Банята - 28-ма тема

• 101 502
  • 821
  •   1
Отговори
# 765
  • Countryside
От Видин съм най-близо ни е София, но сме с малко дете и бебе и трудно ще стане купуване на място затова гледам онлайн.
Повечето магазини предлагат доставка в цяла България, примерно за Баня стил знам, че доставката е безплатна за цялата страна ако е над 500лв. Остава само да се разгледа в някой по голям магазин, понеже плочките на живо имат доста различен вид от снимките в магазина. Иначе фаянса и смесителите могат да се изберат директно онлайн.

# 766
Здравейте, днес реших да почистя лентовия сифон в банята която е на 2 седмици .Отварям и гледам 5 петна ръжда нормално ли е сифона е този.http://www.gaudi-ds.com/product/5002/lentov-aco-shower-drain-b-r … ipe-785x70mm.html

# 767
  • Countryside
Здравейте, днес реших да почистя лентовия сифон в банята която е на 2 седмици .Отварям и гледам 5 петна ръжда нормално ли е сифона е този.http://www.gaudi-ds.com/product/5002/lentov-aco-shower-drain-b-r … ipe-785x70mm.html
Нали е нераждъвейка как така има ръжда? Сигурна ли си, че е ръжда? Можеш ли да снимаш и да покажеш?

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 16:24 от Сиренце

# 768
  • Burgas
Лелеее,това са сифони много висок клас Shocked Нямат ли гаранция?

# 769
ver4eto_1005, хубаво е преди да пазарувате каквото и да било, да си направите бюджет. Защото "среден клас плочки" е доста широк диапазон, ти какво точно визираш? Сложи си също и цена на доставка, ако ще купувате онлайн. Добре би било също все пак да пообиколите по магазините, направете си една съботна разходка до София, нищо че сте с деца, времето тепърва ще става хубаво. Повечето хубави магазини за плочки са разположени на големи пътни артерии, лесно ще ги обиколите и ще проучите как стои въпроса с доставката - кой доставя и кой не до Видин, поръчка, срокове, цени и т.н. Според мен да поръчваш на сляпо плочки е голям риск, който може да ти струва скъпо.
[/quote

Да имаме горе долу бюджет за цялата баня. Като бих направила компромис от разни други неща впоследствие, но от нещата които не можеш да сменяш всяка година не бих. Просто нито аз нито мъжа ми разбираме нещо от ремонтни дейности, а в нашия град като влезнеш в магазин не ти препоръчват конкретна марка, а каквото си избереш с думите всичко ни е за продаване, а пък майстора казва каквото изберете това ще ви залепя.  newsm7877 знам че поемаме голям риск с нашето невежество, но нямаме и много време трябва до края на лятото да сме се преместили..

# 770
# 771
# 772
  • Countryside
Наистина изглежда ръжда.  Tired Явно материала е хром, съмнявам се но може и да алуминий, но не е нераждавейка. Чувала съм, че се ползва полир паста за хром на "Sonax", било много ефективно, която почиства и полира, но лично не съм ползвала. Продава се в сервизите и магазините за авточасти.
С какво пробва да почистиш?

# 773
  • София
Наистина изглежда ръжда.  Tired Явно материала е хром, съмнявам се но може и да алуминий, но не е нераждавейка. Чувала съм, че се ползва полир паста за хром на "Sonax", било много ефективно, която почиства и полира, но лично не съм ползвала. Продава се в сервизите и магазините за авточасти.
Може да е неръждавейка но с кофти състав. Предполагам ако се изтърка с ЦИФ може да падне. Иначе ако е алуминий, той нали не ръждясваше?

# 774
Може да е неръждавейка но с кофти състав. Предполагам ако се изтърка с ЦИФ може да падне. Иначе ако е алуминий, той нали не ръждясваше?
bouquet Много бпагодаря за съвета с ЦИФ стана .http://prikachi.com/images.php?images/49/9130049u.jpg

# 775
  • Сф
Ако ваната има шупла и това е забелязано след монтажа, кой ще носи отговорност?Предполагам , че така е поддадена, но от бързане не е догледано..Масивна е, не може току така да се пукне..Май майсторите ще го отнесат..

# 776
И още по-добре ако е еднородна плочката, т.е. и под принта(цвета) да е същата ако се отлюспи да не личи.
   И затова си взех като описаните от Драго - основата и принтът/глазурата са с еднакъв цвят.
Може ли линк?

Няма линк, взети са от магазин, който няма подробна страница. Иначе са 60х60 см, светло бежови, леко шарени на нещо като малки квадратчета, ама не ясно очертани и матови, за да не се пързалят. Носят на цапане и са с топъл и приятен колорит. Избрах този размер, защото коридорът ми е с ширина около 110 см и се получава идеално с една централна водеща плочка в средата и две половинки към стените. Пиша това, защото от размера на антрето зависи и кой размер плочки ще са най-подходящи, и дали успоредно или по диагонал да се редят.

И, както ти казаха по-горе, по нета не става, трябва да се отиде на място. Че даже и да помолиш за една плочка ( срещу депозит де;-) ) и да я видиш на светлината на конкретното помещение как стои, защото разликата в цветовете между луминисцентните лампи в магазина и у дома може да бъде огромна.

# 777
Наистина изглежда ръжда.  Tired Явно материала е хром, съмнявам се но може и да алуминий, но не е нераждавейка. Чувала съм, че се ползва полир паста за хром на "Sonax", било много ефективно, която почиства и полира, но лично не съм ползвала. Продава се в сервизите и магазините за авточасти.
bouquet Много бпагодаря за съвета с ЦИФ стана .http://prikachi.com/images.php?images/49/9130049u.jpg
Не вярвам да е ръжда.
1. Проверява се с магнит дали сифоните са инокс.
2. Петната подобни на ръжда се чистят дори с обикновен сапун и се дължат на отлагания от водата, която тече по тръбите ни и НЕредовно почистване!
Съжалявам, че нямам вече снимките на една решетка, която така възмутено ни връчи позната на ММ. Бях ѝ поръчала сифоните и ми я прати да правя рекламация. Още по телефона производителят ми каза, че няма как да стане ръжда и е от непочистване. Без да търкам дори ѝ почистих решетката, а тя потъна от срам после. Аз моите ги чистя през ден и помен от каквото и да е няма.
Не си правете прибързани заключения...

# 778
За момент, като прочетох "ръжда" и изтръпнах.  Laughing Нашите сифони са български, от неръждаема стомана. Никак не са евтини и ако не бяха от проверен производител, сега и аз щях да тичам с магнит в ръка към обекта да тествам. Човек трябва да е мнителен в днешно време, на фона на всички боклуци, които продават под път и над път.  ooooh!

# 779
  • Варна
Скоро имаше дискусия за параван, ето едно удачно решение за малки пространства според мен

Общи условия

Активация на акаунт