Любители на кучета - 71

• 67 438
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
  • Насред хаоса
Пак аз , дано не досаждам. Ако всичко е по план, другата седмица ще вземем нашия четириног приятел. Ще му купя легло, панички, каишка, играчки, храна.
Чуденката ми е за ветеринар- да се доверя ли на някой в квартала или да търся клиника в района?
Приемам всякакви съвети, в която и да е сфера, че нещо се ошашках. За раждането на децата си не съм се притеснявала така  Shocked
Завидях ти благородно, като се сетих и аз с какво вълнение и нетърпение очаквах нашия.
Потърсете добър и кадърен ветеринар, много е важно. Търпение и повечко четки и парцали първите месеци, че трябва време да се научи къде се ходи на тоалетна. Грижа и ангажимент си е, все едно имаш още едно дете. Но пък както е казала Лабрекс, струва си всичко. Какво ще бъде?
Гледай и да има поне първа ваксина.

# 496
  • под тепетата
labrex , благодаря! Не съм  го снимала аз, щерката с телефона. Следобед винаги стават много хубави снимки заради светлината.
 Не ми се е налагало да режа нокти, хайванът си ги изтрива.

# 497
labrex , благодаря! Не съм  го снимала аз, щерката с телефона. Следобед винаги стават много хубави снимки заради светлината.
 Не ми се е налагало да режа нокти, хайванът си ги изтрива.

Ех, завидях на щерката, щото съм един пишман фотограф, така и не се научих да снимам.  Simple Smile bouquet
И аз не съм рязала нокти на нито едно от кучетата ни. При един преглед ветът го погледна и ме пита, казах, че не режа и той отсече, че явно достатъчно време му отделям за разходки. Действително и предното, и сегашното куче доста ги разхождаме, извън града извеждаме да тичат на спокойствие, дълги разходки из квартала, сега го водя три пъти на ден по час, та и повече понякога, просто в момента ми е възможно. И на нас ни е приятно да излизаме сред природата, поводът е кучето, та се подреждат нещата. Peace

# 498
bilqna_69, благодаря! А Макс е страхотен красавец (пу пу)  Hug

Sladkishi, радвам се, че ти харесва и се надявам, че ще ти е полезна  bouquet

Вери - малката Етърва М.А., ще свикне трябва да се заредиш с търпение. За съжаление в много от салоните/ кабинетите ги стресират, затова, ако успееш ти да му ги режеш със сигурност ще се чувства по- добре  Heart Eyes Но за по- едри животинки (от нас), които не обичат да им режат ноктите има "автоматични пили за нокти на кучета". Може да пробваш дали ще търпи с такава, по- безопасна е от рязането. Предполагам може да се изпробва в някой грууминг салон  Wink

# 499
Пак аз , дано не досаждам. Ако всичко е по план, другата седмица ще вземем нашия четириног приятел. Ще му купя легло, панички, каишка, играчки, храна.
Чуденката ми е за ветеринар- да се доверя ли на някой в квартала или да търся клиника в района?
Приемам всякакви съвети, в която и да е сфера, че нещо се ошашках. За раждането на децата си не съм се притеснявала така  Shocked

donsita, това е най- страхотното чувство! Когато пазаруваш за кученцето и се грижиш всичко да е перфектно и нищо да не му липсва.

Тук има статия за това какво е нужно да набавим на малкото кученце. За чихуахуа е, но смятам, че може да ти е от полза, ако си забравила нещо, защото еуфорията си казва думата.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=76278771388972 … ;substory_index=0

Тук има мнения за ветеринарите, които сме посещавали в София и, с които сме постоянно във връзка. Не бих искала да промотирам никой, защото за всяка животинка си има подходящ лекар, но можеш да прочетеш мнението ми за някои, при които сме били, както и областите, в които са добри. Моят съвет е да избираш внимателно. На моменти толкова съм се вманиачавала, че ходех и плащах за консултации без присъствие на кучето, за да усетя какъв човек имам срещу себе си  Joy
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=77087830308066 … ;substory_index=0

Дано мненията ти свършат работа  Hug

# 500

Не досаждаш,питай,каквото се сетиш,тук са много любезни момичетата ( и момчето Simple Smile,всички сме минали през този хал.Постепенно нещата се канализират.

Колко голямо куче си избра и каква порода?

Аз много разговарях с други собственици на кучета за ветеринар,храна,разходки. И тук получих много ценни съвети  bouquet  

Успех Simple Smile

# 501
  • под тепетата
donsita , добави към списъка и бебешки пелени ( от тези правоъгълните по няколко в пакет). Пък да ни покажеш кучо като го вземете и ние да му се порадваме!

# 502
  • sf
Джак ръсел, роден на 03ти март. Ще е с първа ваксина и паспорт. Ама наистина, и за първото дете не съм се вълнувала толкова  Joy

# 503
Всичко ще бъде наред,не се тревожи.Дано и да се социализира с други кучета,че такива екземпляри срещам-крокодили  Mr. Green

На мен пелени не са ми трябвали,но нашия го взехме големичък и гледан на двор,та го извеждах навън за нужди .

# 504
  • Варна
Здравейте!Благодаря на всички за подкрепата!
Вече сме у дома,Хера излиза от упойка.След 14 дни ще е готова хистологията,молим се да е доброкачествено.
Много ни е тежко,като дете ни е.

# 505
Ани  Hug всичко ще е наред  Party

Ааа те джакчетата са толко сладки  Heart Eyes но и пълни с енергия  Mr. Green чакаме снимки  Party

# 506
  • У Диспансера ...♥♥♥
Добро утро  Hug Hug Hug
Преди десетина дена дойде и нашия мъник Тео Heart Eyes
Ето го
Скрит текст:
Върнах се 15 години назад( когато родих) . То вечерно ставане, парцала е неотлъчно до мен, голям зор с тия пелени, 3 пъти на тях, 5 къде му падне. Ама знам, че е бебе и търпим. Направихме изследвания, бихме и втората ваксина, обезпаразитихме вътрешно, засега всичко е ток, да се надяваме и занапред.
Ще имам много въпроси, като почнем да го извеждаме, че направо съм много боса  ooooh!
А нашия ветеринар го намерих случайно, просто беше почивен ден и като ни го докараха, а аз исках колкото се може по-скоро да го погледне лекар, та в нашия комплекс намерих отворена клиника, то па взе че ми допадна доктора. Подробно ми обясни всичко стъпка по стъпка, та засега съм доволна от него ( от Бургас сме)
Добре, че беше тази тема, че да се настроя за пишкането и акането какво ме чака  Laughing
И Вери етървата(Систър), че и беше съвсем прясно  Hug

# 507
Добро утро  Hug Hug Hug
Преди десетина дена дойде и нашия мъник Тео Heart Eyes
Ето го
Скрит текст:
Върнах се 15 години назад( когато родих) . То вечерно ставане, парцала е неотлъчно до мен, голям зор с тия пелени, 3 пъти на тях, 5 къде му падне. Ама знам, че е бебе и търпим. Направихме изследвания, бихме и втората ваксина, обезпаразитихме вътрешно, засега всичко е ток, да се надяваме и занапред.
Ще имам много въпроси, като почнем да го извеждаме, че направо съм много боса  ooooh!
А нашия ветеринар го намерих случайно, просто беше почивен ден и като ни го докараха, а аз исках колкото се може по-скоро да го погледне лекар, та в нашия комплекс намерих отворена клиника, то па взе че ми допадна доктора. Подробно ми обясни всичко стъпка по стъпка, та засега съм доволна от него ( от Бургас сме)
Добре, че беше тази тема, че да се настроя за пишкането и акането какво ме чака  Laughing
И Вери етървата(Систър), че и беше съвсем прясно  Hug
Малкият Тео е страхотен, да е жив, здрав и много да ви радва  bouquet
Понеже прочетох, че имате проблем с пишкането (кой ли няма) си позволявам да споделя малко опит.
Нашите кукли ходят на разходка предимно за забавление, а вкъщи от бебета са научени на подложка с памперс.
Всеки път след сън, ядене, игра или просто, когато започне да души хаотично и да търси къде да си свърши работата го слагай на подложката/ памперса. Посочвай му да души участък на памперса, на който се е изпишкал. Всеки път, когато го хванеш "в действие" го премествай на подложката/ памперса- с времето ще свикне. Всеки път, когато си свърши работата на правилното място го поощрявай с нещо много вкусно, което му даваш само в тези случаи.
Имай предвид, че понякога просто не искат да стъпят на място, на което са пишкали (големи чистници са), за да не сменяш постоянно памперса може да сложиш мека салфетка отгоре, която да притъпи чувството, че си цапа крачетата.
Може, след като си свърши работата да избърсваш с мокри кърпички.
Нашите момичета се научаваха за около 2 седмици и всеки път чакат някой да ги избърше, а и лаят, ако не ги видим Joy
Трябва постоянство- то ще бяга и ще се разиграва, но ти настоятелно го връщай върху подложката/ памперса и му сочи с пръст къде да души, след това "Браво" и награда. Надявам се да подейства  Hug

# 508
Нарцисчева, настискай го, намачкай го, нацелувай го тоя бонбон от мен! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Както писах по-горе, много грижи има покрай тях, но удоволствието от присъствието им е ненадминато и си заслужава всичко! Peace bouquet

# 509
  • У Диспансера ...♥♥♥
А тия наградки на каква възраст се дават. Вчера четох едни,пише след 4 месечна, а моя е на 2 месеца и десет дена.  Иначе по същия начин процедирам с пелената, след спане задължително го слагам па той сяда, или  почва да бяга с пелената в уста и се гоним  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт