Клиника Малинов - клиниката сбъдваща мечти :) Щастлива Тема 23

• 33 747
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Боун терапията е супер. За една процесура се оправи значително. Имаме още две и после ще видим. Но малкия е направо като нов ... Днес бърсах секрет само веднъж.
Браво на малък рибко. Сигурна съм, че след двете процедури вече всичко ще е наред!  Simple Smile

Като говорите за ИКСИ и ИМСИ ме накарахте и аз да си поразровя документите. На всички епикризи, включително и последната, пише ИКСИ...  newsm78

# 166
Блингче, единствено в епикризата пише какъв е методът. Изрично е записано ИКСИ. Във фотопротокола нищо не пише. Сперматозоидчето обаче се вижда по-добре от снимката на ИКСИ, която прикачих при предния си пост, но не толкова детайлно, колкото е показано при ИМСИ. Дано са подбрали подходящо войниче. На който му предстои да си настоява за ИМСИ според мен. Аз ако знаех, щях да го заявя изрично, но предполагах че ще направят именно него. Praynig

Последна редакция: нд, 26 мар 2017, 15:16 от Boby_pl

# 167
Боби, не си ли заявила в документите, които се попълват преди пункцията какъв метод искаш?

# 168
Поли, не са ми казвали да попълвам метод. Посочиха ми да попълвам лични данни на двамата и в деня на трансфера ми казаха да попълня 1 бр. ембрион и датата на трансфера.

Абе оставям го настрана въпроса, за да не си вкарвам сега съмнения, но ако теста ми е отрицателен ще настоявам следващия път да е ИМСИ.

Последна редакция: нд, 26 мар 2017, 15:17 от Boby_pl

# 169
Сигурна съм, че са направили най-доброто, за теб. Освен това не забравяй, че ембриончето ти е било перфектно, така, че и яйчицето и сперматозоидчето са били такива. Това е твоето русокосо чудо, ще видиш.
Кога си на тест?

# 170
Боби, значи е ИКСИ. Вие нали нямахте сериозен МФ newsm78 Имай предвид, че както яйцеклетките така и сперматозоидите /въпреки че при тях може да се огледа по-детайлно/ все пак се преценяват "на око". Това, че визуално изглеждат ок не значи, че са. И е много важно изобщо целият ембрион как се дели и развива. Да не говорим от колко други неща зависи, за да оцелее. При бебетата не могат да видят всички проблеми и не знаеш през живота си това дете какви болести може да развие. Просто човек почне ли да дълбае в тази посока трябва да откачи и тотално да се откаже да отглежда дете. Затваряш очите и скачаш в морето това е.

# 171
МФ е сериозен до толкова, че сме с 3% нормална морфология. Останалите неща /подвижност, концентрация и т.н./ бяха добре. Но док каза в началото, че ще използват ИМСИ. Това обаче беше през април 2016. Както и да е, дано имам късмет. То май късмета е най-важен в случая. Доктори и ембриолози правят всичко по силите си, но от там нататък зависи от други неща.

Поли, на 30.03. ми е теста. Наближава, ужас ...

# 172
  • София
Момичета, ензимите имат фибриноизяждащо действие и борят срастванията. Откакто ги пия нямам никакви болки в яйчниците, а преди имах такива почти всеки ден. Много съм доволна от тях, но няколко дни преди пункцията ги спирам. Ще ги почна пак само, ако не забременея.
Леле, Боби, ако знаеш как се вълнувам с теб!
Йоли, добре си решила. Това за снимките и аз ще го скипна Simple Smile

# 173
Много хубава дата е 30 03 2017 Боби, ще е късметлийска

# 174
  • София
Момичета,
Скрит текст:
на мен нещо ми зацапа... 12-ти ден от пункцията и 24-ти ден от последния МЦ. Не е ли малко рано... newsm78

# 175
Ренка, не мисля, че е рано.

# 176
Точно навреме си е. ЛФ е 12-13 дни обикновено.

# 177
  • София
Благодаря ви   Hug Просто си мислех, че ще е другата седмица и малко се изненадах, защото при предните две пункции ми е идвало на 14-15 ден от пункцията.

# 178
Честит ви понеделник, момичета!  Hug Нека седмицата е много щастлива и успешна за всички, на които им предстои нещо важно начело с Боби!!! То наистина не останало до теста! Много силно стискам палчета за тлъсто ЧХГ!  Praynig

Аз минах през клиниката сутринта, вляха ми интралипида и се видяхме с Поли набързичко.  Hug Утре съм на ЗЕТ по обед и ще помоля за вълшебните ви палчета всичко да мине прекрасно и спокойно.  Praynig

Гледам, че сте писали за ИКСИ/ИМСИ, аз наистина нямам идея как го решават това. На нас ни казаха още преди първия опит, че ще приложат "най-доброто", т.е ИМСИ. Ние не сме (или поне тогава не бяхме) с някакъв тежки мъжки фактор - МФ на ММ беше 13%, така че нямам идея защо така бяха решили, но е факт, че това приложиха и при трите ни опита. Подкрепям Блингчето за това, че реално никой не знае какви са оплодителните способности на сперматозоидчетата, било то и 10 000 пъти увеличени, и на нас ни казаха, че ги избират на око, т.е тези които привидно изглеждат добре, но какво ще стане след това, си е малко или много късмет. Така че, мила Боби, не се притеснявай изобщо за метода, щом като си имаш перфектно ембрионче, значи са се получили нещата и с ИКСИ.  Peace

# 179
  • Бургас
Добър ден, момичета. Стискам палци за всички, които имат нужда от мъничко късмет тази седмица.

Ливче, успешен ЗЕТ ти пожелавам!

Относно ИМСИ/ИКСИ, имам 2 оплождания на по 1 яйцеклетка, гледам епикризите и на двете пише ИМСИ, а не сме уточнявали допълнително какво да правят. Мислех си, че ИМСИ-то си е по подразбиране, в ценовата листа на клиниката е включено в пакета на ЕЦ. При опита по фонда ме питаха дали искам ИМСИ и трябваше изрично да потвърдя, но там се доплаща 300 лв за него, защото не се покрива от фонда ... Спермограмата ни е с 6,5% морфология, т.е. не е плачевна. Имат си някакви съображения, кога да го ползват сигурно, може би моментното качество на даденият материал ... знае ли човек 33uu

Общи условия

Активация на акаунт