Банята - 28-ма тема

• 104 080
  • 821
  •   1
Отговори
# 570
Маделин, ми покажи ги дееее! Simple Smile

# 571
Е, хайде да ми пристигне и огледалото де, и тогава ще ги снимам, много самотно стоят сега. За протокола- мъжът ми ги хареса, един път и той да хареса нещо за тия бани (с моето одобрение, естествено).  Wink

Но специално за drago, вчера снимах "дюшемето" Mr. Green в баня 2 :

Скрит текст:
Почти е готова и тя, малко остана. Simple Smile

# 572
Е, хайде да ми пристигне и огледалото де, и тогава ще ги снимам, много самотно стоят сега. За протокола- мъжът ми ги хареса, един път и той да хареса нещо за тия бани (с моето одобрение, естествено).  Wink

Скрит текст:
Супер е Heart Eyes

# 573
Madeleine,
Банята ти е супер!

# 574
  • софия
Скрит текст:
Много хубава!

# 575
Мерсиии!  Hug

Постарах се да я направя малко по-различна, без да изглежда "чужда" на останалите стаи като цветове. Нямам друг вид плочки освен тези двата. Simple Smile Паравана поръчах да е от прозрачно кафяво стъкло, да видим...  Rolling Eyes

И да ви кажа, плитките вентилатори, които купих преди време, са стра-хот-ни!!! Малко по-груби са на визия от другите, обаче как работят! Crazy Супер тихи, едва се чуват, клапите се отварят постепенно, а как дърпат само... Влагата няма никакъв шанс, това ми беше голямо притеснение. За нашите квадрати са просто идеални, много съм доволна!  Simple Smile Ето един интересен материал, където е описано как може да сметнете дали мощността на избрания от вас вентилатор е достатъчна за вашето помещение  (на мен поне ми беше много полезен при избора):

# 576
  • Бургас
Издирвам такъв смесител https://www.amazon.co.uk/gp/product/B001NP7GE4/ref=ox_sc_sfl_tit … id=A2OAJ7377F756P, но извода за душа да бъде от другата страна. Моля, ако някой е мяркал някъде да сподели магазин или марка Praynig

# 577
Madeleine, много хубав цвят на плочките, би ли ми казала стенните на коя фирма са, български ли са,и тези на пода вие ли сте си ги комбинирали или си вървят със серията? А вентилаторът - ако можеш, сподели и неговата марка, ще бъда много благодарна  Simple Smile!

# 578
Благодаря!

Цветът наистина е много хубав, на снимката малко жълтеят плочките, но това е от топлата светлина на крушката, иначе са много светли, почти бели в най-светлата им част. Не са български, испански гранитогрес е това, на ROCERSA Ceramica, водят се Селен Арена, 1 качество. (В момента виждам, че са доста намалени в Кератон, не знам обаче дали са 1 или 2 качество, защото моите ги взех от друго място. Може все пак, ако ти харесват, да се поинтересуваш, защото ако са първо, цената е убиец просто (в добрия смисъл).  Wink Моят майстор каза, че са перфектни, нямаше нито една крива плочка, налепи ги за нула време.)

Подовите са италиански гранитогрес Marazzi, колекция Treverkway, цвят Rovere, 1 качество, също отлични се оказаха въпреки дължината. Аз съм си комбинирала двете серии по този начин, много добре стоят заедно. 

Вентилаторите ни са Cata B10 Matic, от плитките (дълбочина на вграждане 42 мм). Малко по-груби са, както казах, но по-добре по-нефешън вентилатор, отколкото влага и мухъл в къщата. Wink

Последна редакция: пт, 12 май 2017, 16:20 от Madeleine

# 579
Нямаше да пипам банята...уж... само душче искам.  Mr. Green В момента заварихме банята направена в конфигурация от типа:

т.е една пита отгоре и един смесител долу. Питах уж майстори има ли начин без разбиване - не, няма.
Никак не харесвам плочките, но нямам нито сили, нито бюджет за баня. Тъй като не мога да се примиря, че няма решение без бутане, се разрових в интернет и откривам решения от типа:
от тук

или

от тук

Но изобщо не откривам такова решение в наш магазин. Може би не търся правилно, затова моля Ви, ако някой е виждал някъде подобна слушалка, която да направи възможно просто връзване горе към питата, а не да се разбиват ен на брой плочки да ми подскаже  Hug

# 580
Нямаше да пипам банята...уж... само душче искам.  Mr. Green В момента заварихме банята направена в конфигурация от типа:
т.е една пита отгоре и един смесител долу. Питах уж майстори има ли начин без разбиване - не, няма.
Никак не харесвам плочките, но нямам нито сили, нито бюджет за баня. Тъй като не мога да се примиря, че няма решение без бутане, се разрових в интернет и откривам решения от типа:

или

Но изобщо не откривам такова решение в наш магазин. Може би не търся правилно, затова моля Ви, ако някой е виждал някъде подобна слушалка, която да направи възможно просто връзване горе към питата, а не да се разбиват ен на брой плочки да ми подскаже  Hug

Вариант ти е поръчка от Ибей или амазон.ком и амазон.ко.юк
На първо четене това ми излезе като най-икономичен вариант. Пускаш го до английски превозвач и готово

от тук
https://www.amazon.com/DreamSpa-1432-Rainfall-Shower-Head-Handhe … +in+1+shower+head
и
https://www.amazon.co.uk/Handheld-Full-Chrome-Function-Water-Sav … eviewBucketHeader

# 581
Да, drago, благодаря, то явно все до тази опция опираме, да им се чудиш на българските търговци. После нямало бизнес, нямало печалба. Искаше ми се да е от тук, но не би Simple Smile. Пък и исках да го видя на живо, да го пипна, но ще го поръчвам явно от амазона Simple Smile.

# 582
Най-обикновен душ мен ако питаш, пластмасови джаджи на вид по-скоро ми се добложава качеството като на Видима евтините серии по железарийте, но и цената е такава. Вярвам, че ще си работят нормално. Поне тези, които съм ползвала в Америка си бяха съвсем ОК.

# 583
Благодаря за информацията,Madeleine!
При нас възникна друг проблем - бяхме решили да правим праг за душ кабина от плочки, но тъй като няма как да вдигнем цялото ниво на банята,решихме отвора за втория сифон да е в стената (панелен апартамент доста стар). И днес като мерихме се оказа, че нивото на прагчето, което мислехме да изградим от плочки, ще е някъде към 30 см, тъй като отвора в стената е на ниво 15 см. Като се сложи наклон, като се налепят плочки и се вдигне прага поне с 5 см над нивото, на което ще се стъпва - и ето ги тези 30 см отвън погледнати. Визуално това става доста огромно стъпало (90/90), което ще се вижда точно срещу входа на банята и изглежда страшно грозно. Затова сега в последния момент се отказахме от това прагче и изобщо от 2-я сифон. Въпросът ми е следният, ако някой може да даде някаква идея: Да се опитаме да направим прагче с отвор, през който водата да се стича към единствения сифон, който е на една педя от въображаемата душ-кабина? Но дали водата поради силната струя няма да облива пак голямо пространство от пода, и да се окаже излишен този праг? А другият вариант ни остава без праг,само с някаква завеса,но тогава водата ще тече и аз не знам къде, ще зависи от способността на майстора, който ще прави наклона.

Последна редакция: сб, 13 май 2017, 16:03 от gor4iv_badem

# 584
Не можете ли да направите двоен сифон? Т.е. да свържете с вкопана тръба сифона от душзоната със сифона в средата на банята? И тогава вътре в душзоната (зад прага) ще си направите независим наклон към единия сифон, а извън прага друг независим наклон към сифона в средата на банята.

Иначе праг с дупка е дивотия, според мен, но можете да сложите линеен сифон перпендикулярно на прага и прагът да го застъпва.  Така водата от къпането и водата от миене на банята ще отиват в общото корито на линейния сифон и ще се оттичат в един канал. Това си е открит (полуоткрит) вариант на горното предложение.

Общи условия

Активация на акаунт