Модни тенденции в прическите и всичко за косата - тема 12

• 61 646
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
Мамче,ако щеш ми вярвай,същото и аз мислех тази вечер Laughing моята коса никога не може да стои така добре и небрежна. Или трябва да съм прилежно изправена или съм като кошница. Не ми е чуплива,но ако не я изправям седи като рошава и без никакъв обем. Отгоре сплескана,а надолу като несресана. Представете си що за картинка съм Joy

# 466
Правили са ми косата със сешоар, и да става чудно, но това е все пак постигнато в салон, с уреди. Естетвено,че косата ще изтлежда супер.  Издухана със сешоар става по-добре дори от пресата, става лъскава и гладка и блестяща.
Обаче, това не е естествения й вид, а постигнат с преси и уреди.Така, че е заблуда.Когато косата ми изглежда лъскава и блестяща,без да е направена със всичките му хитринки,продукти и преси от салона, в естествен вид,тогава ще съм доволна. Crossing Arms

То хубаво сега ще ида да ми направят един сешоар, ама като си знам, че косата ми е изтощена и в недобро състояние реално, файда, че съм замаскирала щетите. Simple Smile

Да, всеки има подобни моменти, но съм виждала далеч по-плачевни състояния на коси и не определям своето като такова, не съм сляпа. Същевременно и не отричам, че имам голяма нужда от грижа и подхранване и добра подстрижка, но просто не знам как щетите могат да се оправят ако не отрежа изтощените краища и не се подстрижа до ушите Mr. Green

Имаш два варианта- или да я заглеждаш със сешоар, или да я носиш на опашка за да не си личи Simple Smile. И като казвам заглаждам имам предвид точно това, а не издухване като в фризьорски салон! Разликата между обикновените сешоари и обикновените е огромна! На времето все се чудех защо като ходя на фризьор, косата ми е по мека и по лъскава. След това си купих сешоар Парлукс и разбрах къде е ключа към загадката. Рядко си играя да я издухвам цялата, просто минавам отгоре с четката и същевременно духам със сешоара! Сешоара е йонен и прави косата копринено мека. Също така важна е и четката. Забелязала съм, че ако е обикновена четка с метален барабан и метални, или пластмасови иглички не се получава същият резултат. Най- добре ми се получава когато четката има и естествени косми.
Имам и електрическа четка, но бодличките и са метални и не се получава чак толкова добре.
Моята е тази, беше към 25лв в Лидъла преди няколко години.
http://2.bp.blogspot.com/-5n0z-cNJr1s/VJV0dDp5uDI/AAAAAAAACKM/5s … 600/brush%2B1.jpg

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 04:21 от kikamora

# 467
kikamora,
Би ли дала линк към твоя сешоар Парлукс? От няколко месеца се каня да си взема хубав сешоар...

# 468
# 469
Чаровна, Пацолина, Дали ще минеш кичура 5 пъти с въртяща четка 1000 W, или 2 пъти със сешоар 2000W, за мен все си е еднакво горене.  bouquet
И ние това обясняваме.Важна за мен е термо защитата независимо какъв уред се използва  Peace Hug.Съгласна съм с kikamora че хубава коса може да се поддържа и с дрогерийни продукти.Както и с медицинска козметика.Откритие сред дрогерийни маски са ми biopoint а в медицинската козметика шампоаните на rene furterer .За мен лично професионалните продукти са глезотийка от която не се лишавам  Heart Eyes.
Гледам ги и аз тези парлукс но 200 лева не ми се дават.Поне не на този етап.Като ги пуснат на някоя промоция може.и да реша да се възползвам.
За четка за изправяне със сешоар съм си харесала ето тази https://www.youtube.com/watch?v=GuWF4QSWq68 но май не много добра.Ще проуча много хубаво преди това.Първо обаче ми трябва сешоар  Joy .

Божана? МШ?  Rolling Eyes newsm78

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 07:51 от Анонимен

# 470
 Божана? МШ?  
 Божана от Мастър Шеф по БТВ  Simple Smile

# 471
Чаровна,Божана е от предаването Мастър Шеф Peace
Да ви кажа аз използвам един сешоар на Филипс,от околко две години. Има степени,студена струя и йонизация. Ами има разлика с този,които ползвах преди това. Онзи беше 20ина лева,служи ми вярно дълго време,но истината е,че с него не можех да се изправя. Със сегашния ми се справям чудесно,а съм вързана в ръцете. Не съм сигурна колко пари е,мъжа ми ми го купи като подарък,мисля че беше към 90 лева. И четка много искам да си взема,но мъжа ми ще ме бие. Имам кошница с преси,които не ползвам,включително и ретро преса,за която мрънках сума ти време. Той ме изненада за един рожден ден,с една на ремингтън. Познайте колко пъти съм се направила. Като ми беше дълга косата,няколко пъти,защото ми отнемаше два часа да се направя и губех търпение,а сега къто е къса съм като ритана зелка. Сигурно се проклина човека,че е дал 100 кинта,ама това е положението Laughing

# 472

relight , предният път се боядисвах с Игора , 5.1 , щадяща боя е , но не покрива добре белите коси и ще залагам на друга.
Момичета , имате ли отзиви за Колестон. Ще ходя в един салон и ще ме правят с нея.
Щадяща ли е ?  Hug

# 473
Кикамора, с четка и сешоар не мога да се правя, а иначе доста сполучливи други прически ми се получават, но това за мен е невъзможно.Когато и да се опитам-не става.
 А и с тая огромна коса няма шанс,отзад изобщо не мога да се направя.И и да се мъча, по-добре от в салона няма да стане. Много ясно, че има разлика в сешоарите в салона и непрофесионалните у дома.
Може би кръглите четки като на Чаровна са удобен вариант.Ясно е, че скоро и аз ще купувам. Grinning
Разбира се, че може да се поддържа хубава коса и с дрогерийни продукти. Има коси, които по принцип не изискват кой знае каква грижа и ако ще с шампоан за две лева да ги измиеш все са си хубави.
Имам братовчедка с такава коса, ползва си дрогерийни марки, български бои за коса, косата й е прекрасна.
До момента професионалните серии,които съм ползвала не са нещо кой знае какво и разлика не съм видяла коренна, за която всички говорят. Вероятно не попадам на моите продукти.
Поръчах балсама и маската на Лорел Абсолют Рипеър, да видим, очаквайте отзиви. Laughing
И тоя път ако се случа, вече ще се  #2gunfire
В тоя ред на мисли да ви попитам, колко време ви отнема да разберете, че даден продукт е вашия?Когато тествате нещо ново?

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 08:35 от Каролин Бингли

# 474
Разбира се, че може да се поддържа хубава коса и с дрогерийни продукти. Има коси, които по принцип не изискват кой знае каква грижа и ако ще с шампоан за две лева да ги измиеш все са си хубави.
Имам братовчедка с такава коса, ползва си дрогерийни марки, български бои за коса, косата й е прекрасна.
До момента професионалните серии,които съм ползвала не са нещо кой знае какво и разлика не съм видяла коренна, за която всички говорят. Вероятно не попадам на моите продукти.
Поръчах балсама и маската на Лорел Абсолют Рипеър, да видим, очаквайте отзиви. Laughing
В тоя ред на мисли да ви попитам, колко време ви отнема да разберете, че даден продукт е вашия?Когато тествате нещо ново?

Серията е за силно изтощени коси и не те съветвам да я използваш на всяко миене . Peace .Нека тези които са я използвали да споделят.Моя позната я използва през 10 миeнета.Твоята коса е изтощенанa не силно , нуждае се от заздравяване и  може би в началото може и през 4-5 измивания  newsm78 .
Аз за себе си разбирам че един продукт е моя когато на няколко поредни измивания ми прави косата много хубава и ми влияе по един и същи начин всеки път  когато посегна към него.
Такива продукти са ми маракеш серума ,шампоан лисеа,термо защитата лисеа,маската на Goldwell Color Extra Rich  Heart Eyes ,  BIOPOINT Orovivo- Маска за всеки тип коса  Heart Eyes Маска за млада и блестяща коса от серията BIOPOINT   "Seven Ages"  Heart Eyes .Нуждите на косата се променят и понякога някой любими продукти не ми харесват.Например любимото ми термо на марокан .

# 475
Чаровна, Пацолина, Дали ще минеш кичура 5 пъти с въртяща четка 1000 W, или 2 пъти със сешоар 2000W, за мен все си е еднакво горене.  bouquet
И ние това обясняваме.Важна за мен е термо защитата независимо какъв уред се използва  Peace Hug.Съгласна съм с kikamora че хубава коса може да се поддържа и с дрогерийни продукти.Както и с медицинска козметика.Откритие сред дрогерийни маски са ми biopoint а в медицинската козметика шампоаните на rene furterer .За мен лично професионалните продукти са глезотийка от която не се лишавам  Heart Eyes.
Гледам ги и аз тези парлукс но 200 лева не ми се дават.Поне не на този етап.Като ги пуснат на някоя промоция може.и да реша да се възползвам.
За четка за изправяне със сешоар съм си харесала ето тази https://www.youtube.com/watch?v=GuWF4QSWq68 но май не много добра.Ще проуча много хубаво преди това.Първо обаче ми трябва сешоар  Joy .

Божана? МШ?  Rolling Eyes newsm78

Не е точно същото защото професионалните сешоари нямат толкова гореща струя и наблягат на силата, а не на горещината.

# 476

Серията е за силно изтощени коси и не те съветвам да я използваш на всяко миене . Peace .Нека тези които са я използвали да споделят.Моя позната я използва през 10 миeнета.Твоята коса е изтощена но не силно нуждае се от заздравяване и  може би в началото може и през 4-5 измивания  newsm78 .
Аз за себе си разбирам че един продукт е моя когато на няколко поредни измивания ми прави косата много хубава и ми влияе по един и същи начин всеки път  когато посегна към него.
Такива продукти са ми маракеш серума ,шампоан лисеа,термо защитата лисеа,маската на Goldwell Color Extra Rich  Heart Eyes ,  BIOPOINT Orovivo- Маска за всеки тип коса  Heart Eyes Маска за млада и блестяща коса от серията BIOPOINT   "Seven Ages"  Heart Eyes .Нуждите на косата се променят и понякога някой любими продукти не ми харесват.Например любимото ми термо на марокан .

Какво става когато я ползваш всеки път? Имам я и не съм забелязала да има някакви негативни последствия, ако реша да я ползвам по- често.

# 477
  • Стара Загора
Дяволски чаровна,а от къде си набавяш маските на bio point ? По аптеки ли? В Дм или Лили дали ги има? И как ги усещаш като хидратиращи ли? В смисъл след какви шампоани ползваш....Благодаря ти  Hug

# 478
  • В полите на Пирин планина
Лично аз рядко ползвам професионални продукти. Донякъде заради цените, а от друга страна, защото съм открила масови продукти, които чудесно ми действат на косата. За мен основната грижа са маслените маски и преуош грижата. Също доброто хранене. Най-любимия ми финиш за оформяне на косата е Linea Bio Curl cream. Не изсушава косата, не я слепва, стои оформена и след спане. А е 4-5 лева. Пробвала съм разни други профи финиши:
- Гел за коса с гъвкава фиксация Marrakesh Style Hold Hair - хубав, но много лепкав и лесно може да се прекали с него и косата да стане на клечки;
- Слънцезащитен спрей на Лакме, от който не видях никакъв ефект - все едно се пръсках с вода;
- стилизиращ мус ApHogee Style - също не е лош, но не е нищо особено;
- Олиото на Макадамия - на Линеа био Аргановия елексир ми върши същата работа.

Дълго време ползвах разни 9-ки на боята Макадамия и Лакме - същия резултат получавам и с Гарниер.  newsm78

# 479
Половин кило маска на лореал е към 50лв и трае повече от година.

Общи условия

Активация на акаунт