Банята - 28-ма тема

• 101 432
  • 821
  •   1
Отговори
# 660
  • Countryside
Въпрос за тези, които имат паравани. Полирали ли сте стъклата с нанопрепарати против петна и капки и какъв е ефекта.Казват, че с тях стъклото си остава чисто след къпане.
Нашият параван е обработен с такъв препарат от фирмата, в която го поръчахме. Нямам база за сравнение, не съм ползвала необработен параван, но мога да кажа, че само в началото не се задържат капки. Знаех, че покритието пада след определено време и трябва отново да се обработва. След по-малко от година ползване се виждат капките и трябва да се бърше. Водата в София не е особено варовита.
А как се обработва? От линка с препарата описанието не става ясно. Пръска се и после се рзнася и се чисти като прозорци ли? Или има някаква фатка?

# 661
  • Sofia
Здравейте, предстои ми да правя баня в апартамент ново строителсво. Тъй като сега трябва да кажем къде искаме изводи за вода и ток, трябва да решим как ще ни е разпределена банята. Прилагам схема на банята, както и примерен проект, който обаче се оказва че няма да е същия защото размерите се разминават. Искаше ми се и бойлер някъде да сложа, но май няма къде. За сега е в един килер, но идва малко далеч. Ще ми се да има обособена суха и мокра част. Благодаря ви предварително за предложенията.

Щом е ново строителство, би трябвало да имате трифазен ток и тогава едно миниатюрно проточно бойлерче може да се скрие навсякъде. Нашият е скрит в кухненски шкаф и имаме топла вода нон-стоп на двата етажа от 134 кв.м.

http://www.technopolis.bg/bg/Tankless-water-heaters/Tankless-Wat … 2124407M/p/724114

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 21 май 2017, 23:27 от Liya_LT

# 662
Мислила съм и варианта за проточен бойлер, но честно казано по важно ми е как да разпределя мивка, тоалетна чиния и душ пространство. Ако не измисля нищо за бойлера ще бъде в килера, просто ще е по-дълъг пътя на водата.

# 663
  • Sofia
Ами ти нямаш кой знае колко варианти - каналът на тоалетната обикновено не се избира, а е определен. Това място, което ти си посочила ли е по проект определено за тоалетна? Мивката и душът могат да се местят.
Ако и за вратата имате опция да се премести, тогава могат да се мислят варианти, иначе е това, което показваш ти, с евентуално по-малка мивка, за да не е притеснен човек на съседното място за сядане. Laughing

# 664
баня в апартамент ново строителсво.
Щом е ново строителство, би трябвало да имате трифазен ток
В жилищен блок, в апартамент - трудно ще има трифазен ток.
Това, че някъде в апартамента, в някои точки "излизат" три кабела е ДТЗ.
Да, до таблото, където са електромерите има три фази. Те се разпределят по етажи(абонати).
За къща - няма проблем. Плаща се допълнителна мощност (напр. 16 kw).
цени за присъединяване:: http://www.energo-pro-grid.bg/bg/Ceni-za-prisuediniavane
ПП Масово по селата през миналия век къщите имаха и трифазен ток,
поради ползване на машини (ярмомелка, банциг..) , оборудвани с двигатели на такъв.

# 665
  • Sofia
баня в апартамент ново строителсво.
Щом е ново строителство, би трябвало да имате трифазен ток
В жилищен блок, в апартамент - трудно ще има трифазен ток.
Това, че някъде в апартамента, в някои точки "излизат" три кабела е ДТЗ.
Да, до таблото, където са електромерите има три фази. Те се разпределят по етажи(абонати).
За къща - няма проблем. Плаща се допълнителна мощност (напр. 16 kw).
цени за присъединяване:: http://www.energo-pro-grid.bg/bg/Ceni-za-prisuediniavane
ПП Масово по селата през миналия век къщите имаха и трифазен ток,
поради ползване на машини (ярмомелка, банциг..) , оборудвани с двигатели на такъв.
Във всички жилищни блокове ново строителство има трифазен ток от много години вече. Е, някъде питат дали искат, другаде не питат и просто слагат на всички.
Ние сме в нов блок и всички апартаменти имаме трифазен ток.
Уважавам принципно мненията ти, но в случая не ти е актуално мнението  Simple Smile

# 666
Във всички жилищни блокове ново строителство има трифазен ток от много години вече. Е, някъде питат дали искат, другаде не питат и просто слагат на всички.
Това означава, че на апартамент има по два електромера.
По различни тарифи се начисляват суми.
Част от работата ми е да ходя по строежи.
Не съм забелязала до абонатно табло в апартамент пет кабела.  Embarassed
ПП ето:

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 00:05 от Анонимен

# 667
Ами ти нямаш кой знае колко варианти - каналът на тоалетната обикновено не се избира, а е определен. Това място, което ти си посочила ли е по проект определено за тоалетна? Мивката и душът могат да се местят.
Ако и за вратата имате опция да се премести, тогава могат да се мислят варианти, иначе е това, което показваш ти, с евентуално по-малка мивка, за да не е притеснен човек на съседното място за сядане. Laughing
Да по проект тоалетната е там и не знам дали може да се мести много надалеч. Тази тръба отзад си е доста дебела. Вратата вече е изградена, в момента е на тухли банята, но и да се измести пак трябва да е на тази стена евентуално по- в дясно, но пък ще е точно зад входната врата на апратамента. Иначе душа и мивката не ми идва идея как да ги изместя за да е по удобно. Ако остане така и сложа душ 90, мивка 50 и за тоалетната ще останат едва 57см - ще си блъскаме лактите в паравана и мивката Sad

# 668
  • Sofia
Не съм забелязала до абонатно табло в апартамент пет кабела.  Embarassed
Съжалявам, че те засягам професионално, но нашето блокче цялото има  Simple Smile Питаха ни и всички пожелахме да имаме и както казах по-горе сме с проточен бойлер, което е възможно само с трифазен ток.
Сестра ми живее в 10-годишен блок, кйдето също имат - нея питах дали с проточен бойлер е като с парно и тя каза твърдо да и впоследствие се убедих, че не спира потока на топлата вода.
Аз друго нямам какво да кажа, освен да те поканя на гости  Laughing но предполагам, че и други мами в нови блокове ще ти кажат същото  Simple Smile
ПС Един електромер имаме.

# 669
  • Sofia
Инесита, а ако тоалетната и мивката се разположат една срещу друга, какво разстояние ще остане между тях?

# 670
  • Sofia
Не съм забелязала до абонатно табло в апартамент пет кабела.  Embarassed
ПП ето:

Ти сега искаш да ме убедиш, че нямаме трифазен ток и проточен бойлер тук в новия апартамент, където съм в момента ли?  Laughing Или нещо говорим на различни езици?
Бойлерът ми е сниман по-горе, да ти снимам ел.таблото?

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 00:28 от Liya_LT

# 671
Инесита, а ако тоалетната и мивката се разположат една срещу друга, какво разстояние ще остане между тях?
Около 40см

# 672
сме с проточен бойлер, което е възможно само с трифазен ток.
Монофазни проточни бойлери:
http://boileri.bg/category/3/monofazni.html?page=1
да ти снимам ел.таблото?
Скрит текст:
bouquet
Да, има ги входящи 5 кабела. Софиянци сте напред.
Варненци страдаме.

Последна редакция: пн, 22 май 2017, 00:35 от Анонимен

# 673
  • Sofia
сме с проточен бойлер, което е възможно само с трифазен ток.
Монофазни проточни бойлери:
http://boileri.bg/category/3/monofazni.html?page=1
да ти снимам ел.таблото?
Скрит текст:
bouquet
Да, има ги входящи 5 кабела. Софиянци сте напред.
Варненци страдаме.

Hug
ПС Мъжът ми, който е варненец - капитан далечно плаване, се шашна какво правя посред нощ с телефона насам-натам  Laughing

# 674
  • Sofia
Около 40см
Малко е...
Но според мен, се свежда до два варианта - този, който си е на твоя проект по-горе, като може да се сложи по-малък умивалник и параванът да остане с отвор откъм тоалетната, за да не ограничава.
И втори вариант с умивалник и тоалетна един срещу друг, и пак мивката да е по-неизпъкнала (моята е такава), а тоалетната с възможно най-малката структура за вграждане - на Kolo Slim са най-малките - 9.5 cm.
Изчакай и другите момичета да прочетат и да си кажат мнението - понякога се раждат гениални идеи тук Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт