Банята - 28-ма тема

• 101 480
  • 821
  •   1
Отговори
# 750
  • В полите на Витоша :)
Madeleine, ще покажа снимки, но е рано още. Плочките са мръсни, както се вижда на пода Grinning Още нямаме и таван дори, само плочките са налепени.

Сега имаме проблем с лирата - ММ видя една (аз съм виновна, че му я показах, де) и се запъна като магаре на мост за нея. Но вече имаме изводи за лира с междуосово разстояние 36,5 см, а при тази е 40 см. и ММ иска да махнем 4 плочки и да преправи изводите... Мъка ми е като чуя за ново къртене и преработване на нещо.

zvanche, много ми харесват 3Д плочките. Би ли споделила от коя серия са?

Що се отнася до цветя в банята - при брат ми и при братовчед ми има мини бамбукчета и си виреят без дневна светлина. За орхидея не бих рискувала, тъмнината им е голям враг.

# 751
  • софия
zvanche, много ми харесват 3Д плочките. Би ли споделила от коя серия са?
Хич ни са 3д. Реално релефни са Grinning В началото бях скептична и недоверчива, мислех, че заради много чупки и релефи ще се задържа много мръсотия, но след 6 м. активно ползване няма подобно нещо и все повече си харесвам банята. Това е серията като на едната стена имаме още 1 вид на тънки ивици - най-любимите ми, които не знам защо не са показани, но от Топ груп ги поръчват от фабриката без проблем.
Всички аксесоари поръчах от Амазон на цена 1/3 от тази, която трябваше да дам в Дженезис. Само сапунерата - бяла керамика, поръчах от Алиекспрес и неочаквано е доста добра. Първоначално бях против дупченето, още повече, че сме с гранитогрес, но не намерих нищо стоящо, което да ми хареса. На мивката имам само сапунера. Другите неща са в шкаф. Не обичам натурии разхвърляни на показ.

# 752
Звънче, много са ти хубави плочките наистина.  Heart Eyes

И аз не обичам натурии в банята, освен сапун и "зъби" нищо друго не държа там, имам си тоалетка в спалнята.

От Vivre нищо не съм поръчвала, малко апокрифен ми се струва този магазин, доста от нещата са необосновано скъпи, но знам ли - може да има и качествени неща, не мога да дам мнение от първо лице. За керамиката не ме е страх - имам дете, но съм го възпитала, че ако иска да има хубави неща, трябва да ги пази.

Ще чакам да монтират плота под мивката, за да преценя колко и какъв размер кошчета за съхранение на неща ще ми трябват. Ще потърся в Джъмбо, благодаря!  Hug

# 753
  • софия
Банята - плочки, са изцяло по идея на нашата дизайнерка. Хубаво е да работиш с някой със сходен на твоето усещане за нещата поглед като в + има страничен и професионален такъв. (Много съм доволна от нашата дизайнерка и ежедневно оценявам малките и големи неща, които предложи и приехме. Голяма част от тях щях да пропусна, колкото и да бях чела темите тук. Но ние с нея работехме силно в тандем и никой не се е налагал.) Ако бях сама нямаше да обърна внимание на тази серия. Първоначалната ми нагласа беше за нещо в беж, но това, което харесах беше с ужасна цена. Дори и аз, която бях решила, че няма да се стискам за важните неща, ако не ми харесва няма да го правя и ще търся, чакам, не можах да я преглътна.
От Вивре съм поръчвала доста неща като съм връщала само веднъж килим, който нямаше нищо общо като цвят със снимката и миришеше смертелно. Иначе, само там попаднах на столовете, които бяха "нашите" столове, медени възглавници и доста други дреболии. Винаги гледам кой е производител и търся допълнително информация и снимки в нет-а. Може би, защото основно пазарувам през нет-а и имам навици как да го правя, не мога да се оплача от нещата от там. Има добри попадения, както и боклучки, естествено.

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 12:00 от zvanche

# 754
Здравейте! Може ли да ми препоръчате среден клас плочки за баня? Бях се спряла на керамика колор, но нещо се разколебах. Какво е важното при избора на плочка? Мат или гланц? Пода какъв е по удачно да е теракот или гранитогрес? Благодаря и съжалявам но съм невежа в областта  bouquet

# 755
Здравейте! Може ли да ми препоръчате среден клас плочки за баня? Бях се спряла на керамика колор, но нещо се разколебах. Какво е важното при избора на плочка? Мат или гланц? Пода какъв е по удачно да е теракот или гранитогрес? Благодаря и съжалявам но съм невежа в областта  bouquet

Важното е да са първо качество заради размерите и формата. То и първото качество не винаги са еднакви и прави, та какво остава за другите. От там нататък ти си избираш по свой вкус.
За пода - няма по-добро от гранитогрес, но за банята и теракот става. Ама все пак гранитогресът е по-доброто решение, най-малкото все някога ще изтървеш нещо тежко и тогава ще се убедиш Twisted Evil

# 756
Здравейте! Може ли да ми препоръчате среден клас плочки за баня? Бях се спряла на керамика колор, но нещо се разколебах. Какво е важното при избора на плочка? Мат или гланц? Пода какъв е по удачно да е теракот или гранитогрес? Благодаря и съжалявам но съм невежа в областта  bouquet
Най-добре за под да е гранитогрес както писа ЧС. И още по-добре ако е еднородна плочката, т.е. и под принта(цвета) да е същата ако се отлюспи да не личи. Ние мнооого пазим, но на теракотените плочки в старата баня имаме шупли и е доста грозно.
Сега има страхотни плочки испански около 22-25 лв на кв.м. на промо цени. Ако българските са ти по 18 лв/кв.м. разликата не е много голяма. Ако нямаш голям бюджет и мислиш да слагаш пана и фризове бих те посъветвала да се откажеш от тях за сметка на по-скъпи испански.
Успех

# 757
И още по-добре ако е еднородна плочката, т.е. и под принта(цвета) да е същата ако се отлюспи да не личи.
+1
А най-великият и супер гранитогрес е този, който е като каменна плоча - няма глазировка, няма принт, всичко е хомогенна маса. Имам такива в антрето, просто не могат да се сравнят с нищо. Ама трудно се намират в днешно време, а и да се намерят са почти винаги полирани, а аз предпочитам мат/сатен. Моите в антрето са калибровани, матови, но в същото време идеално гладки и се мият само с едно минаване на парцала, и понеже не са полирани, нито гланц не се пързалят на мокро. Носят и на мръсно (не личат стъпки от обувки) едно, заради матовата повърхност и второ, защото са едни такива сиво-зелено шарени. И за новия апартамент търсих такива, но не намерих, просто няма. Калибрирани и хомогенни имаше само полирани. И затова си взех като описаните от Драго - основата и принтът/глазурата са с еднакъв цвят.

А с теракота големи бели - ако изпуснеш нещо тежко (керамичен дозатор за сапун например) може да счупиш плочка. Ако изпуснеш нещо остро може да ти отчупи люспа от глазурата и ако отгоре са със синя глазура, а отдолу с кафява теракота представи си какво става. Почти същото става и като се очукат ръбчетата.

Абе, гранитогресът си е гранитогрес.

# 758
Благодаря за бързите отговори. А може ли марка на гранитогрес и на испански плочки ( щом са по-удачен вариянт) понеже живея в малък град и тук няма много голям избор. Евентуално за поръчка от друго място

# 759
Zvanche, а в какъв порядък е заплащането за дизайнер? Имам доста неясноти за антрето и кухнята, но понеже ще започнем обзавеждането от банята, започнах да следя тази тема. Та информацията би ми била полезна на по-късен етап.
Иначе да се представя - предстои ни обзавеждане на малка къща. Нямам опит и познания, не следя тенденции в обзавеждането, не познавам асортимента от предлагани продукти, но няма да бързаме, искаме да си я направим хубава и всичко ще избираме и обмисляме дълго.  Hug

# 760
  • софия
Zvanche, а в какъв порядък е заплащането за дизайнер? Имам доста неясноти за антрето и кухнята, но понеже ще започнем обзавеждането от банята, започнах да следя тази тема. Та информацията би ми била полезна на по-късен етап.
Не знам дали при всички е така, но за дизайн, който вкл. и електо, и ВиК се заплаща на кв/м (всеки дизайнер има различна ставка) + пари за допълнителни дейности - предложения за майстори, мебелисти, строителен надзор, избор на цветове, настилки, мебели и т.н. Ние се бяхме договорили за дизайн и помощ при избора на някои неща. Всички останало го движехме ние, но с проверени майстори, избрани от нас магазини и доставчици. Доколкото знам, никой дизайнер не приема това, което ние се договорихме. Не знам защо нашата прие от нас тези условия, но за нас те бяха възможно най-подходящи. Нямаше да отстъпя да правим ремонт и мебели при различни от моите майстори и мебелист, имах много ясна представа към кои фирми да се обръщам за врати, настилки, латекс, диван.

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 15:23 от zvanche

# 761
Здравейте! Може ли да ми препоръчате среден клас плочки за баня? Бях се спряла на керамика колор, но нещо се разколебах. Какво е важното при избора на плочка? Мат или гланц? Пода какъв е по удачно да е теракот или гранитогрес? Благодаря и съжалявам но съм невежа в областта  bouquet
Най-добре за под да е гранитогрес както писа ЧС. И още по-добре ако е еднородна плочката, т.е. и под принта(цвета) да е същата ако се отлюспи да не личи. Ние мнооого пазим, но на теракотените плочки в старата баня имаме шупли и е доста грозно.
Сега има страхотни плочки испански около 22-25 лв на кв.м. на промо цени. Ако българските са ти по 18 лв/кв.м. разликата не е много голяма. Ако нямаш голям бюджет и мислиш да слагаш пана и фризове бих те посъветвала да се откажеш от тях за сметка на по-скъпи испански.
Успех

Здравейте. Доскоро обзавеждахме нов апартамент включително баня от нулата. Попреглеждах темата, но нямах време да пиша.
Подкрепям за испанските плочки и гранитогрес - голям избор, има и скъпи и по-изгодни, много хубави и някак по-стилни за мен (искахме по-изчистени без цветя и много шарении). Над 1 месец гледахме и мислихме, ами така и не можах да харесам от българските... Спряхме се на Керос Керамика за банята цяла серия + други за коридор и килер. Цената май беше до към 20 лв/кв.м. Ще потърся допълнително линк или снимки ако искате. Понеже не ги намерих лесно на място бях проучила много реални и онлайн магазини (във Варна съм), до кой град сте близо?

# 762
От Видин съм най-близо ни е София, но сме с малко дете и бебе и трудно ще стане купуване на място затова гледам онлайн.

# 763
ver4eto_1005, хубаво е преди да пазарувате каквото и да било, да си направите бюджет. Защото "среден клас плочки" е доста широк диапазон, ти какво точно визираш? Сложи си също и цена на доставка, ако ще купувате онлайн. Добре би било също все пак да пообиколите по магазините, направете си една съботна разходка до София, нищо че сте с деца, времето тепърва ще става хубаво. Повечето хубави магазини за плочки са разположени на големи пътни артерии, лесно ще ги обиколите и ще проучите как стои въпроса с доставката - кой доставя и кой не до Видин, поръчка, срокове, цени и т.н. Според мен да поръчваш на сляпо плочки е голям риск, който може да ти струва скъпо.

# 764
И още по-добре ако е еднородна плочката, т.е. и под принта(цвета) да е същата ако се отлюспи да не личи.
   И затова си взех като описаните от Драго - основата и принтът/глазурата са с еднакъв цвят.
Може ли линк?

Общи условия

Активация на акаунт