Морбили?!

• 360 332
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 120
Не е много по темата ,но какво мислите за парализираното дете ,чиито родители твърдят,че е вследствие на ваксината ?
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/roditeli-vinjat-zadalzhit … a-na-sina-im.html
Голкото дете и горките родители. Да пази Господ! Какво значи какво мислим по въпроса? Нещо не е направено както трябва или се е получила някаква рядка реакция. Това е трагедия.
Дифтерията, тетанусът, коклюшът и полиомиелитът са съсипали милиони човешки животи и са причинили невъобразимо голям брой трагедии. По този въпрос какво мислим?
Да,права сте.
Трагедия е.Всичко.
Но след ето такива новини човек го хваща страх да ваксинира детето си.

Ми ако мисленето му се определя от четенето/гледането на новини така ще е. За противодействие може да изнамери и да прочете за болестите, за които са ваксините - какви увреждания причиняват и процент смъртност.
Наясно съм ,но както изглежда,монетата има две страни  Peace

# 121
  • в кукувиче гнездо
Като е видимо здраво кое те притеснява? Може примерно да е в инкубационен период на някаква шарка.  Няма как да го знаеш предварително, винаги има риск. Но смятам, че е по-добре кръвни показатели+преглед, вместо нищо, нали? А ние, майките, спокойни няма да бъдем докато сме живи.

# 122
Имам приятели лекари, които винаги са ме съветвали, когато детето е болно задължително ПКК, СУЕ, ЦРП и чак тогава да се назначава лечение, особено антибиотично.
Да, когато е болно съм съгласна. Но когато е видимо здраво не мисля, че ще се отрази на тези показатели само едно вирусоносителство.

Ами ти не мислиш, ама медицината е на друго мнение.

# 123
Има хора с хронични заболявания, например артрит, алергии
Те имат периоди на затихване и усилване, а това освен по симптоми, се вижда и по кръвната картина, црп и други показатели
Понеже съм от тях, идеята за кръвни изследвания преди ваксина ми допадна. Така може да се види кога освен вирус, и останалите заболявания са "под контрол" и това няма да става само " на око" и интуиция. Не знам защо не се бях сещала за това, вероятно защото ЛЛ не го е предлагала изобщо  Rolling Eyes

# 124
Кои са двете страни на монетата? Този израз се използва за неща, които са долу горе идентични като ефект Laughing

# 125
  • град-държава

Особено, когато се случи на твоето дете  например.

# 126

Liquorice candy - това визирах.

# 127
  • гр.Пловдив
В Пловдив в Шекера и Аджасана е нещо страшно,хепатита си го имат за нормално явление,няма да се учудя в скоро време и чума да плъзне,дано да се овладеят нещата с морбилите Confused

# 128
Не слагайте ваксини на децата си. Вижте до какво водят.

# 129
  • Пловдив

Нали не мислиш, че всички, които сме избрали да си ваксинираме децата не знаем за възможните странични ефекти? Аз знам за доста голяма част (на за всички ваксини в еднаква степен са ми задълбочени познанията), но съм избрала да ги ваксинирам. Но примерно за грип не слагам.

teddynm - аз живея на ръба на Аджисана Simple Smile

# 130

Нали не мислиш, че всички, които сме избрали да си ваксинираме децата не знаем за възможните странични ефекти? Аз знам за доста голяма част (на за всички ваксини в еднаква степен са ми задълбочени познанията), но съм избрала да ги ваксинирам. Но примерно за грип не слагам.

teddynm - аз живея на ръба на Аджисана Simple Smile
По-горе написах,че дъщеря ми има всички задължителни ваксини. Peace

# 131
Ама то в медицината и лекарствата всяко нещо има странични ефекти и рискове.

А относно това с картинката - поставянето на пентаксим на 18 месеца е било реимунизация, детето трябва да е било ваксинирано 3 пъти (ако не се лъжа) с тази ваксина до навършване на 1 г. възраст. И как се твърди, че увреждането е от ваксина като признаците са се появили 1 месец след ваксинирането?

# 132
  • Пловдив
Не слагайте ваксини на децата си. Вижте до какво водят.

Пък ваксина, пентаксим, пък упойка, пък неврологична операция, ама месец време минало, ала-бала. Уверена съм, че детето е наистина зле. Но всичко друго в статията е такъв бълвоч. Каква е връзката с ваксината?!

# 133
Връзката е, че трябва да се манипулира информацията както е угодно на противниците на ваксините. Мене ако питате тази пропаганда трябва да е подсъдима.

# 134
В сутрешния блок днес коментираха този случай с детето от Варна и човекът, когото бяха поканили (Атанас Мангъров завеждащ отделение по инфекциозни болести), каза, че е имало генетично заболяване, което не е отключено от ваксината, а е щяло да се прояви така или иначе и няма нищо общо с пентаксим ваксината.

Другото, което каза е, че имунизацията за морбили, рубеола и паротит се прави на 13м. и на 12 години в БГ, като на него не му е известен нито един случай на човек ваксиниран дори само с едната доза да се е разболял от морбили. Което е обнадеждаващо.

Ако обаче тази ваксина е задължителна от 1972г дали тя включва и паротит и рубеола, защото аз съм карала и двете. Паротит като бебе и рубеола в 7-ми клас, а съм родена 84-та.

Иначе по въпроса - имам бебе на почти 8 месеца и съм сериозно обезпокоена. Нищо не мога да направя освен да огранича излизането на детето на места, където има много хора и да пропусна разходките до Пловдив.  Shocked

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 12:13 от ЯHHA

Общи условия

Активация на акаунт