индивидуално е при всяко куче. Наблюдавай я, трябва да стане до дни, поне така мисля...

Благодаря ти!

# 157
Благодаря за подкрепата, много се надявам да няма последици от падането.Толкова ми е кофти да го гледам така и да знам,че нищо не мога да направя повече.Надявам се утре на прегледа да ни дадат повече надежда.Водили ли сте вашите любимци в Син Кръст (София) имате ли впечатления от лекарския екип?Искам Ричи да е в добри ръце.

# 158
Нежна целувка, стискам палци на душичката.

В Син кръст имам позната - Мария. Ако искаш да и звънна  и/или да ти пратя контакти на лични. Много е добра и много мила. Отличен диагностик!

# 159
  • София
В Син кръст са добри. Ние там ходихме за снимка за тазобедрена дисплазия, имат сертификат и всичко. Не мога да кажа същото обаче за ЦВК, където ни пратиха по спешност след тази случка, която разказах по-горе.

# 160

Понеже из нашият град се срещат много специалисти по НОК, вече няколко човека ни правят забележка за задните крака. Хем гледам да не се вързвам на такива приказки ама пустото му съмнение. Тази вечер заведох Макс на друг вет. и той каза че Макс е перфектен. Всичко си му е наред. Пу-пу. Остана още малко акото да оправим но даваме пробиотици и ориз.
Голяма грижа тия сладури  Heart Eyes Ако не побелея от децата това косматото диване ще ме довърши  Mr. Green  Вече цяла седмица всеки разговор се върти около какво е акото на Макс   Crazy Joy
[/quote]

Ели дечкин , вмъквам се тук, аз чета редовно темата, много полезна,  какво точно казват за задните крака? И аз имам немска овчарка, Хектор, на година, обиколили сме много ветеринари, нищо не намират, правиха рентген, кръвни проби, невролог го преглежда, но продължава някак да си криви задните крака, инъче е перфектен, енергичен, красив, умен.. Ние акото оправихме, Роял канин спряхме, пробвахме догман хармони, и сега е супер. От рояла беше с разстройство. Успех, много е хубав Макс, видях снимка назад. Ще опитам да постна снимка и аз

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16995986_102110817 … f&oe=59670A60

# 161
  • Варна
Здравейте ,
Писах  в темата  живеещи в Германия,но незная там дали ще могат да ми помогнат ,затова ще споделя опасенията си и с вас.
До два месеца предстой да се преместя в селце на 15 км от Мюнхен.
Проблема е ,че имаме куче,средно голямо-20 кг.Имаме разрешение  за кучето,че може да живее в квартирата която съпруга ми държи от две години.Притесненията ми са,че е малко своенравна ,понякога лае по хора и животни.Никой от близките ни там няма животно и нямам информация ,какво трябва да направим когато пристигнем с нея.Трябва ли да я регистрираме някъде,паспорт,ваксини и чип си има.Ясно ми е,че трябва да почиствам след нея.
Била съм няколко пъти до сега  там  на гости и съм се заглеждала по хората с кучета,имам чувството че са като зомбирани,въобще не обръщат никакво внимание на нищо и никой.Стахувам се,ако започне да лае по хора или животни докато я разхождам в парка някой може ли да ни направи проблем и да решат ,че е агресивна.Винаги ще е завързана на повод,няма да я пускам свободно.
Приемам всякакви съвети .

# 162
Ани,незнам за Германия ,но мойте родители са в Чехия и там задължително кучетата са на повод и с намордник.На всяка кофа за смет има торбички за изпражнения и са длъжни да си почистват след любимеца.До колкото знам трябва да се регистрира кучето,а за това,че лае най много да ви предупредят.

Ричи беше на доктор.Обзаведе се с шина и сателитна чиния (яка).Доктора каза,че има разтегната кръстна връзка,която не може в момента да държи стабилна лапата и в правилна позиция.Даде ни калций ,каза да наблюдаваме калпазанина и да отидем след десет дни да погледне как е положението.Изключително съм доволна от др.Димков от Син Кръст.Сега ще чакаме и ще се надяваме диването да не намери начин да разкъса шината.

# 163
След броени дни ще се сдобия с женска кокер шпаньолка. Има ли особености в отглеждането на тази порода и някаква съвети да ми дадете.

# 164
  • София
proletno cvete, кокерите са лакоми, доколкото знам Simple Smile Предполагам, знаеш за ваксините, чипирането, регистрирането в общината. Подготви купички за вода и храна, играчки, кожени кокали, пелени за възрастни, попитай с каква храна е хранена досега госпожицата и вземи от същата за начало. След това можеш да я смениш, но постепенно. Друго не знам какво да ти кажа, питай, ако искаш да знаеш нещо по-конкретно. Не даваш информация на колко е, така че съветите ми са предимно за бебе куче.
Ани1, за лаенето - ако е непрекъснато и е в квартирата, ще имате проблем. Но навън да лае по хора и кучета - ами животно е, не смятам, че някой ще ви направи забележка. Не мога да помогна с друга информация, за съжаление. Нека мъжът ти попита в тамошната община или да попита познати/съседи с кучета, за да няма изненади.
tilde, снимка за дисплазия правихте ли? При немските овчарки това май беше често срещано...
Балу е по-добре вече, но тая напаст кърлежова е някакъв ужас. Вчера съм свалила сигурно над 20 кърлежа, разхождащи се по Балу и Лили, а от вчера до днес съм махнала около 10 впити. А ги накапах с Адвантикс още в петък вечерта. Не са мокрени, би трябвало да действа препаратът вече, но... От днес сутинта на разходката хванах още 2 кърлежа, разхождащи се по козината им и два впити на врата на Лили. Всеки ден ги опипваме внимателно, преглеждаме след разходка, разгръщаме дебрите на кучешката козина, но... Просто не знам вече какво да правя. Дадох сума пари за тоя Адвантикс, от Франция чак поръчах, че уж да е по-качествен, ама файда йок. #Cussing out #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт