Кюретаж и забременяване след това - тема 72

• 44 814
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Ивка, какво стана с док?  Hug

# 301
  • София
Точката е там, спря ми аспирина и Фраксипарин а. Няма отлепване, аз продължавам да си кървя. Каза ми да пия витамин К за два дни и в петък отново на преглед. Важното е че не е мола😀😀. Мерси за подкрепата момичета!

# 302
  • София
Браво, Ивка  Hug

# 303
  • Вестерос
Момичета, чета ви и започвам пак да се тревожа... Аз съм със завишени НК клетки, понижени Т левкоцити, а пък ТСХ ми е 2,97. Не е много над нормата /според това, което казвате вие/, но е правено около 12 дни след К. Може ли да има връзка между НК и ТСХ, макар да си е съвсем в референтните стойности и забременяването да си беше станало без стимулация. Защо, след като е в референтни граници, пак да се води високо и то като е далеч от горна граница на референтна стойност?
тсх се прави най-рано 45 дни след аборта.  bouquet

Ивка  Hug

# 304
Ивка, браво  Hug

# 305
Добро утро,момичета bouquet
 Ивка,стискам силно палци всичко да е наред и до термин! stork-girl stork-boy

Имам въпрос-ако овулацията е по-късна ,трябва ли и тестът за бременност да се направи на по-късна дата от очаквания МЦ???
Благодаря!

# 306
  • София
По-скоро, когато ти закъснее. Поне при мен, ако овулирам по-късно и датата на менструацията се измества. 

# 307
Аз минавам да се оплача. Имам е.коли от цитонамазката. Вече ми писна. Борихме бактерии преди да стане бебе с месеци.сега тъкмо се надявах, че бързо ще стане и хайде пак. Тотално съм отчаяна вече дали и кога ще стане... Сега пия орален антибиотик.  Доктора каза и свещички полижинакс. Но я момента съм 20дни в чужбина и тук не ги намирам. Та като се върна в Прага ще е. Но изпускаме още един месец по този повод... Дори да ги намеря тук няма как сега съм в цикъл да хванем момента. Вече нямам сили да чакам месец след месец... Близо две години така...

# 308
Момичета,днес пуснах чхг стойностите са 65597.00mlu/ml за 6гс и 4 дни, това дали е добре?
Ами май си е съвсем в нормата за седмиците ти... някъде попаднах на такава статия. Ако и утре се повиши, значи всичко е наред ... не забравяй, че в тази седмица плодът е с размери около 3-4мм и е наистина трудна задача да се види в сакчето. Но все си мисля, че вече е време да отидаш на вагинален /по принцип съм много против, но там се вижда по - рано и по - добре, особено, ако жената е с обърната матка/. При мен така засякоха сърдечната дейност, а вече бях пред полудяване от страх, че няма изобщо ембрион... пък то и сърчице си имало.

Дезидерия... стискам палци да си бременна. Има време за резултата от тромбофилията Simple Smile нали са 5 седмии до образуване на кръвоносната  система и реално да има риск....

момичета, не знам защо е тази паника около вагиналния преглед в начална бременност. И аз като съм чела не исках изобщо , но ако док е добър няма нищо страшно. Първо изобщо не е толкова навътре, за да засегне каквото и да било. Второ това е най-лесния начин да се види възможно най-рано, особено при тромбофилия, за да се вземат мерки веднага. Имайте доверие на лекарите си( колкото и да е трудно последно време)  Hug

# 309
Аз минавам и от тук да се отчета,уреаплазмата се оказа положителна  Sad предписа ми Левокса 2X1 10 дена.
Дали според вас приятелят ми също трябва да взима от тях,когато попитах доктора не каза нищо конкретно.
Другото нещо което ми направи впечатление е,че след като му показах резултатите от тромбофилията каза,че трябва да пия фолиева киселина 5мг Shocked тъй като не я усвоявам,нищо не спомена за метилирана форма.

# 310
  • София
За уреаплазмата - трябва да се лекувате и двамата. И заедно с антибиотика може да взимате имуностимулатори.

За Тромбофилията, Б9 и Б12 вече ти писах - консултирай се с имунолог и хематолог. Явно АГ-то ти не е чел научна литература скоро. С 5 милиграма Фолиева киселина (неметилирана) най-много да се натровиш, при положение че дневната доза за бременни е 400-600 микрограма! Неусвояването на ФК при хетерозигот на MTHFR е около 35%. Една таблетка Неофолит Мета (метилфолат) на ден ти е напълно достатъчна. Фолат в естествени форми усвояваме от всички зеленолистни зеленчуци.
https://ghr.nlm.nih.gov/gene/MTHFR#conditions
https://ghr.nlm.nih.gov/gene/SERPINE1#conditions
http://neopharm.bg/%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D … D0%B7%D1%8A%D0%BC

Аз минавам и от тук да се отчета,уреаплазмата се оказа положителна  Sad предписа ми Левокса 2X1 10 дена.
Дали според вас приятелят ми също трябва да взима от тях,когато попитах доктора не каза нищо конкретно.
Другото нещо което ми направи впечатление е,че след като му показах резултатите от тромбофилията каза,че трябва да пия фолиева киселина 5мг Shocked тъй като не я усвоявам,нищо не спомена за метилирана форма.

Последна редакция: пт, 07 апр 2017, 15:20 от delisardeli

# 311
Нарцис, задължително и партньорът ти трябва да пие АБ за уреаплазмата. На мен ми изписаха и пробиотик, както и противогъбични глобули, докато трае лечение. И после задължително пускате котрола и двамата , най-рано 20 дни след последното хапче АБ.
Напълно възможно е аборта да е заради нея...

# 312
delisardeli
Аз също останах малко стъписана от казаното тъй като тук става въпрос за голяма разлика още повече,че ми го казва човек който работи в сочена за една доста добра клиника.Най вероятно ще пренебрегна казаното и ще си купя фолиевата киселина която ти ми каза.

commala
На мен също ми предписа пробиотици,но само това.Ще купя още две опаковки и за любимият въпреки,че не остана очарован от новината тъй като хич не обича лекарства  Laughing
На фона на останалите изследвания,единствено това се оказа проблем тъй,че наистина може и те да са виновника,но това което е в миналото си остава там.

# 313
  • Пловдив
Мили момичета, нося добра новина в темичката. Виждам, че Лолитка вече ме е похвалила, че си имам момиченце  Heart Eyes. Благодаря ви за пожеланията! Тази тема ми помогна много да издържа психически и да намеря подкрепа и разбиране. Реших да пиша отново и аз, най-вече заради Ивка - причината да се регистрирам тук беше, че в началото на миналата година след месеци в очакване на положителен тест, докторът ми констатира гроздовидна бременност. В края на юли ми закъсня цикълът, но липсваше втора черта. За щастие чхг-то нарастваше - оказа се късна овулация. Не се напрягай с черни мисли (знам колко е трудно), защото точицата ти сега има нужда от много положителна енергия. Липсата на симптоми не трябва да те плаши - много жени имат съвсем спокойна бременност без неразположения.
Не губете надежда, на всяка улица ще изгрее слънчице. Тонс, излей си яда, но събери себе си, силите и мислите си и дано скоро да имате напредък.
Пиша през телефона и имах още неща да добавя, но забравих какви. Леко бременеене на бременните и двойни чертички на останалите!

# 314
  • София
Кристална, честита рожба!
Да расте здрава и спокойна и да сте много щастливи  Hug
Благодаря че минаваш да ни вдъхнеш надежда!

Нарцис,
И аз от един специалист в прехвалена клиника се опарих миналата година.
А уж отидох в хубава платена клиника, за да ми обърнат внимание.
Не само че беше некомпетентен, ами беше и надут и арогантен.
За съжаление загубих бебе заради неговата некомпетентност и неадекватна терапия.

Така че препоръката ми към всички е - четете, мислете и поставяйте под съмнение всяко мнение.

Общи условия

Активация на акаунт