Любители на кучета - 71

• 67 417
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
...........Много ми е притеснено за Моли (пекинезчето).

Какво му  е на пекинезчето?
Аз имам перфектни лекарки, ама са в Красно село./южните райони/

# 76
  • Русе
Има ли другарче което е получило разстройство след поставяне на "бясната" ваксина?
Макс е с упорито разстройство вече седмица. Постоянно кляка но вече дори няма какво да излезе Sad Водихме го на вет но май само ни взе парите. Не го прегледал, нито изследвания... Не че на Макс му личи че нещо му има ама...Бил му някаква инжекция, дал някакъв сироп без етикет, без нищо (домашно забъркан явно  ooooh!) и пробиотици за свине  Mr. Green Обаче никакъв ефект за момента и от тях. За час и половина на площадката седем пъти ака Sad или поне се пробва.
И това стана след като сложихме ваксината. Може да е съвпадение  newsm78
Нормално състояние, яде, играе...

# 77
  • София
Ели, дай му утре прахче смекта, ако продължава. И диета - варен ориз, водата, в която е варен ориза (може с капка йод вътре, наистина само 1 капка), никакво мазно и без гранули и лакомства.

# 78

Аби, унила е от скоро. Не се гушка, все гледа да иде да си полегне самичка. Иначе хапва с голям апетит и на разходка е весела, но вкъщи е мудна.  Знам, на 13 г. е, но до скоро това беше супер енергично и весело същество. Сега даже ми е малко гузно като дойде мъника дали това няма да я притесни, да я натовари някак, тъй като в началото и той ще бъде гледан изцяло вътре с нея. Ако трябва, ще я взема, макар да не ми се иска да я затвярам пак в апартамент. Утре ще й направят пълна кръвна картина, поисках да й прегледат сърчицето и всичко. Дано, дано всичко е наред!  Praynig

Ето я моята фъстъчка, да ми е жива и здрава:
Скрит текст:

Моля те, пусни ми все пак на ЛС лекарите, за които говориш! Благодаря!  Hug

Момичета и момчета, задължени ли са ветеринарите да въвеждат всеки поставен чип в някаква единна ветеринарна система след поставянето им?

Бързо оздравяване всички сладури!

# 79

Аби, унила е от скоро. Не се гушка, все гледа да иде да си полегне самичка. Иначе хапва с голям апетит и на разходка е весела, но вкъщи е мудна.  Знам, на 13 г. е, но до скоро това беше супер енергично и весело същество. Сега даже ми е малко гузно като дойде мъника дали това няма да я притесни, да я натовари някак, тъй като в началото и той ще бъде гледан изцяло вътре с нея. Ако трябва, ще я взема, макар да не ми се иска да я затвярам пак в апартамент. Утре ще й направят пълна кръвна картина, поисках да й прегледат сърчицето и всичко. Дано, дано всичко е наред!  Praynig

Ето я моята фъстъчка, да ми е жива и здрава:
Скрит текст:

Моля те, пусни ми все пак на ЛС лекарите, за които говориш! Благодаря!  Hug

Момичета и момчета, задължени ли са ветеринарите да въвеждат всеки поставен чип в някаква единна ветеринарна система след поставянето им?

Бързо оздравяване всички сладури!

Много е сладка Heart Eyes. А и аз обожавам пекинезите. Сега, като пишеш, се замислям, че и моята /Грейс/на 9, кара 10 година/ е вече така у дома. Спи много, пък за яденето д а не говорим - днес само сутринта успях да я излъжа, и то едвам, за да  и пробутам лекарството за панкреаса. После изобщо не поиска да души храна дори Rolling Eyes. Иначе навън се дърпа и тича много, обаче все се завира в боклуците, каква е тази страст към буклука - не знам newsm78. Най-много обича локвите и около кофите за боклук, ужас направо.

Пращам координатите на ветеринарните на лични .

# 80
  • София
Хич не съм наясно с някои болести, затова ще питам тук.

Писала съм, че всяка седмица ходя в общинския приют на Екоравновесие в Горни Богров.
Днес има куче, което е диагностицирано с гана. Кучетата в приюта са ваксинирани само срещу бяс.
Ясно ми е, че може да започне епидемия там.

Но има ли опасност за моята кифла?
Взехме я, когато бе на 5 месеца и всички бебешки ваксини са направени, после стриктно съм я ваксинирала веднъж годишно.

# 81
И аз не съм никак наясно, най-добре попитай доктор .
Ели ,заведи Макс на друг доктор . Чарли го бодаха 3 пъти за два дена, и вече даже не помни ,че е бил болен . И на него бяха дали такова сиропче .

# 82
  • Euskal Herria
Когато намерите кърлеж, как го махате от кучето? Има ли някакви тънкости?

# 83
  • София

намазвам обилно мястото с олио/зехтин, след няколко минути с пинсета защипвам кърлежа максимално близо до кожата на кучето и започвам леко да въртя.
После изгарям гадта Sick

# 84
  • Euskal Herria
Благодаря! Добре е да е подготвен човек.

# 85

Холандската ни ветеринарка ни даде ето този уред, за да не тичаме всеки ден да маха кърлежи:

# 86
  • sf
Здравейте, от много време ви чета, но все не се записвам. Все още нямаме куче, но от години го обмисляме. Синът ми е на 10г, кака му на 16, но живее в чужбина. Той отдавна говори за куче, обърнала съм му внимание на отговорностите, грижите и т.н. Притеснява ме бебешкия период на кученцето, гризането на вещи и стени, акане, пишкане... Не знам какво да правя, чувствам,че детето има нужда от това приятелче, но ме е страх дали ще се справим с грижите.

# 87
Дано не съм най-голямата досадница в темата и на всяка манджа -мерудия, но ще се опитам да ти отговоря , разбира се, базирайки се само на личен опит Hug

Получих първото си куче, прекрасен , великолепен пудел на 12 годишна възраст. Живеехме в чужбина и го предлагат на баща ми, който просто е нямал избор - трябвало е да вземе кученцето поради ред причини.
никога няма да забравя - донесоха ни я в найлоново пликче - малка, на месец и половина, най-прекрасното същество/сега плача Cry/, което съм виждала на света. На майка ми/върла противничка на всякакъв добитък, а впоследствие отгледала половин дузина кучета, няколко аквариума с рибки , хамстер, хамелеон, и индийски пръчици/ тогава /и слава богу/не и се даде дори възможност за протест.

Децата ми са отраснали сред кучета, да, обещаваха да се грижат за тях, малкият е много грижовен, на него с чиста съвест му оставям куче бебе и знам, че няма да има фал, големият, обича всякакви кучета/той и котки обича за разлика от цялото ни семейство/, но не е толкова грижовен.

С това исках да кажа, че основната грижа ще падне върху теб/е, може би малко и върху съпруга, ако е склонен да сътрудничи/, но никога не бих лишила децата си от животно у дома. НИКОГА!

Децата ми станаха мили, добри, съобразяващи се/не твърдя изобщо, че ако нямаха животни нямаше да бъдат такива, моля, да бъде отчетено  Peace/, и изключително емпатични.

Аз нямам  да те агитирам за народна власт Laughing, да си взимате куче или не, това е грижа, ангажимент, но дават толкова любов, толкова безрезервна любов Heart Eyes. Най-тежкият момент и единственият в който причининяват болко е когато починат Cry.

Моят съвет е да си вземете дребнопородно куче, те живеят по-дълго/разбира се, няма гаранция/, да вклювате малкия активно в отглеждането, с помоща на памперси ще се научи лесно да пишка на правилното място .

И накрая, една констатация на баща ми/впослествие и на съпруга ми/ - когато се върна вкъщи, само кучето ми се радва Laughing, майка ти ме гледа накриво, че не съм напазарувал, ти/т. е аз/ ми искаш пари за такси за среща, брат - за игра на билярд.... Само Панди ми се радваше/лека да и е пръстта/ - безрезервно, носеше му чехлите, и беше щастлива от това само да я погалят по главичката.... Cry

Ами това е...аз пак си поплаках, а вие, вие си решете. Късмет и успех от сърце Hug

# 88
  • София
Кърлежите​ не трябва да се мажат с нищо, защото повръщат и има риск от зараза!

# 89
  • София
Кърлежи махам само с такова нещо, много е лесно. Няма опасност от скъсване на кърлежа. Върти се бавно. След това дезинфекцирам мястото със спирт, кислородна вода, каквото имам.
Скрит текст:
Донси, грижите ще паднат върху теб. Плюс разходите - качествена храна, ваксини, ветеринари (дано не се налага често), играчки, поводи, нашийници... Обмисли хубаво дали сте готови за такъв ангажимент. Няма почивка, няма събота-неделя, в пек и в дъжд кучето иска разходка, особено ако е по-голямо от мини породите.

Общи условия

Активация на акаунт