Кюретаж и забременяване след това - тема 72

• 44 801
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,
Още съм без цикъл. Ходих да питам, казаха да чакам още 10 дена. Да ида на 20ти.
Знаете ли дали има ефективни билки за предизвикване на цикъл?

# 601
Здравейте,
Още съм без цикъл. Ходих да питам, казаха да чакам още 10 дена. Да ида на 20ти.
Знаете ли дали има ефективни билки за предизвикване на цикъл?
Здравей, билка за предизвикване на цикъл не знам, но навремето една жена  ми каза, че много лек чай от бял равнец без захар и каквото и да било друго помага за нормализиране на цикъла. Аз лично с една малка лъжичка си правех около литър и нещо чай за един ден, за да не горчи и така курс от два месеца. Истината е, че цикълът ми беше станал по часовник, много по - безболезнен. Препоръчвам да опиташ, ако не друго, няма да навреди. Не случайно го наричат "женска билка". А ако сутрин на гладно ядеш по лъжичка пукано ленено семе било отлично за пречистване на организма /за разлика от суровото на прах не предизвиква нежелани реакции в тоалетната/.

# 602
Здравейте момичета от известно време следя тази тема и реших и аз да се включа .На 29 март се случи и при мен мисед аборт е 9г.с. Първа бременност от първия месец опити бях толкова щастлива ,но за кратко . Казаха ми да чакаме 3 месеца и пак да възобновим опитите . Цикълът ми дойде на 30 тия ден след аборта , на 13 май правих хромонални изследвания . Пуснахме9 хормона , хубавото е ,че нямам проблеми с штитовидната жлеза , тетстостерона и пролактина са леко завишени : тестостерона ми е 2.32 при референтно стойности 1.67 а пролактина 662.90 при референтни 619 дали  според вас е завишено поради скорощния спонтснен аборт малко съм притеснена . В петък имам час при ендокринолога и гинеколога да видят и двамата , но не ме върти вече ако ме разбирате . И преди да направя изследванията ме гледаха на вагонален ехограв и доктора ми каза , че съм много предразположена към поликистоза и това още повече ме притесни изписаха ми за сега инофолик да ги пия 3 'месеца

# 603
  • Вестерос
За хормоните трябва да минат 45 дни след аборта, не съм смятала при теб колко са минали, но ако е преди това, може и заради това да са завишените

# 604
  • Варна
Beyonce900, при мен пролактинът също беше малко над горна граница. АГто ми ме посъветва да го пусна отново преди да отида на ендокринолог, тъй като този хормон е много чувствителен и се влияе от много неща ( не трябва да си правила секс предната вечер, да си си пипала гърдите, трябва да си спокойна, наспана, да си нямала физ. натоварване, да си била в покой поне 20тина минути преди да ти вземат кръв и сигурно още хиляди неща).Тестостерон не съм изследвала, така че не мога да дам мнение.

# 605
Да и аз така четох сега преди малко,но защо не ги казват тия работи Simple Smile Пише също за пролактина , че се изследва 2 часа след като си стснал от сън ,тъй като се повишавал по време на сън , а аз станах и веднага отидох да ми вземат кръв . А за времето не са минали 45 дни 43 , но би трябвало ендокринолога да е на ясно тъй като казах кога се е случило и той ми назначи тези изследвания още на другия ден ми каза да ги направя Simple Smile охх и аз не знам вече единия казва едно другия друго и в един момент не знаеш на кой да вярваш Simple Smile

# 606
  • София
Beyonce,
Хормони се изследват на 3 ден от цикъла, с изключение на прогестерон, който се изследва на 7 ден след доказана овулация. TSH се изследва на чист ден. Ако си пуснала изследвания в друг ден, резултатът няма да е показателен. Също така ако не ти се е регулирал цикъла след кюртажа - затова се изчаква поне един-два нормални цикъла да минат.
Ако имаш притеснения че нещо не е в норма, обсъди резултатите с Денис в темата за хормоните.

Mary_np,
Това е вече много дълго време да си без цикъл. Бих те посъветвала да отидеш контролно при друг АГ.

# 607
  • В една слънчева къща...
Момичета, колко обикновено продължава кървенето след к. Утре съм на преглед /ще бъде седмица след/ и все още имам слабо кървене... Притеснявам се и от прегледа, дано всичко е наред. На ехограф ли гледат?

# 608
  • София
tany3dj,
може да кървиш/прицапваш до 15 дни след К, със спиране и ново започване - нормално е, не се притеснявай.
След К обикновено те гледат с коремен, а не с вагинален ехограф.
Първият нормален цикъл трябва да дойде до 45-50 дни след К.

# 609
Колко момичета се включват в групата постоянно... Sad ....
Момичета, вие какво мислите за честите прегледи с вагинален видеозон. Понеже се водя висок риск  бременност след всички тези загуби и моят доктор ме гледа всяка седмица, което за мен е мн успокояващо, защото едва живея докато не видя биещото сърчице, но някои казват, че са вредни? Вие какво мислите?

# 610
  • София
Според мен няма проблем. По принцип, при здрава бременност не са нужни много, но ако има риск само може да помогне да се следят нещата.

# 611
Все още съм в началото и се моля всеки ден да е здрава... настръхвам от така наречения задържан аборт....
За сега съм била на 3 прегледа и от преглед на преглед расте както се предполага, че трябва да расте, което ме успокоява... затова се пристрастих към честите прегледи, защото те ми дават малко покой...
при мисед, има ли някакви индикации от предходните прегледи, че бебето не се развива нормално?
Направо се побърквам... когато кихна даже се притеснявам да не му направя нещо.. спрях да ям мед, да се лакирам,
Всичко, което може да му навреди...ще се побъркам наистина Sad  и знам, че въпреки това не мога да контролирам неизбежното ако така е писано ... Sad

# 612
  • София
Обикновено изоставане в развитието, но съм чувала, че се случва и изненадващо.
Ти обаче си на инжекции и не би трябвало да се съмняваш в кръвотока...а той е чест виновник за рязкото спиране на развитие.
Аз не съм ходила от 4-и, следващия преглед е на 25-и. Нямам никаква идея какво се случва, но стабилно се чувствам зле, та това от една страна ме успокоява. При миналата бременност прокървих на следващия ден след като се установи, че е спряло да се развива. Тогава разликата между прегледите беше 10 дни. На първия трябваше да съм 7-8 седмица, но изоставаше като за 6-та. На следващия преглед, когато се видя, че вече няма сърдечна дейност отговаряше на 6-та и някакви дни.Та може и да е спряло още след първия преглед.Т.е. да кажем, че съм прокървила седмица след спиране на сърдечна дейност и развитие.
Поне аз такива сметки си правя.
Аз нямам никакво кървене, вече рядко и болки.
Ще видим другата седмица де, нищо не се знае.

# 613
Стискам силни палци, Дези, аз не съм на инжекции, защото не се откриха никакви отклонения във всички видове тромбофилии, които ние изследвахме. Само factor x, мисля че беше, се оказа, че е малко под нормата, което означава, че кръвта ми е даже леко по-рядка.
Аз имам завишени НК клетки и другата седмица ще ми правят второ вливане на интралипид, което е само с 3 седмици разлика с предното, но следвам какво казва доктора ... слагам прогестеронови супозитори два пъти дневно и това е засега...
с моята първа бременност, бебето изоставаше с 5 дни и нямаше как да съм объркала датата със сигурност. Прокървих 2-3 дни след прегледа Sad а с другите две неуспешни дори до видеозон не се стигна...

# 614
  • София
Ми кой слагаше инжекции  newsm78 Нещо съм се объркала.
И при мен няма място за объркване сега, знам си овулацията и кога сме правили секс. Но изоставаше на предния преглед...та наистина въобще не се знае какво ще се случва. Надявам се сега с инжекциите фраксипарин да се компенсира ако е имало проблем с кръвотока и да е продължило да се развива.
Доколкото знам в ранните седмици си се развиват по-плавно, после вече избързват, забавят.
Иначе ако има имунологичен проблем, то май нещата се случват рано. Т.е. бременността май няма да издържи до 9-10 седмица, примерно.

Общи условия

Активация на акаунт