Морбили?!

• 360 415
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 150
  • град-държава
Янтра, мисля единствено и само за собственото си дете, защото никой друг няма и не го прави. И имах пълната възможност да се убедя категорично в това. Всички се плашим от опредерени неща, мен лично истински и неконтролируемо ме ужасява това, което ни се случи много повече от статистиката, а въобще не ме плаши избора на хората. Детето ми не е от неваксинираните.  Peace

# 151
На нас в училище са ни казвали, че се включва рубеола, защото е опасна за плода на бременните, иначе не е нещо особено като вирус. За паротита предполагам логиката  е подобна- може да засегне репродуктивните способности на младежите. Де факто от трите, морбили е най-опасна. Другите две са "бонус"  Thinking

# 152
  • Пловдив
Янтра, мисля единствено и само за собственото си дете, защото никой друг няма и не го прави. И имах пълната възможност да се убедя категорично в това. Всички се плашим от опредерени неща, мен лично истински и неконтролируемо ме ужасява това, което ни се случи много повече от статистиката, а въобще не ме плаши избора на хората. Детето ми не е от неваксинираните.  Peace
О, по тази точка няма да споря. Естествено, че хората за които здравето на детето е най-важно са неговите родители. Просто аз съм решила и ваксинирам. Според мен това е най-доброто за моите деца.

# 153
На нас в училище са ни казвали, че се включва рубеола, защото е опасна за плода на бременните, иначе не е нещо особено като вирус. За паротита предполагам логиката  е подобна- може да засегне репродуктивните способности на младежите. Де факто от трите, морбили е най-опасна. Другите две са "бонус"  Thinking
Да, рубеолата е опасна много за бременните. Аз също съм боледувала от рубеола като дете.
"В България приложението на рубеолната ваксина започва през 1988 г. – 1991 г., като се имунизират селективно само девойките в училищна възраст (13-18 г.). От 1992 г. в Имунизационния календар на страната е включена триваксината – Морбили-Паротит-Рубеола, която се прилага на 13 месечна възраст и втори път – при децата на 12 г."

# 154
  • София
Скрит текст:
Аз също ваксинирам децата си, но само по задължителния календар. Тук поискаха да сложат на децата всички "пропуснати" по техния календар ваксини и аз отказах. Няма как да дам да ги ваксинират на куп с по 3-4 ваксини! Отделно, че ваксина папилома вирус ще им сложат само, ако аз не съм жива!
Мисълта ми е, че в нищо не можеш да си сигурен. Да, ваксините са ограничили много тежки болести. Но и да, лъжат ни с ваксините, това е сигурно.
Аз пък не си обяснявам ваксините против грип. Защо изобщо си ги слага хората?!

Може би, за да намалят риска от усложнения. Поне аз бих сложила поради тази причина.

# 155
  • Пловдив
Да, рубеолата е опасна много за бременните. Аз също съм боледувала от рубеола като дете.
"В България приложението на рубеолната ваксина започва през 1988 г. – 1991 г., като се имунизират селективно само девойките в училищна възраст (13-18 г.). От 1992 г. в Имунизационния календар на страната е включена триваксината – Морбили-Паротит-Рубеола, която се прилага на 13 месечна възраст и втори път – при децата на 12 г."
Демек ние не сме от ваксинираните. Здравейте морбили?

# 156
Случаят с детенцето от Варна е много тъжен, там родителите казват че усложнението от ваксината е станали месец след поставянето и. Попадала съм на родители в интернет, които свързват заболявания на децата си с ваксини поставени преди 6-7-8 месеца, а не с прекарани непосредствено преди заболяванията грпове, бързоразвиващи се пневмонии и т.н.

# 157
На нас в училище са ни казвали, че се включва рубеола, защото е опасна за плода на бременните, иначе не е нещо особено като вирус. За паротита предполагам логиката  е подобна- може да засегне репродуктивните способности на младежите. Де факто от трите, морбили е най-опасна. Другите две са "бонус"  Thinking
Демек ние не сме от ваксинираните. Здравейте морбили?
Абе май сме ваксинирани. Ама отделно. В България морбилната ваксина е въведена през 1969-1972 г. Знам, че за заушка /паротит/ не са ни ваксинирали и аз съм я карала. До едно време са ваксинирали, а после в началото на 80-те - спират.

# 158
Аз не съм ваксинирана, по мое време не е имало такива ваксини.
Но съм боледувала и вече няма как да ме повторят.
Детето ми е ваксинирано.

За пострадалото дете - може и никаква връзка да няма с ваксината. Най-вероятно няма.
Те и за грип не искат да се ваксинират хората, ама колко хора умират след усложнения от грип?
Рискове има винаги.

# 159
  • София
Ами аз съм слагала ваксините, ама дали имаме такава нямам идея... Сигурно имаме де, нали е в задължителните.  
Спокойна съм. Ако е ваксинира на за какво да се притеснявам? А ако не е, като я сложат в задължителните ще я ваксинирам. Дано няма проблем, това е най-важното.

# 160
  • София
Аз не съм ваксинирана, по мое време не е имало такива ваксини.
Но съм боледувала и вече няма как да ме повторят.
Детето ми е ваксинирано.

За пострадалото дете - може и никаква връзка да няма с ваксината. Най-вероятно няма.
Те и за грип не искат да се ваксинират хората, ама колко хора умират след усложнения от грип?
Рискове има винаги.
Не е напълно сигурно. Мен ме повтори варицела. Но я карах изключително леко, де.

# 161
Честно казано, много ме е страх. Нямам идея дали съм ваксинирана, би трябвало?! (набор 87)
Детето ми не ходи от 4 месеца на градина, защото не съм карала варицела, а съм бременна, групата им от декември е в карантина.
А сега и това морбили...  ooooh!  #Crazy
Единствената шарка, която съм карала е рубеола.

# 162
децата родини 2010 им слагат нали , моята щерка има всички задължителни(някои с закъснение , защото все боледуваше ,но има всички)сега на 7г.ще и правят манту.
От майка си знам , че ми е слагала всички задължителни , аз съм 88 набор ,  но не помни какви да били.паспорта ми е някъде , но голямо търсене ще падне да видя , какво са ми боцкали

Бях бременна в 7месец , когато прекарах варицела  Sad не излизах никъде , защото точно тогава беше нашумял свинския грип , и от къде я хванах ...голям страх брах , защото си е сериозно заболяване , особено за бременна жена.дъщяря ми е напълно здрава Praynig

Ваксините сигурно променят нещо в тялото ни и за това , някои деца отключват заболявания  Confused бях гледала предаване при Гала ще да е било , преди многооо време , където един експерт ли какъв беше там по ваксините , се обясняваше колко са положителните/отрицателните последствия от ваксините , и примерно , ако на 100 е помогнала , а на 2 е навредила , то видиш ли тези 98 души са важни.някакви ей такива...

Последна редакция: ср, 22 мар 2017, 11:49 от Fifty Shades

# 163
  • София
Синът ми е ваксиниран, но майка ми не е и се притеснявам за нея, разбира се. От шарките съм карала единствено рубеола и то като студентка, след това 6 месеца лекувах усложнения. По този повод, веднага след като пуснах детето ми на градина, се ваксинирах срещу варицела. Но забравих да питам за морбили дали трябва реваксинация. На мен със сигурност ми е поставена като ученичка в гимназията, защото имах болен в семейството. Но не зная дали след това се прави реваксинация.

# 164
Може би, за да намалят риска от усложнения. Поне аз бих сложила поради тази причина.
Майка ми си сложи и както по принцип беше много здрав човек, така въпросната зима се скъса от боледуване  Stop
Освен това ваксината е с/у конкретно нещо, а какво ще върлува като дойде момента, никой не знае.

Общи условия

Активация на акаунт