Кюретаж и забременяване след това - тема 72

• 44 813
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • Вестерос
Да са ти живи и здрави много много години  Hug

# 541
Рени, да са ти живи и здрави децата! Това е най-важното, а и ние също, за да си ги гледаме!

# 542
Рени.е да са ти живи и здрави децата.Само радост да ви носят.

# 543
Блaгодaря!  Hug

# 544
Здравейте,
Моля за информация, колко време след аборт идва цикъла? При мен са минали 2 месеца вече. Преди седмица пих дуфастон, но цикъла още го няма.
Възможно ли е проблема да е в това, че бях натъпкана с хормони за имплантирането на ембрион и лекарката не беше видяла, че съм бременна. Предполагам и заради това загубих и 2те си деца...

# 545
  • София
Би трябвало да ти дойде скоро след дуфастона. Иначе чак 2 месеца не е нормално...обикновено идва след 30-40 дни.

# 546
Така знам и аз, ходих на 3 прегледа и казват, че всичко е нормално. Минала съм оволация, но няма признаци за цикъл...това ми го казаха като отидох 45 дни след аборта. Казаха също, че се брои 45-50 дни след времето когато е трябвало да дойде. Аз съм през 28 дни, значи закъснението било 17 дни... И се чудя кое е правилно. Също така, какво да правя, ако не ми дойде и след дуфастона...

# 547
  • Вестерос
Много съжалявам  Hug Аз бих изчакал седмица след дуфастона и пак бих отишла на преглед да ме видят. Моят доктор ми беше казал, че ако не ми дойде, а вижда на екхографа, че трябва  дами дойде щял да ми го стимулира. как обаче не разбрах, тъй като ми дойде до 45 ден

# 548
  • София
Стимулира се пак с дуфастон.Пие се и след спирането идва.
Преди години няколко пъти ми е спирал цикъла.Нямах менструация по 8-9 месеца. Стимулират го с прием на дуфастон и предполагам, че затова са и го предписали.

# 549
  • Вестерос
Не знаех, аз го пиех заради отлепването в началото.

# 550
Ми лекарката твърди, че е абразио, не кортаж...аз не правя разлика. И нямало никакви усложнения... Но много силни дози ми бяха дали за поставяне на ембриона. Естрадиол 3,4 пъти над допустимото, защото лигавицата на матката ми била тънка. От тогава са минали 3 месеца. Не знам дали се е оправил организма ми.

# 551
  • Вестерос
Абразио и кюретаж не е ли едно и също  Rolling Eyes Моята процедура беше с вакуум.

тука пише, че е едно и също

http://shterevhospital.com/surgery/%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B … 1%82%D0%B0%D0%B6/

Само че доколкото знам се използва вакуума по-често от кюретата вече. Аз бях и с пълна упойка.

# 552
  • София
Абразио = кюретаж

# 553
Ясно, значи остава да намеря начин да ми се появи цикъл. Минала съм по гадния начин, никой не спомена за варианти.

# 554
  • София
Mary_np,
Изчакай 5 дни след спирането на дуфастона и ако не дойде Ц - отиди пак на преглед. Добре е да те светнат на доплер да се види дали няма нещо останало неизчистено от кюртажа, което все още да произвежда ЧХГ и да обърква хормоните.

Вакуум се прави само в ранна седмица, след това вече се налага по-сериозна намеса.

Общи условия

Активация на акаунт