Любители на кучета - 71

• 67 453
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Благодаря !
Моето куче от 8 март е с каишка Скалибор,на всеки 30 дни давам таблетка Нексгард.Няма нито един кърлеж,а постоянно разходките са  по градинки и треви.Препоръчвам ги.

# 166
  • Русе
Направо ме сразявате с тия кърлежи  Shocked Тук или няма, или гадните капки на Макс го спасяват  newsm78

tilde, точно заради дисплазията се изказваха тия "специалисти". Но това и ние го знаем. На НОК там им е слабото място но при Макс няма проблем засега  Praynig Внимаваме с храната, гледаме да е по-слаб че да не натежи и да изкриви краката, и се молим  Crazy Въпреки всичко диването по мерки отговаря на почти 8 месечен а е на 6.
И ние махнахме РК, минахме през няколко други и сега е на някаква английска дето му понася добре и изходният материал е в норма.
Красавец е Хектор  Heart Eyes

# 167
  • Насред хаоса
Коте, против кърлежи ветеринарят ми даде това:
http://www.zoosviat.net/shop/index.php?main_page=product_info&am … e790502a4db79fb8c
В началото на март му го сложих, сутрин и вечер е навън и все по треволяци се вре, но не съм видяла да има кърлежи.
Тази пролет е някакъв ужас с тия гадини. Плъзнали са с пълчища. Сутринта една позната тръгнала да води детето си да му вадят кърлеж - забил му се в ухото. Откъде - и те не знаят.

# 168
Да, тази дисплазия... ужасна е..Симптомите не са ли накуцване или се бъркам? От много четене се обърках и аз.  Предстои ни нов рентген скоро за дисплазия, правиха му като беше на 5 месеца за да видят там ли е проблема, тогава изглеждаше добре ситуацията, но не беше и израстнал напълно, те затова се задълбочиха и започнаха изследвания, концентрираха се на нервната система, търсиха тумори..какво ли не. В момента не ги криви много, но са някак нестабилни. Според мен е възможно да е израстнал прекалено бързо, и да има разлика в предните и задните крака..незнам. Аз изчетох гугъл..Побърках се. Обичаме го много всички и се притесняваме. Родителите му са здрави, или поне така пише в документите. Още една снимка  Heart Eyes

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16113965_102107145 … 0&oe=5968B5A6

# 169
Красиво куче имате, tilde. Дано всичко е наред с изследванията.

# 170
На 2 месеца е кокито. Като я взема започвам да я уча на команди нали бързо схващат?
Нещо с подстригването да кажете - кога се прави и колко често; Боледуват ли и как да я предпая; Може да препоръчате някакви таблетки. На предишния всеки месец давахме, но не му знам името, защото майка го купуваше. Знам, че беше за глисти. Каквото се сетите това пишете. Искам да съм подготвена. И сетих се друго - разбират ли се с други кучета, че има до нас едно голямо мъжко, което хич не се разбира и лае, но се надявам да се разбере с нея.

# 171
  • Euskal Herria
Нашият кокер е на 2 години. Когато го купихме, беше на 3 месеца. Когато сложихме всички ваксини, тогава почнахме да го извеждаме.
За около седмица се научи да ходи по нужда на определено място у дома. Използвахме пелена за тази цел. Сега вече не е нужно. Бързо възприема и учи командите.
Слабото място на кокерите са ушите. Затова редовно се преглеждат - дали няма замърсяване или неприятна миризма.
От нашата клиника ни дават таблетки за вътрешно обезпаразитяване - по една на всеки три месеца. Като наближи времето за даване, ни пращат смс.
Кокерите са лакоми, игриви, много любвеобилни. Дали ще се разбира с други кучета - според мен зависи от стопаните.
Подстригваме го според това колко е израснала козината.
Скрит текст:
Ето го Макс, когато го взехме у дома - на три месеца:

Тук е първата му подстрижка, няма годинка   Grinning

И една снимка отпреди 5-6 месеца:

Не знам дали съм била полезна.

# 172
  • Пловдив
И аз тези дни ще взимам нещо против кърлежи, от магарето днес два махнах.

Ние с Ариус открихме сезона на кафе в Асеновград

И ето как сме като се прибираме  Laughing

Освен това преоткрихме дългите разходки с цяла обиколка на Гребната база, мъничък е, а е по-издръжлив от едрите си събратя  Heart Eyes

# 173
  • София
След вчерашния преглед Балу се "уреди" с антибиотик за 10 дни. Освен трите инжекции в дупето, които изяде, сега ще яде хапчета. Надявам се после да не лекуваме гъби...

# 174
Вероятно може да даваш пробиотик с разлика 2 часа от приема на антибиотика през устата.
Аз за хора ползвам Ентеросан основен,но ако имаш друг...

# 175
Много сладък Ариус Heart Eyes

Аз давам на моята вердин ензим плюс едно за кучета специално, но моята има проблем с панкреаса/отделно във шердин ензим има пробиотик/.

# 176
Здравейте, момичета и момчета, представям ви новия член на семейството - Jackop a.k.a. Ares v. Wassy. Вчера го взехме, беше уморен от много емоции (през деня бяха идвали стопаните на останалите кученца от кучилото да си ги вземат). Чакаше ни самичък и веднага дойде да ме близне и да се сгуши в мен, много е обичлив Heart Eyes.  Бързо свиква с обстановката, моля се само да ни е жив и здрав:

Скрит текст:
На път за вкъщи:

С едно изправено ушенце в новото легло, което очаквам до две седмици да му умалее:

Днес вече е с две клепнали уши  Mr. Green :

Досажда на Моли, която, разбира се, не го харесва:

Хванат на местопрестъплението:

Редактирам се, че ви изчетох и да се изкажа Blush:

Нарцисчева, нашият мъник е първото куче, което взимаме от развъдник. Нещата протекоха по следния начин: обадих се, имаше свободно кученце. Капаро поискаха в минимален размер, колкото за някаква сигурност, сами си определихме колко да дадем. Капарото, освен, че гарантира донакъде сериозността на купувача, определя и реда за избор на кученце. Т.е. като дойде времето за взимане, първият платил капаро има право да избере кое кученце да вземе. Ние бяхме последни за мъжко кученце, затова взехме това, което беше останало. По преценка на развъдчика, който се оказа много свестен човек, нашият мъник е бил неговият втори избор в кучилото, но просто така е станало, че хората са си харесали останалите три. Капарото може да се плати лично или по банков път. Аз, реших да видя кучилото преди да оставя капаро. Отидохме на място, където бяха изкарали мъниците  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, както ни показаха майката и бащата. След като си поговорихме, оставих пари на място, колкото прецених (1/3 от цената). Вчера, пак на място, платих останалите.  Peace

Малко сладко коте, едното  кученце на родителите ми има такава рана на едното краче. Точно такава - сълзаща и зачервена. Оказа се някаква микоза. Лекуват я  от месец с различни препарати и върви към подобрение, но бавно. Дано при вас е нещо леко и не толкова упорито.  Praynig

Тези кърлежи са ужасни, огромни и са много, не съм виждала друга пролет такова чудо. Дайте съвет с какво да третираме малкото външно. Развъдчикът препоръча да не са капки (Фронтлайн или Адвантикс), нито каишка. Какво да вземем тогава - пудра? И да ви питам, малкия е с поставени две седемвалентни ваксини. Казаха ни, че не му трябва трета бебешка, а направо за бяс към шестия месец. Вие как процедирахте?

И да си побутна малко питането с храната... Blush Подариха ни няколко килограма храна Chikopee puppy, малкия я хапва, но се колебая дали да поръчам голям чувал. Момичета с немски овчарки, вие с какво храните?

Последна редакция: пн, 27 мар 2017, 11:22 от FreakOnALeash

# 177
Плюшена играчка е,гушкай го,че бързо порастват Simple SmileДа ви е жив и здрав!

# 178
След вчерашния преглед Балу се "уреди" с антибиотик за 10 дни. Освен трите инжекции в дупето, които изяде, сега ще яде хапчета. Надявам се после да не лекуваме гъби...

На мен докторът ми даде В комплекс с антибиотика за Рекс по една капсулка на ден.

Добре дошъл на Jackop a.k.a. Ares v. Wassy, да е жив и здрав, бързо да расте! Heart Eyes bouquet

Ариус на първите две снимки ми изглежда по-голям, но на третата........душичка, наистина да го схрускаш! Heart Eyes bouquet

# 179
  • Euskal Herria
Мога ли да дам Смекта на Макс? И как точно - на прахче е, колебая се да я направя на гъста каша и така да дам. Има разстройство, не повръща. Определено е унил, отказва храна, но пък пие вода. И вчера на разходката вървеше енергично, но само тогава, навън. Вкъщи гледа да си полежава. Носът му е влажен и студен. Когато има колики, поскимтява и е неспокоен. Последно яде пилешки дробчета с ориз (сварени). Ще го наблюдавам и днес, ако продължава ще трябва да ходим до ветеринаря. Но на първо време, дали мога да му дам това прахче? Хапчето за вътрешно обезпаразитяване съм дала преди седмица, не може да е от него.

Добре дошли на всички нови кучета и техните стопани. Видях снимките, прекрасни са!

Общи условия

Активация на акаунт