Любители на кучета - 71

• 67 438
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Моята дебелееше от Агнешкото с ябълки.
Тя е много лакома и обикновено е като прахосмукачка, но се е случвало да отказва храни, които са с добър състав.
Най-добре изглеждаше, когато ядеше Орижен, но с намаляването на разходките през зимата вдигна уреята. Тогава започнах да търся качествени беззърнени храни с по-нисък процент протеин.

Следващата храна, която ще пробвам, е Wolf of Wilderness.
Аз я пробвах и съжалявам. Подозирам, че оттам дойдоха проблемите на Балушко с раните по кожата. Смених я и кучетата започнаха да акат по 3-4 пъти на ден, вместо по обичайните един-два пъти. Изходният материал беше по-голямо количество от входния, още се чудя откъде го вадеха. Това е сигурен признак, че храната не се усвоява добре. Акото не беше твърдо, бяха с едно постоянно "полу-разстройство", намалявах, увеличавах храната, не се повлия. Освен това Лили стана от фина дама - табуретка. Буквално правоъгълна стана, толкова напълня, а дори не е кастрирана още. Върнахме се на Taste of the Wild и вече акото е нормално, малко и по веднъж-два пъти на ден. Лили ще отслабва още, то е ясно.

# 541
Радвайте се, че въобще ядат гранули. При нас това е проблем. Стоял е гладен по 2-3-4 дни, дори гранула не хапва. А като тръгнем да се прибираме, изобщо пък не яде нищичко по пътя. Голяма мъка ми е, защото не са километър или два.

Честно казано държа на гранулите, за да си почистват зъбите и гледам едно или две от четирите ни хранения да е задължително с включена гранула. Иначе консервата и витамините за кучета, хранени с домашно приготвена храна/ консерви с чисто месо са ни достатъчни. Когато бях на 6 първото ми куче беше доберман, донесоха ни я от Хараре. Първите гранули на пазара приемаше само за награда, всичката й храна беше приготвяна домашно и й давахме само добавки/ витамини. Живя 14 години.
Не знам... винаги подлагам на съмнение гранулите, може би, ако правя анализ на всеки чувал ще повярвам едва тогава  Joy

При пътуване с кола и ние сме страшна картинка. За 450 км. малката повръща по 6-7 пъти. И хапчетата не помагат. Затова започваме да пътуваме със самолет, дано й понесе по- добре. Поне вътрешните полети са кратки.

# 542
  • Euskal Herria
Макс не повръща, понася изключително добре пътуването. При нас е по 3 хиляди километра в посока. Заради него пътуваме с колата, защото ако сме със самолет, трябва да пътува извън салона, в багажното отделение.

# 543
Макс не повръща, понася изключително добре пътуването. При нас е по 3 хиляди километра в посока. Заради него пътуваме с колата, защото ако сме със самолет, трябва да пътува извън салона, в багажното отделение.

Милият Макс  Hug

Много неприятно. Знам, че медът в малки количества по принцип се дава не само при хипогликемия, но и на някои кучета действа положително на апетитът. При нас е така, но ни разхлабва. Ако пък е алергичен или се притеснявате от меда има един продукт и за хора, и за животни Wellion Gold (инвертна захар). Него давахме на алергичната чихуа, когато имаше кризи, с болки в корема и ужасно къркорене на червата, тогава не искаше да поглежда храна с часове. Ако е стресиран от самия път пък може би нещо от типа на KalmVet, единствения страничен ефект е, че спинкат повече. Настоявайте ветеринарният ви доктор да намери решение.

Дано се оправи кученцето и да прояде, за да не се тормози  Praynig

# 544
  • Euskal Herria
О, той е вече направо ветеран в пътуванията. Напаснали сме се, шири се на задната седалка, естествено, вързан с колан (тук са задължителни). И си влачим и една чанта, само с негови неща пълна. А за гранулите - кауза пердута.   Но не остава гладен - все пак е кокер  Grinning

# 545
О, той е вече направо ветеран в пътуванията. Напаснали сме се, шири се на задната седалка, естествено, вързан с колан (тук са задължителни). И си влачим и една чанта, само с негови неща пълна. А за гранулите - кауза пердута.   Но не остава гладен - все пак е кокер  Grinning
Душичка  Hug
Моят мъж е имал кокер- казва, че са може би най- своенравната порода, също не е хапвала гранули.
Ами такива са си, деца са ни цял живот. Ще си ги гледаме капризковците и това е. Ако си в Европа му потърси Herrmann's. Аз наричам тази консерва "храна за чревоугодници"  Joy Давала съм на приятелки с всякакви породи, защото, когато чуем "био" и "здравословно" се хвърляме, като удавник за сламка в името да храним качествено и полезно, та никой не й се е мръщил досега, даже гранулите изяждат смесени с нея  Wink Сега чакам една нова консерва с пиле и нудълс (най- накрая нещо без моркови), че да зарадвам малката.  Heart Eyes

# 546
  • sf
Бихте ли ми разказали малко за организацията по ежедневието? От сорта на къде е леглото, паничките, като няма никой вкъщи навсякъде ли има достъп, нощем къде спи и т.н.

# 547
Бихте ли ми разказали малко за организацията по ежедневието? От сорта на къде е леглото, паничките, като няма никой вкъщи навсякъде ли има достъп, нощем къде спи и т.н.
Достъпът до целия апартамент се прави плавно. Когато е само, достъпът до места с ниски контакти, кабели, остри и опасни предмети се ограничава. За малките породи има големи кошари, с които се приучават и свикват преди да останат сами. Оставят се сами за кратко във ваше присъствие, после излизате и влизате, след което постепенно увеличавате времето на отсъствието. В кошарите се побира всичко необходимо: поставка с памперс(по- удобни са от самостоятелен памперс, трудно се разместват и не се ядът лесно), играчка, малко храна (зависи, за колко време ги оставяте), прясна вода.
Първоначално, когато дойде в апартамента за мъника всичко е ново. Хубаво е нещата да са му наблизо, защото пишка след сън, игра, хранене и т.н. Памперсите и креватчето са в срещуположни ъгли, близко до креватчето е и храненето/ водата, поне първите дни- после то ще си покаже- няма строго правило или клише, в което всяко куче да влиза.
Нашите кученца спят при нас, но са свободни да правят, каквото искат- имат си свои легла в близост до спалнята.
Храненията на 2-3 месечна възраст са 5-6 при нас, заради риска от хипогликемия. Стартираме в 7:00 и приключваме в 22:00, другите разпределяме на равни интервали между споменатите часове.
Храним предимно с консерва и в някои хранения добавяме гранули (за да си почистват зъбките), защото са капризни и само гранула не ядат.
Хубаво е да имате от храната, с която е хранено, а ако я сменяте или давате нещо нова да е плавно и в миниатюрни количества, за да не раздразните коремчето. Ако има проблем с изпражненията и стомахчето- хубав кучешки пробиотик!
Май е това засега  Wink

# 548
Кой е този хубав кучешки пробиотик? Трябва да давам на голямата.

Моите кучета не харесват никакви, ама абсолютно никакви гранули. Без значение какви са. Малката си играе с тях и ги търкаля из къщи, после трябва да ги събирам и хвърлям.

Голямата уж има проблем с храненето, а е качила 200 грама newsm78 и леко започва да се охранва, дано да е от възрастта.

Chihuahuas Mom, преди десетина години свекърва ми ми подари чихуа, женска, малка и прекрасна, дългокосместа. Майката обаче на починалото ми болонче/изкл. зла по природа/ намрази чухуато, и един ден когато е нямало никой у дома се сбили, като Лаура е захапала главата на чихуато и го уби. Мислехме да  водим Лаура на евтаназия, винаги е била злобна, и се страхувахме и за Абито ми , но мъжът ми каза, че все пак и е дъщеря и едва ли ще я нападне...Така си и остана, почина от старост. Много ми е мъчно за кученцето, беше прекрасно.

# 549
Кокито е на 60 дни и малко, но не спира да хапе. Ръката ми е цялата в рани. Давам играчки, карам й се, какво да правя и до кога ще продължава?

# 550
Пробиотик давах ентеросан основен за възрастни.
Кои са тези консерви с чисто месо?

# 551
  • София
А има ли нещо като колан или столче за кола за малко куче? Онлайн?

# 552
Кой е този хубав кучешки пробиотик? Трябва да давам на голямата.

Моите кучета не харесват никакви, ама абсолютно никакви гранули. Без значение какви са. Малката си играе с тях и ги търкаля из къщи, после трябва да ги събирам и хвърлям.

Голямата уж има проблем с храненето, а е качила 200 грама newsm78 и леко започва да се охранва, дано да е от възрастта.

Chihuahuas Mom, преди десетина години свекърва ми ми подари чихуа, женска, малка и прекрасна, дългокосместа. Майката обаче на починалото ми болонче/изкл. зла по природа/ намрази чухуато, и един ден когато е нямало никой у дома се сбили, като Лаура е захапала главата на чихуато и го уби. Мислехме да  водим Лаура на евтаназия, винаги е била злобна, и се страхувахме и за Абито ми , но мъжът ми каза, че все пак и е дъщеря и едва ли ще я нападне...Така си и остана, почина от старост. Много ми е мъчно за кученцето, беше прекрасно.
Много съжалявам за кученцето. Когато има такава агресия е хубаво да се отделят, но кой да предположи  Sad
За пробиотиците:
- Голямата/ алергичната приемаше Enteromicro и й подейства много добре. Приемаше го над 3 месеца.
- Малката е на пробиотиците на Lintbells. Първо, когато имаше колики и много кашести изпражнения беше няколко месеца на YuDigest Plus for Dogs/ сашета, след което преминахме на YuDigest Dog/ таблетки за ежедневна употреба.
http://www.sambs.bg/bg/categories/list_products/219/%D0%A5%D1%80 … 0%B5%D0%BC%D0%B0/
Много са хубави, а бързодействащият поне при нас за момента е фаворит при остри стомашни разстройства. Давам го дори, когато пробвам нещо ново- гранула, лакомство, за да ни е спокойно, че сме с много чувствителен стомах.
Продуктите на Lintbells, като цяло са страхотни. Зеленоустата им мида за стави е страшна, стига да не са алергични кученцата, а и отделят страшно много средства за проучвания, което на пазара за ветеринарни продукти не е често срещано.
Питай ветеринарния ви доктор дали познава препаратите и кой би препоръчал  Wink

Последна редакция: сб, 22 апр 2017, 09:58 от Chihuahuas Mom

# 553
има колан,който се връзва за каишката на мястото на повода и се закопчава на колана
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00422L57Y/ref=ox_sc_sfl_tit … id=A2ZKS1F0FTCH6M
не съм ползвала.

# 554
А има ли нещо като колан или столче за кола за малко куче? Онлайн?
Има:
http://m.zooplus.bg/shop/kucheta/kutii_prinadlejnosti_za_kola/pr … ni_kolani_kucheta
Но транспортниче чанти и клетки са по- добри, поне според мен  Simple Smile

Последна редакция: сб, 22 апр 2017, 09:59 от Chihuahuas Mom

Общи условия

Активация на акаунт