Любители на кучета - 71

• 67 430
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
И аз съм за нерязането на ушите ма Тайсън. С ушаци са много по красиви, а и точно за рязане на уши аз никога не бих рискувала да упоявам кучето. Предпочитам упойката да е само за наистина важни операции. А и по принцип на питбулите и стафовете им режат ушите ако ще го обучават и пускат в битки, за да не му ги хапят. Вери не искам да те плаша но преди няколко месеца един стаф не се събуди от упойката, като манипулацията бе само за рязане на уши (има фейсбук група на породата и там имаше дискусия по този повод).
То мисля им правят изследвания дали понася упойката и трябва да не е ял преди това май половин ден,той доктора ще каже  Thinking

Ох и аз не искам да го гледам миличкия,но лошото е 1 ден,после са си добре кучетата,понасяли го по принцип добре

# 631
  • София
А какви са доводите за рязането, любопитно ми е ?

# 632
Рязането на уши и опашки е абсолютно варварство, което се причинява на животинките, заради задоволяването на каприза на стопаните. Да не споменавам, че е и забранено от закона. Допустимо е единствено по медицински причини, каквито  съфорумката не е споменала да има при нейната животинка.

жгмъц двете ми кучета са със Скалибор каишка. До момента не съм видяла да бъдат налазени нито от кърлежи, нито от други гадинки  Peace

# 633
Горкото..

# 634
То мисля им правят изследвания дали понася упойката и трябва да не е ял преди това май половин ден,той доктора ще каже  Thinking

Ох и аз не искам да го гледам миличкия,но лошото е 1 ден,после са си добре кучетата,понасяли го по принцип добре
То май .... били го понасяли добре .... въобще не си сигурна как минава процедурата, но си готова да подложиш кучето на това мъчение  ooooh!

# 635
  • София
НоМе, Неро беше с такава и е бъкан с кърлежи.  newsm78

# 636
Вери решението си е ваше, просто е хубаво да се информарите за всички рискове, които крие упойката и дали си заслужава операцията. При все, че е забранено със закон купирането на опашки и уши и вет в случая е в явно неспазване на закона, не знам за едните му пари колко вяра бих му имала. Примерно моите ветеринари отказват такива манипулации, освен ако не е от здравословна гледна точка.
жгмъц аз взех каишка Форесто, но другия месец ще юу я сложа. Ветвринаря ми каза преди първото поставяне на врата леко да я опъна за да пусне препарат по нея и да я поставя плътно, на не повече от пръст разстояние от врата. Освен това ми каза всеки месец да му я махам, са я избърсвам с влажна кърпа и отново да я опъвам леко за да пусне препарат. Ако не си ги направила тези неща, пробвай и може наистина в рова да се крие ефикасността им. Ако пък ги знаеш, извинявай че толкова подробно обяснявам, но за пръв път взимам каишка и тези тънкости не ги знаех и ако вет не би беше обърнал внимание, нямаше и да разбера как да я ползваме тази каишка.

# 637
жгмъц, Sivi е обяснила за разтягането, точно това и аз тръгнах да пиша

# 638
  • София
Знам, че трябва да я опъвам и го правя, но не и забърсването ...

# 639
Ето поне една полза от подробното ми обяснение.  Wink И я поставяй близо, до врата защото трябвало да има постоянно триене с козината, ама тя твоята шушмула си е космата и едва ли това е проблема.

# 640
Но и да не е много стегната  Peace Аз прекалено близо я бях стегнала до козината и се получи едно протриване на вратлето там, където е самата закопчалка на каишката.

# 641
  • София
Аз я ползвам седма година тази каишка, първите години нямаше пропуск. От миналата година се започнаха проблемите. Може и вече да са резистентни гадовете към химията вече, знам ли.

# 642
Освен следващия път да смениш с друга марка. Всяка има различна активна съставка и явно гадините с времето не се влияят от нея.

# 643
  • София
Тази ми се вижда оптимално качествена, за парите си.
Как да преценя каква да взема ?

# 644
  • София
Някакви впечатления от тази храна:
http://www.zoofast.bg/petvita-light-turkey-pg-19437.html

Общи условия

Активация на акаунт