Морбили?!

• 360 164
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Добра идея за пкк и црп  Peace
Аз не мисля, че при външно здраво дете без симптоми ПКК ще е променена. Все пак има някакво технологично време, докато се променят кръвните показатели, да не говорим, че при вирус много често ПКК е в норми. Така че за мен в болшинството от случаите такова изследване няма да бъде информативно.

# 106
  • в кукувиче гнездо
Може би , ако личните лекари пускат някакви кръвни изследвания на децата преди да ги ваксинират или се обръща повече внимание на фамилната обремененост, риска от усложнение ще е по- малък.
Понякога детето е видимо здраво, ваксинира се и след няколко часа вече може да има симптоми на грип, примерно.
А знаем, че ваксина не се слага на болно дете!
А ако след няколко часа приемат детето ги с гърч или съмнения за такъв и само ти вдигат рамене насреща?Синдром на Уест знаеш ли какво е? Знаеш ли, че например е само вариант от дългия списък процентна възможност изреден в листовката на хексацима например? А наясно ли си колко са случаите на постваксинален такъв? Ако твоето дете е част от този "нищожен" процент в името на общото благо, какво ще ти е отношението? А парализа на крайници при напълно здраво дете, трайна и не трайна? Споменавам я защото е от факт при дете от нашето обкръжение, за щастие нетрайна, но не всички имат този късмет.
Гаранция Франция! Ти както си вървиш утре по улицата може да ти падне саксия на глават, а каква е гаранцията, че след като излезеш от кабинета след ваксина, примерно те удари кола не дай Боже!!! Варианти всякакви. То и на опаковката на един аналгин има изписани куп странични действия.

# 107
  • в кукувиче гнездо
Добра идея за пкк и црп  Peace
Аз не мисля, че при външно здраво дете без симптоми ПКК ще е променена. Все пак има някакво технологично време, докато се променят кръвните показатели, да не говорим, че при вирус много често ПКК е в норми. Така че за мен в болшинството от случаите такова изследване няма да бъде информативно.
Ми затова ЦРП се гледа.

# 108
Не е много по темата ,но какво мислите за парализираното дете ,чиито родители твърдят,че е вследствие на ваксината ?
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/roditeli-vinjat-zadalzhit … a-na-sina-im.html
Голкото дете и горките родители. Да пази Господ! Какво значи какво мислим по въпроса? Нещо не е направено както трябва или се е получила някаква рядка реакция. Това е трагедия.
Дифтерията, тетанусът, коклюшът и полиомиелитът са съсипали милиони човешки животи и са причинили невъобразимо голям брой трагедии. По този въпрос какво мислим?
Да,права сте.
Трагедия е.Всичко.
Но след ето такива новини човек го хваща страх да ваксинира детето си.

# 109
Ясно ми е колко е дълъг списъка с възможните  усложнения, точно за това казвам, че личните лекари трябва да си гледат по- съвестно работата. Не знам до колко предварителните изследвания биха минимизирали риска от подобни реакции, но все пак е вариант.
Няма как всички да спрем да си ваксинираме децата, затова трябва да се прави нещо повече като изследване и прегледи преди поставянето на ваксина.

# 110
  • Варна
Ми затова ЦРП се гледа.
Ами нали и за него трябва време, за да реагира. Не искам да се правя на спец, но в нета чета, че е маркер "характерен за острата фаза на възпалението". За каква остра фаза говорим, когато дори симптоми няма още?

# 111
  • град-държава
Именно, гаранция -Франция и в двата случая, но когато се случи на твоето дете, както вече казах картинката е малко по-различна. Не можем да се ваксинираме срещу всичко, а всяка зима жертвите на грип и вируси са значително по-внушителен процент, но изборът за ваксина е свободен.

# 112
  • Варна
Стига де, колко внушителен е процентът жертви от вируси?

# 113
  • в кукувиче гнездо
Ми затова ЦРП се гледа.
Ами нали и за него трябва време, за да реагира. Не искам да се правя на спец, но в нета чета, че е маркер "характерен за острата фаза на възпалението". За каква остра фаза говорим, когато дори симптоми няма още?
ЦРП и СУЕ показват наличието на възпалителни процеси, едното на остри, другото на начални. Когато има промени на други показатели в кръвната картина вече се правят заключения. Примерно завишени левкоцити, лимфоцити, еритроцити.... Не съм лекар, просто от опит говоря. Имам приятели лекари, които винаги са ме съветвали, когато детето е болно задължително ПКК, СУЕ, ЦРП и чак тогава да се назначава лечение, особено антибиотично. И за ваксините так, малко по-спокоен си, отколкото само с поглеждане на гърлото. Иначе филми всякакви.

# 114
Не е много по темата ,но какво мислите за парализираното дете ,чиито родители твърдят,че е вследствие на ваксината ?
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/roditeli-vinjat-zadalzhit … a-na-sina-im.html
Голкото дете и горките родители. Да пази Господ! Какво значи какво мислим по въпроса? Нещо не е направено както трябва или се е получила някаква рядка реакция. Това е трагедия.
Дифтерията, тетанусът, коклюшът и полиомиелитът са съсипали милиони човешки животи и са причинили невъобразимо голям брой трагедии. По този въпрос какво мислим?
Да,права сте.
Трагедия е.Всичко.
МОРБИЛИ
Засяга около 20 милиона души годишно, най-вече в развиващите се райони на Африка и Азия. Номер едно е сред причиняващите смърт заболявания, които могат да се преодолеят с ваксина. Води до около 96 000 смъртни случая през 2013 г., много по-малко от 545,000 смъртни случая през 1990 г. През 1980 г. се счита, че болестта е причинила 2,6 милиона смъртни случая годишно. Повечето от тези, които са заразени и които умират, са деца, по-малки от пет години. Рискът от смърт сред заразените е обикновено 0.2%, но може да бъде до 10% за тези, които имат недохранване.
Преди да се провежда имунизация в Съединените щати, между три и четири милиона случая са настъпвали всяка година. В резултат на широко провежданата ваксинация, заболяването се елиминира в САЩ през 2016 г.

Мисля, че цифрите говорят сами за себе си. Разбира се, ако нещо помага на милиони и вреди на единици, ако си сред тези единици, за теб единиците ще са милиони и никаква математика няма да помага.

# 115
Аз също съм За ваксините, твърдо, но не си затварям очите за страничните ефекти. Цялото семейство сме с автоимунни и алергии и не слагам незадължителни ваксини. Задължителните слагам, не си затварям очите за рисковете и ми се иска да се работи по минимизиране на страничните ефекти и реакциите

smile3501

Много ми е болна тази тема, живея сред лекари и като чета в интернет какво се пише срещу ваксините и самите лекари ме стяга главата.
Темата с усложненията след ваксина е много тежка, но как се е стигнало до усложнение и дали е от ваксина наистина, не винаги е ясно. Не казвам че не може да е, а просто че като срещем човек с такава история не го разпитваме, за да можем за себе си да решим къде е истината.

Коментарът на Maidenly също много ми хареса  Hug

Наистина е добра идея да пускат задължително ПКК преди слагането на ваксина,  lechugitka.

Педиатърът на нашето дете ме разпитваше в началото подробно преди първите ваксини, така разбрах за какво трябва да следя в дните преди поставянето и да я информирам, също му меря температурата 2-3 дни преди ваксина. Освен това го преслушва всеки път и му гледа гърлото.
Реваксинацията на 12 месеца срещу пневмококи, например, отказа да я сложи, защото двамата със съпруга ми бяхме много леко болни.

По темата - преди седмица сложихме МПР ваксината на сина ни. Следя за възможни реакции и се надявам да няма.
И ние със съпруга ми и всички приятели с деца около нас сме "за" задължителните ваксини. Имам чувството, че здравната култура на българина не е на достатъчно ниво, за да взима определени решения сам, колкото и грубо да звуча в момента. Естествено, моля, да приемете че по тази тема съм много емоционална и може да звуча крайно  Rolling Eyes Обаче като прочета от разни анонимници, че обявяват един куп лъжи за доказани медицински факти и след тях още десетки ги преповтарят и разнасят из цялото интернет пространство, наистина ми става зле.

Относно въпроса "защо ваксинираните боледуват" - човешкият имунитет не е точна наука, затова на всяка ваксина има статистика с процент пациенти с развит траен имунитет при първична ваксинация и при реваксинация. Съответно процентът при реваксинация е най-висок (от сайта на РЗИ Силистра - За родените след 1961 г., обхванати с имунизация, трябва да се знае, че първата имунизационна доза осигурява протекция /защита/ при 94-98%, а прилагането на втора доза увеличава протекцията до 99%). Тук идва обаче колективния имунитет, който всички антиваксъри отричат. Дори вчера в новините лекар (инфекциозни болести) обясни, че при ваксиниране на 95% от населението няма опасност от развитие на епидемии, но при възникване на епидемия "правилата" падат и тогава вече и ваксинираните могат да се разболеят заради цялостния спад в колективния имунитет. Не го обясних много добре, не съм лекар, но всеки може да се зачете допълнително ако иска.

# 116
  • Варна
Имам приятели лекари, които винаги са ме съветвали, когато детето е болно задължително ПКК, СУЕ, ЦРП и чак тогава да се назначава лечение, особено антибиотично.
Да, когато е болно съм съгласна. Но когато е видимо здраво не мисля, че ще се отрази на тези показатели само едно вирусоносителство.

# 117
  • град-държава
Месечинко, повече е, повече е.

# 118
Да,права сте.
Трагедия е.Всичко.

Ми ако мисленето му се определя от четенето/гледането на новини така ще е. За противодействие може да изнамери и да прочете за болестите, за които са ваксините - какви увреждания причиняват и процент смъртност.

# 119
Да,права сте.
Трагедия е.Всичко.
МОРБИЛИ
Засяга около 20 милиона души годишно, най-вече в развиващите се райони на Африка и Азия. Номер едно е сред причиняващите смърт заболявания, които могат да се преодолеят с ваксина. Води до около 96 000 смъртни случая през 2013 г., много по-малко от 545,000 смъртни случая през 1990 г. През 1980 г. се счита, че болестта е причинила 2,6 милиона смъртни случая годишно. Повечето от тези, които са заразени и които умират, са деца, по-малки от пет години. Рискът от смърт сред заразените е обикновено 0.2%, но може да бъде до 10% за тези, които имат недохранване.
Преди да се провежда имунизация в Съединените щати, между три и четири милиона случая са настъпвали всяка година. В резултат на широко провежданата ваксинация, заболяването се елиминира в САЩ през 2016 г.

Мисля, че цифрите говорят сами за себе си. Разбира се, ако нещо помага на милиони и вреди на единици, ако си сред тези единици, за теб единиците ще са милиони и никаква математика няма да помага.
Благодаря за информацията.

Дъщеря ми има всички задължителни ваксини,даже купувахме едната ,мисля,че беше Пентаксим.
Набор 2009 е.

Общи условия

Активация на акаунт