Банята - 28-ма тема

• 104 082
  • 821
  •   1
Отговори
# 225
  • Под Сините камъни
здрвейте, и ние започваме ремонт на банята и се надявам да приключи бързо и благополучно, че нямаме много време. купихме си тези плочки от бежавата гама:
https://www.kai.bg/bg/fayans/pastel/

сега гледаме санитарната керамика, в тази връзка може ли да дадете мнение за моноблок и мивка на Fayans Каспичан ?
Фаянс са добри,но сякаш аз клоня повече към Видима.Мисля си че те са по добри като качество

# 226
Искам да питам за отдушници. Малък килер ще ползвам за перално помещение, пералня и върху нея сушилня. Квадратурата е 1.06кв.м.(79см х 135см) но сушилнята отдава доста влага, като работи..Нещо специално при избор на отдушник?

П.П. Сега разбрах, че заради архитектурата на сградата не можело да се сложи отдушник Sad

Преди 16 г имах сушилня и тя трябваше задължително да се свърже с въздуховод чрез гофрирана връзка. Сега има кондензационни сушилни и такъв не им е необходим. Вашата ако е от новите би трябвало да не прави влага и да не работи с отдушник, или е някакъв междинен модел, който овлажнява въздуха newsm78
Нашата нова кондензационна сушилня има контейнер за водата, която се отделя при сушенето и опция за свързване към канализация. Ние я свързахме към канализацията... Влага няма.
В този ред на мисли и предвид, че с влагата ако нямата отдушник алтернативата Ви е само влагоуловител бих си продала старата сушилня и купила нов уред, който не отделя такава, освен ако нямате влагоуловител и не Ви се плаща допълнителен ток и за рабоатта на този уред... Ако отваряте вратата на килера влагата ще се разнася навсякъде.
Само си разсъждавам на глас.

# 227
Доколкото знам влага се отделя при всички сушилни малко или много. Нашата е на кондензационен принцип (водата се събира в контейнер, не сме я свързали към канализацията, но има такава опция) и си овалжнява въздуха. Тя влагата не е някава видима чак да тече по прозорците примерно, но се усеща, ако не отвроя прозореца докато работи въздуха става тежък и влажен. Съвсем нова си е, модел от преди година - две, дори и в упътването пише, че отделя влага и че в студена или малка стая може да прави конденз  Peace
Имам познати, които заради сушилнята в коридора (който няма как да проветрят) си докараха страхотен мухъл. Лично аз сушилня в помещение без прозорец или отдушник не бих сложила или най - малкото някакъв влагоуловител, но последното не знам до колко ще е вариант...

# 228
  • Бургас
здрвейте, и ние започваме ремонт на банята и се надявам да приключи бързо и благополучно, че нямаме много време. купихме си тези плочки от бежавата гама:
https://www.kai.bg/bg/fayans/pastel/

сега гледаме санитарната керамика, в тази връзка може ли да дадете мнение за моноблок и мивка на Fayans Каспичан ?
Фаянс са добри,но сякаш аз клоня повече към Видима.Мисля си че те са по добри като качество

Ако не сте решили твърдо да е Fayans Каспичан, днес видях умивалник и моно блок на Рока от серията Debba. Харесаха ми и като цена са добри. Всъщност Фаянс и Рока са от една група. Рока, обаче са по-висок клас и по-висока ценова група.
А иначе Идеал Стандарт са ми фаворити, но са по-скъпички....Обаче качеството си заслужава.
Успех в избора!

# 229
Като сме на вълна "моноблок" да попитам за мнения за модела на Видима "Корона"?
Както бях писала трябва ни нещо по - компактно...но в друг форум чета, че имал някакви проблеми с регулирането на бутона за водата и че пускал твърде малко вода  newsm78
И ако този не е ок, дали може да препоръчате някой друг с подобни размери (2 - 3 см. отгоре не са проблем)?

# 230
  • Варна
Като сме на вълна "моноблок" да попитам за мнения за модела на Видима "Корона"?
Както бях писала трябва ни нещо по - компактно...но в друг форум чета, че имал някакви проблеми с регулирането на бутона за водата и че пускал твърде малко вода  newsm78
И ако този не е ок, дали може да препоръчате някой друг с подобни размери (2 - 3 см. отгоре не са проблем)?
Модел STORM за мен е супер. И в двете WC имам от този модел, защото брат ми има такива вече 8 години без забележка. В родителската баня имат ROCA с плавно падаща седалка, но се оказа крайно неудобна. Затова направих този избор и не съжалявам.
Дано съм била полезна bouquet

# 231
Ясно, че парата не е като мъгла, но не съм видяла влага при нас, а е сложена до прозорец на остъклен балкон, който зимата не се отваря и отдолу на съседите си е отворен. Има голяма температурна разлика, защото не сме го усвоили към стаята и не се отоплява. Вади не са се стичали по стъклата, мухал нямаме слава богу, но не значи че други не може да имат. Лошото е, че са си го намислили това помещение за перално и там е и другия уред...

A flower I am, да пробвате да монтирате решетка долу на вратата newsm78 Това е най-евтиния вариант и може да проработи. Даже по поръчка може да я направите в желан от Вас цвят.

Последна редакция: чт, 06 апр 2017, 15:28 от drago_2008

# 232
Само решетка не върши работа, още повече долу на вратата. Идеята на решетката е да осигурява въздушен поток за смучещия вентилатор. Ако я няма решетката се създава слаб вакуум и вентилирането не е ефективно. Отворена врата върши същата работа, но с решетка потокът идва изотдолу и по пътя нагоре към вентилатора обира най-добре влагата.

# 233
Решетката на вратата ще осигури някакъв постоянен свеж въздух в килера. Не е като да е само процепа под вратата, ако въобще има такъв. Не знам каква е сушилнята, нито за какво количество влага иде реч. Нашата не ми е правила такива номера. Освен това не е много практично да държиш някоя врата в коридора все отворена (предполагам там е килерът).

# 234
Моята баня е към привършване вече, но се получи доста зле Sad Не ми хареса как налепиха плочките. Майсторът беше пратил едно момченце, студент, та имам чувството, че направо се учи върху нашата баня Sad Двата наклона се получиха зле, прагът за душото пространство е по-светъл от подовите плочки. Не ми харесва и самата им подредба. Ще кача снимки по-натам...

# 235
  • София
А някой има ли от тези тоалетни чинии без ръб? Като цени как вървят спрямо другите..

# 236
Моята сушилня е в кухнята сега, но не пуска влага, само мирише на печен прах.
Какви са тези чинии без ръб?

# 237
  • In the shadows of my mind
Аз съм с пералня и сушилня 2 в 1 (АЕГ). Уредът е в мокро помещение без вентилационен отвор, което не се отоплява през зимата, като и съседите отдолу и отгоре тази зима ги нямаше - не сме имали конденз или влага/мухъл. Наши приятели имат сушилня отделно, която събира водата в съд и в последствие водата събрана в този съд просто се излива в мивката (на 2 години е, нова). Може би има значение какъв е видът и моделът?

По другия въпрос - ние сме с тази тоалетна без ръбове - Ideal Standard - Connect без ръбове с изцяло скрито присъединяване, с технолгия Aquablade (отвътре няма ръбове и рингове, водата се стича по целия ръб в една ивичка). За момента сме супер доволни. Структурата зад нея е Grohe. Като цяло основната цел беше да няма ръбове, които да събират мърсотия и да трябва да се чистят, и също така да няма ринг, който също събира всякакви мърсотии и трябва да се четка. Не че тази не я чистим  Laughing  но няма база за сравнение с другите

# 238
Това са
Имаше положителни коментари за тях назад в темата.

# 239
  • София
Да, то заради почистването са най-удобни. А като цени голяма ли е разликата? Още не съм започнала да обикалям, а в сайтовете не се ориентирам..

Общи условия

Активация на акаунт