Банята - 28-ма тема

• 101 468
  • 821
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
drago_2008 Благодаря за коментарите към въпросите на пишещите тук!Невероятно полезни са ми! Ремонтът на моята баня все още не е започнал, поради невъзможност да си "стиковаме" времето с майстора, но и това ще стане някъде през юни.
До сега не бях заглеждала продуктите на Кludi, но видях, че имат доста добри промо-комплекти.
Не бях обръщала внимание и на височината на стоящите смесители, докато не прочетох коментара ви.

Успех на ремонтиращите и здрави нерви bouquet

# 481
Клуди също ми бяха в списъка, мерси bouquet И аз харвесвам по-високи смесители. Някъде дават см, над колко да гледам? А ако смесителят за мивката не е за вграждане?

# 482
Клуди също ми бяха в списъка, мерси bouquet И аз харвесвам по-високи смесители. Някъде дават см, над колко да гледам? А ако смесителят за мивката не е за вграждане?
Това си е обикновен смесител за мивка в този комплект - стоящ. За враждане е този за душа само.
Всеки смесител има технически чертеж. Гледай там не само колко е висок, а и чучура колко е дълъг. При нас и за двете мивки се наложи да ги сменя, защото не ми бяха удобни - водата не течеше достатъчно напред.

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 16:04 от drago_2008

# 483
Благодаря, да, сега видях, не бях догледала през телефона добре снимката и реших по инерция, че и той е за вграждане.  Чудя се да търся ли термостатичен вариант, гледам, че с термостата за вграждане има комплект вече над 1000 лв и то на промо,
 като няма и смесител за ваната и мивката.
 (https://baniastil.com/%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5 … di-(50)-9215.html)

явно тази комбинацияв 7 в 1 е доста тънка...

# 484
Всеки смесител има технически чертеж. Гледай там не само колко е висок, а и чучура колко е дълъг. При нас и за двете мивки се наложи да ги сменя, защото не ми бяха удобни - водата не течеше достатъчно напред.

Има и трети параметър, който също е много важен - ъгълът, под който излиза струята. Варира от 0 градуса (съвсем отвесно) до към 30 градуса.  И особено при по-висок смесител това премества струята доста напред. Най-често това прави миенето по-удобно (не си завираш ръцете в задната стена на мивката), но ако мивката е тясна, смесителят висок и ъгълът голям рискуваш струята да бие в предния ръб и да те пръска.

Давам пример с един (според мен) оптимален смесител за голяма мивка. Общо взето те са малък, среден и висок тип. Малкият е много неудобен, а големият е за специални приложения, но средният е таман.

http://bg-maistor.com/bania/smesiteli-za-mivka/roca-atlas-smesit … a5a3060c00-detail

# 485
Добър съвет е дала Черна станция. Аз бих добавила,че  е хубаво смесителят  да се отваря на две степени и така е още по-трудно с първото отваряне да опръска човека. Имаме два такива на Видима, но не помня от коя серия бяха.
ПП: За такъв механизъм става дума:
http://www.vidima.bg/polezno/inovatsii-poveche-za-produktite-na- … ht-mehanizam-2404

Последна редакция: пт, 05 май 2017, 12:53 от petiaivanov

# 486
  • София
https://www.amazon.de/Grohe-Euphoria-180mm-mit-Thermostat/dp/B00 … 3M79T6AES4YQ3HHNN

https://www.amazon.de/gp/product/B00QIUI2WY/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1

Голямо напрежение е с тези бани,това съм купила аз ,като душ и батерия.Още не съм ги ползвала и нямам впечатления,не  готова банята.Тези дни ще се опитам да напиша моят опит с майстори,голямата дилема между сифоните,плочки,мозайка ,мебели и дано съм полезна на някой,защото аз получих доста помощ от тук. Hug,но все още нямам резултат за да дам съвет Simple Smile,самата аз все още купувам...

Остана ми  и лирата,някакви съвети за марка или магазин ? ooooh!

https://www.amazon.de/Eurodisc-Badarmatur-freistehende-Waschsch% … 6T8NNR0NX5DEADEY6
имам това излишно и ще го връщам,ако някой има нужда,разликата в цената с Бг е голяма,но и самото то е много голямо и е за мивка върху плот ,май....

Последна редакция: пт, 05 май 2017, 15:08 от Peisi13

# 487
Чудя се да търся ли термостатичен вариант, гледам, че с термостата за вграждане има комплект вече над 1000 лв и то на промо,
 като няма и смесител за ваната и мивката.
 (https://baniastil.com/%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5 … di-(50)-9215.html)

явно тази комбинацияв 7 в 1 е доста тънка...
Термостатът според мен има смисъл само, ако сте с ТЕЦ. За бойлер не ми се струва удачно решение, ние поне заради това се отказахме от него.

# 488
Термостатът според мен има смисъл само, ако сте с ТЕЦ. За бойлер не ми се струва удачно решение, ние поне заради това се отказахме от него.

Това защо? Не виждам какво пречи термостатът на бойлера, освен дето няма да се усетиш навреме, че водата почва да свършва.

# 489
Ми докато нагласиш точната Т и топлата вода свършила. Grinning Особено при такива като мен, които се къпят с много гореща вода... един 80л. бойлер за нищо го нямам, затова сега поръчахме 100.

# 490
Ми докато нагласиш точната Т и топлата вода свършила. Grinning Особено при такива като мен, които се къпят с много гореща вода... един 80л. бойлер за нищо го нямам, затова сега поръчахме 100.

Ма нали целта на термостата е нищо да не нагласяш, той сам да се наглася?  newsm78
Сложен е да кажем на 38 градуса и ти само пускаш душа и водата тече толкова. В началото вентилът се грижи за това като пуска само по малко от врялата вода, а когато тя почне да изстива термостатът отваря повече и пуска повече топла вода. И така докато топлата не свърши изведнъж, само това се сещам като минус. Иначе ако си без термостат навреме усещаш, че водата свършва.

# 491
За големи хора може би няма толкова смисъл не знам, всеки както е свикнал. Ние имахме като бяхме с ТЕЦ, сега в банята, която ползват децата пак имаме. Нямам притеснения, че децата ще се изгорят като си настройват сами водата. В банята за гости пък е обикновен вграден без термостат. ММ обича да се къпе с вряла вода та покрай ограничението на термостата остава и за нас  Laughing

# 492
Така де. И бойлерът като я е загрял тая вода до 60-70 градуса, ако нагласиш да е на 38, за колко време ще стигне - за точно николко, а аз как обичам да си стоя под горещия душ с часове... Simple Smile Когато ръчно си я нагласяш, нама опасност баш когато най-си се загрял, да се озовеш под студен душ. С ТЕЦът няма такава опасност. Мисълта ми е, че няма смисъл човек излишно да се вкарва в преразход с покупка на термостат, ако няма кой знае каква полза от него. Иначе всеки си решава за себе си, разбира се, това е просто мое мнение. Предпочитам разликата в сумата да вложа примерно в по-качествен ръчен смесител, отколкото в компромисен, ама с термостат.

# 493
Така де. И бойлерът като я е загрял тая вода до 60-70 градуса, ако нагласиш да е на 38, за колко време ще стигне - за точно николко, а аз как обичам да си стоя под горещия душ с часове... Simple Smile Когато ръчно си я нагласяш, нама опасност баш когато най-си се загрял, да се озовеш под студен душ. С ТЕЦът няма такава опасност. Мисълта ми е, че няма смисъл човек излишно да се вкарва в преразход с покупка на термостат, ако няма кой знае каква полза от него. Иначе всеки си решава за себе си, разбира се, това е просто мое мнение. Предпочитам разликата в сумата да вложа примерно в по-качествен ръчен смесител, отколкото в компромисен, ама с термостат.

С термостат водата ще ти стигне точно толкова, колкото и без него. И без термостат да си, пак не можеш да стоиш под душа с часове, ако имаш бойлер, но това е заради ограничения обем на бойлера, а не заради термостата. Вярно е само (но и аз го казах), че краят на топлата вода ще те изненада.

Иначе и аз го смятам за ненужна екстра, но се оказа, че във високия клас арматури вече не можеш да намериш душ, който да не е с термостат. Или поне са много малко.

# 494
Не разбрах нещо как на 38 градуса и щяла да свърши, ама като няма термостат децата се горят.

Общи условия

Активация на акаунт