Морбили?!

• 360 388
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 6 060
  • София
Ами съвсем логично, за съжаление. Болно дете с потисната имунна система хваща морбили. Никакъв шанс.

# 6 061
Почина и Филип, който беше 8 години в будна кома след МПР ваксината.

# 6 062
Да, аз следях страничката на Филип. Поклон на родителите му, че толкова години бяха до него и опитваха всичко за да се оправи.

Без ваксина всекидневно щяха да умират много деца, което благодарение на съвременната медицина ни е спестено. Лек за човешката глупост обаче няма, затова я има и тази тема.

# 6 063
  • Варна
Ох това е такава болка и мъка, че е грехота да се ползва за нечии цели и доказване на правота.  Да почиват в мир малките ангелчета Sad.

# 6 064
Ужасно! Милото дете, нека почива в мир! Просто мърлявщината в болниците е ужасна и вътрешно болничните инфекции са много чести. Детето е имало лошия шанс да пребивава често в болница. Все някога щеше да стане, рано или късно. Докато не се подобри хигиената, хората трябва да отказват хоспитализации, ако не е крайно наложително. Аз отказвам в 90% от случаите. Повече ме е страх от болниците, отколкото от болестите ми. При инфекциозни заболявания смъртността на болните от автоимунни е почти 100%, особено пък морбили, там няма никакъв шанс. Предупреждават ни веднага, още с диагностицирането, не знам дали е било възможно детето да не лежи толкова често в болници.

# 6 065
Детето, след някоя си ваксина на едногодишна възраст, е спряло да ходи и да говори. Оттогава е по болниците. Информацията е от близка на семейството, която писа в една шуменска група.

# 6 066
Искат да кажат, че е отключило автоимунно след ваксинация ли? Кога се слага първата ваксина за морбили?  Мисля, че около годинката е. После има реваксинации. Спряло да ходи и говори...то на една годинка вече е ходило и говорило ли? Това ми звучи малко несериозно. Част от децата прохождат на годинка, а отделни звуци издават преди да проходят. Говорят обаче на около 2 годинки.
Не бих се учудила антиваксърите да използват трагедията с това дете за техните откачени теории....

# 6 067
Ходело е според тях. Много деца ходят на годинка. Говоренето - де да знам какво точно е казвало. Дъщеря ми проговори с думички - мама, тате, баба, котка, дай вода, още преди годинката.

# 6 068
Според антиваксърите всички увредени деца са увредени от ваксина, други причини не може да има. Иначе през първата година ваксините са толкова начесто, че каквото и да се случва, дори и да спечелиш от лотарията, то винаги е около и след ваксина.

А много хора, на които се е случило нещастие и нямат отговор, тръгват да търсят такъв и рано или късно попадат на антиваксърите, които веднага им обясняват, че ваксините са виновни. Имам позната майка на дете с аутизъм, която обвинява МПР ваксината и дори не се ваксинира другото дете. Със сигурност не е единствената.

Последна редакция: сб, 01 фев 2020, 14:31 от LillyM

# 6 069
  • Варна
Аз прочетох, че детето е родено със заболяване.

"Уважаеми родители, детето (светла му памет) беше болно от тежко, рядко, вродено, генетично автоинфламаторно заболяване. Не го е "получило", нито дори отключило след ваксина. Не е редно да си чешем езиците по теми, по които голяма част от пишещите са явно некомпетентни. Това е огромно нещастие и е редно да се мисли наистина за отговорността на индивида към обществото. А мисленето, може да мине и без много писане."

Копирам точно коментара. Звучи сякаш познават детето. Някой ползва чуждото нещастие.

# 6 070
А преди ваксината защо не са били увредени?

# 6 071
Мама Звярка и Ън май говорят за различни деца - Мама Звярка говори за Филип, а Ън за петгодишното, починало от морбили. Оттук е и недоразумението кога какво се е отключило.
Но нека не забравяме и друго - СЗО е предвиждала до 2020 г. болестта Морбили да бъде изкоренена напълно от света с ваксинация, както  се е случило с Вариолата. Ако това се беше осъществило, повече нямаше да има нито пострадали и починали от Морбили, нито пострадали от ваксината срещу Морбили, защото такава вече нямаше да се поставя, както днес не се поставя ваксина срещу Вариола.

# 6 072
Реших да погледна за какво става дума и ето тук подробности за този случай на Филип. Детето всъщност е лежало в болница с повръщане и разстройство в дните преди да получи мозъчното увреждане. Най-вероятната диагноза е енцефалит, получен в следствие на ентероколит.

https://www.credoweb.bg/publication/20802/ostra-virusna-infektsi … -filip-ot-plovdiv

Рядко се случва, но се случва. Само за половината на 2019 г. например има 100 такива случая.

99 с мозъчно възпаление заради вируси на мръсните ръце

https://www.24chasa.bg/novini/article/7594187

Лека му пръст на детенцето, голяма трагедия, но това не е оправдание този случай са се използва за антиваксърска пропаганда, от която да умрат още деца.

# 6 073
Аз ще попитам нещо, не го приемайте като заяждане. Как точно ще изкорени СЗО морбили, след като и там явно са различни щамове? Цитирам по памет, защото не ми се търсят линкове, но-
1. Миналата година имаше и ваксинирани сред болните. Здравният министър публично го призна.
2. Щамът, който се установи при болните в Бургас, се оказа " внос" от Украйна и различен от този, който тръгна от югозападна България. Това  също го писаха по медиите,  а може би и в тази тема съм го прочела.
3. Сега пак има  болни, като е установен различен щам, от разпространяващия се до момента, който пък щам е " внесен" от дете, завърнало се от Франция, което е било на детски рожден ден. Това го писа 24 часа.
4. Срещу кой , в крайна сметка " щам е ваксината и какво правим, ако се натресем на другите "модели"?
Много ще се радвам, ако някой може да ми обясни, защото си признавам, че нещастната ми глава нещо не успява да си отговори на въпроса. То,излиза, че и при морбилито има разнообразие като при грипа. И какво  правим тогава😞😔?
Искрено съжалявам за дечицата, и за двете. Няма по- тъжно и страшно нещо от смъртта на дете😔.

# 6 074
  • Варна
Доколкото аз съм чела просто има хора, които не изграждат траен имунитет, така както има и боледуващи от варицела по 2 пъти. Това са изключения обаче, самият факт, че не пламна епидемия масово означава, че ваксината действа и защитава.

Общи условия

Активация на акаунт