Морбили?!

• 360 387
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 135
  • София

Наясно съм ,но както изглежда,монетата има две страни  Peace
Особено, когато се случи на твоето дете  например.
Нали не мислиш, че всички, които сме избрали да си ваксинираме децата не знаем за възможните странични ефекти? Аз знам за доста голяма част (на за всички ваксини в еднаква степен са ми задълбочени познанията), но съм избрала да ги ваксинирам. Но примерно за грип не слагам.

teddynm - аз живея на ръба на Аджисана Simple Smile
Точно. Възможните странични ефекти са ясни, най-малкото ги пише в листовките. В никакъв случай не са за подценяване и е добре да се спазват всички препоръки, когато се слагат ваксини. Но 24-те смъртни случая при последната вълна от морбили ме плашат много повече.

# 136
Не слагайте ваксини на децата си. Вижте до какво водят.

Може ли да идентифицираш по някакъв начин професионалната си компетентност, от позиция на която даваш такъв генерален съвет?
Защото ако нямаш такава, си просто поредният промит мозък, който повтаря като папагал каквото му кажат "по телевизора".

# 137
  • в кукувиче гнездо

Нали не мислиш, че всички, които сме избрали да си ваксинираме децата не знаем за възможните странични ефекти? Аз знам за доста голяма част (на за всички ваксини в еднаква степен са ми задълбочени познанията), но съм избрала да ги ваксинирам. Но примерно за грип не слагам.

Точно. Възможните странични ефекти са ясни, най-малкото ги пише в листовките. В никакъв случай не са за подценяване и е добре да се спазват всички препоръки, когато се слагат ваксини. Но 24-те смъртни случая при последната вълна от морбили ме плашат много повече.
Всички са били неваксинирани. 99 процента от ромски произход, и само едно неваксинирано българче. Това вчера ми го каза личната на детето.

# 138
  • гр.Пловдив
Янтра  Hug

То и аз не съм много далеч,зад Земеделския Колеж ,обаче като гледам и слушам,много майки и баби са притеснени,коментира се активно и от хората преди 1969г ,успя да се внесе паника и това си е . Confused

# 139
  • Пловдив
Именно за това ваксинирам моите. И имаме близка с полиомиелит, от поколенията точно преди ваксината. Аз пък това съм виждала и ваксинирам децата.

# 140
  • Варна
Ами ти не мислиш, ама медицината е на друго мнение.
Ако е така, предавам се, но не съм убедена на какво точно мнение е медицината. Някакво официално становище можеш ли да цитираш? Защото при вирус моят син е бил с показатели в норма. Така че... истината е някъде там.

# 141
  • София
Скрит текст:

Всички са били неваксинирани. 99 процента от ромски произход, и само едно неваксинирано българче. Това вчера ми го каза личната на детето.
Да. Официалната информация е, че повечето са били "без данни за проведена имунизация", "над 95 % от заболелите бяха от малцинствен произход..". Добре че синът ми е ваксиниран.

# 142
Признавам, че адски ме дразнят майките, които отказват ваксинирането на децата си Stop. На какво разчитат, по дяволите??? На това, че ние, другите, сме си ваксинирали нашите ли?

Мангалите, пардон, ромите Mr. Green, хич не ги и мисля, и пет пари не давам за тях, но за останалите - защо, за Бога го правят????

Моите деца са ваксинирани  и нямат нито една липсваща ваксина.

# 143
Именно за това ваксинирам моите. И имаме близка с полиомиелит, от поколенията точно преди ваксината. Аз пък това съм виждала и ваксинирам децата.

Аз също съм виждала - брат беше на моя съученичка Peace

# 144
Не слагайте ваксини на децата си. Вижте до какво водят.

Добре, че си ти да ни информираш.  ooooh! А знаеш ли до какво водят повечето болести, срещу които се ваксинират децата?
До мъчителна смърт.

В конкретния случай не е ясно дали е ваксината или упойката, които са увредили така детето. Аз залагам на упойката, защото някои хора реагират много остро на упойки, а с малки деца няма как да знаеш предварително. А и точно по време на операцията, тоест след упойката, детето се е влошило драматично.

# 145
Месечинка виторога, точно така, при вирус црп например не се променя, и не се налага лечение с антибиотик. Затова резултатите се интерпретират от лекар.  Peace
Все пак едни кръвни изследвания и анамнеза е по-добре от поглеждане в гърлото и хвъргане на боб, нали  Peace

# 146
Скоро сложихме Тераксима и трябваше да ходим за морбили, паротит, рубеола, но се влачихме по други лекари и се наложи да я отложим. Сега се чудя да я слагаме ли, че доста стрес й се събра и имунитетът е паднал със сигурност Tired
Голям съм заплес, гледала съм друга страница  hahaha
Тетраксим е слагана 2010  Blush

И се оказа, че предния път е сложила точно Морбилито, днес би (DT) тетанус и дифтерия Crazy

# 147
Интересна статия за морбилито от американско списание от 2013 г.: http://www.segabg.com/article.php?id=737253

"Морбили вече не се смята за заплаха в културата на САЩ - това е заради заблудата, че болестта не е толкова опасна. В действителност дребната шарка никога не си е отивала. В чашките на Петри вирусът е един от най-стабилните и непроменящи се щамове. Той изглежда по същия начин днес, както и преди ерата на ваксинациите. Болестта е една от най-заразните на планетата. Вирусът е активен във въздуха в продължение на два часа и може да се предава от носителите си до четири дни преди и след появите на обрива.

Стабилността на морбили всъщност прави ваксината толкова ефективна. "Често вирусите мутират много - например грипът, но морбили е много стабилен", казва Коди Майснер, професор по педиатрия в Медицинския университет "Туфтс". "Има само един щам на вируса морбили", допълва той. "

# 148
  • Варна
♥ HAPPY ♥,
Не знам, просто не знам дали кръвните не са равнозначни на хвърляне на боб при липса на всякаква клинична картина. затова бих приветствала информация от компетентни по въпроса. Защото нашата педиатърка е на мнение, че е нужно някакво време, за да реагира показателят, т.е. поне симптоми да има някакви. Все пак ако това е успокоение за родителя защо не, не съм против кръвните по принцип, даже съм ЗА тях преди да се предприеме лечение.
Янна,
имам някакъв спомен от предишни спорове и коментари на тема ваксини, че по наше време ваксината за морбили си е била само за морбили, а не комбинирана. Но това са само догадки от моя страна, признавам си.

# 149
  • Mediterraneo
Аз също ваксинирам децата си, но само по задължителния календар. Тук поискаха да сложат на децата всички "пропуснати" по техния календар ваксини и аз отказах. Няма как да дам да ги ваксинират на куп с по 3-4 ваксини! Отделно, че ваксина папилома вирус ще им сложат само, ако аз не съм жива!
Мисълта ми е, че в нищо не можеш да си сигурен. Да, ваксините са ограничили много тежки болести. Но и да, лъжат ни с ваксините, това е сигурно.
Аз пък не си обяснявам ваксините против грип. Защо изобщо си ги слага хората?!

Общи условия

Активация на акаунт