Морбили?!

• 371 558
  • 6 229
  •   2
Отговори
# 615
  • София
Нямам никаква идея какво е ротавирус, но ако съдя по агресивната реклама е нещо като много сериозно разстройство и обезводняване.

# 616
Мрънкалка, лекар ли си?
Недоумявам как лекар би спестил на децата си противохепатитната ваксина.
Интересно на какво мнение по тази тема са проф.Красимир Антонов и доц.Крум Кацаров.
да лекар съм,и да-няма до ползвам противохепатитната ваксина!...

# 617
Мрънкалка, лекар ли си?
Интересно на какво мнение по тази тема са проф.Красимир Антонов и доц.Крум Кацаров.
Ако не е тайна какъв лекар сте? Защото лекарите ги ваксинират срещу хепатит на 5 години  (стоматолози, гинеколози и хирурзи със сигурност, предполагам и всички лекари които работят в болница).

# 618
Мрънкалка, лекар ли си?
Ако не е тайна какъв лекар сте? Защото лекарите ги ваксинират срещу хепатит на 5 години  (стоматолози, гинеколози и хирурзи със сигурност, предполагам и всички лекари които работят в болница).
На глас се разсмях,Микробиолог съм,демек много близо до ваксините,но не,не познавам колега,наистина не познавам такъв,ваксинирал се срешу туберкулоза или хепатит.Не познавам такъв.Познавам болни от туберкулоза колеги,за съжаление.Но ваксинирани-НЕ!а ежедневните ни зарази са много...Казвам ви страх ме е...
А вие скачате толкова смело...А мен ме е страх.

# 619
Аз не съм ваксинирана против хепатит. Слагат я от 1992 . ходя на зъболекар и кръвопреливане са ми правили. Ваксинирайте се с де що искате, но защо налагате вашия избор на другите. За мен е редно ваксините да са по желание, както е в целия свят.

# 620
Напълно споделям мнението на Мрънкалка.

# 621
Ваксинират само тези здравни работници, които са изложени на по- висок риск от заразяване. Мен ме ваксинираха като ученичка, понеже един съученик се разболя от хепатит и ваксинираха целият клас. На скоро ми се наложи да пътувам в държава с висок процент на хепатит и се реимунизирах.

# 622
Моя далечна позната се разболя.Сле дълго лечение се оказа, че туберкулоза, резистентна на антибиотици. Лекува се години, оглуша напълно от антибиотиците.
Има много болни от туберкулоза. В Габрово има такава специализирана болница, но пишеше че болните обикалят свободно целия град.
Страхувам се и от ваксините и от болестите.
Виждала съм като дете човек, боледувал от детски паралич. Било е много разпространено заболяване през 20-30-те години на миналия век. Моя роднина също е била осакатена от това заболяване.
От друга страна съм чувала за здрави деца, които изведнъж започват да проявяват симтоми на ДЦП след ваксинация.

Последна редакция: пн, 27 мар 2017, 00:32 от VAVA

# 623
В повечето европейски държави от десетилетия не се прилага ваксина против туберколоза, защото е установено слабото й влияние върху заболеваемостта. Бактерията така или иначе си циркулира навсякъде, но се разболяваш, само ако си недохранен, живееш в лоши условия или имаш някое имуносупресивно заболяване (например СПИН). В Европа България е първенец по ваксинации с БЦЖ и първенец по заболеваемост от туберколоза.

# 624
Уверявам те, че моята позната нито е болна от СПИН, нито е живяла при лоши условия. Оказа се че е не е била ваксинирана.

# 625
  • София
Малко шанс за едни,по голям шанс за други!!!На едни помага,на друг не и така...

Всъщност, не е точно така.
Помагат на всички- на едните да не се разболеят въобще, а на другите, с по- слаба имунна система, ако се разболеят, да не умрат, както би станало ако не са ваксинирани.
Вариолата и детският паралич са изчезнали само благодарение на ваксините.

Чудесата нямат край - не очаквах да споделяме едно мнение за нещо... ама нА, и това се случи! Мисля, че трябва да пуснем тото някакво.

В повечето европейски държави от десетилетия не се прилага ваксина против туберколоза, защото е установено слабото й влияние върху заболеваемостта. Бактерията така или иначе си циркулира навсякъде, но се разболяваш, само ако си недохранен, живееш в лоши условия или имаш някое имуносупресивно заболяване (например СПИН). В Европа България е първенец по ваксинации с БЦЖ и първенец по заболеваемост от туберколоза.

Глупости говориш, впрочем.
Не ми се влиза в подробности, така или иначе такова нещо като вразумил/а се антиваксинаторка (и мъжете са в женски род тук) няма...

# 626
Да си призная съм пълен лаик по темата, но четейки я реших да направя някои справки. Да до уточня, че имам дъщеря на 10 год, има всички ваксини - поставени тук в Швеция. Винаги, когато педиатърът ми изпращаше писмо с дата за ваксина, хич не съм се замисляла дали да заведа детето или не. Но какво ми прави впечатление, сравнявайки двата имунизационни календара - този на Швеция и България.

Имунизационен календар Швеция, започва от тримесечна възраст

3 месеца - Комбинирана петкомпонентна ваксина против дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит и хемофилус - (I прием)
3 месеца - Имунизация против Стрептококкус пневмоние (I прием)

5 месеца - Реимунизация против дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит и хемофилус - (II прием)
5 месеца - Реимунизация против Стрептококкус пневмоние (II прием)

12 месеца - Реимунизация против дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит и хемофилус - (III прием)
12 месеца - Реимунизация против Стрептококкус пневмоние (III прием)

18 месеца - Комбинираната ваксина срещу морбили , паротит и рубеола (I прием)

5-6 години - Реимунизация  против дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит (IV прием)

6-8 години - Реимунизация срещу морбили, паротит и рубеола (II прием)

12-13 години (по желание) - Имунизация срещу човешки папиломавирус.

14-16 години - Реимунизация против дифтерия, тетанус и коклюш (V прием)
източник:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/documents/smittskydd-sjukdom … tabell_160602.pdf

http://www.barnvaccin.nu/bvc-programmet.aspx

Тук да се отчете факта, че от 10 млн. души, над 2,5 млн. са пришълци като мен - мулти-култи бардак от кол и въже от цял свят, но няма манту, танту и т.н.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Имунизационен календар България, започва непосредствено след раждане
http://xn--80aaldxhp0a.com/imunizacionen_kalendar.html

Моето дете както казах има всички ваксини - не е боледувала от нищо, само веднъж е пила антибиотик. Когато беше на 8 години (плува с една плюшена коледна рокля и след това пя половин час с мократа дреха коледни песни с другите деца и тогава за първи и засега последен път е пила АБ). На 1 година и три месеца тръгна на ясла и от тогава е в системата от 8.00 до 17.00 часа вече 10 години. Контактува с деца от цял свят, не знам какъв е този имунитет, винаги е имало деца с варицела още от яслата и сега в училище, но тя не прихваща и това е. Поне тази шарка да беше я изкарала досега (аз се разболях от варицела като тийн, беше кошмарно Twisted Evil)

# 627
  • Варна
Не знам дали противо туберкулозната ваксина се е прилагала на родени през 70-те, но моя мъж се е разболял в казармата(90-те). Трудно са го излекували. Тъкмо излекуван го срещнах, в университета.
Като бяхме деца, кака пък се разболя от хепатит. Заедно спяхме, но аз не прихванах. Нямам спомен дали допълнително са ми  е слагали ваксина.Това е през 80-те на миналия век. Според майка ми- най-вероятно причината е посещение на зъболекар. Така де, ама аз съм човека с големия престой на зъболекар.

# 628

Не ми се влиза в подробности, така или иначе такова нещо като вразумил/а се антиваксинаторка (и мъжете са в женски род тук) няма...

Вместо да изпадаш в емоционални състояние, докажи ми, че в Австрия, Белгия, Дания, Германия, Исландия, Италия, Люксембург, Холандия, Испания се поставя ваксина против туберколоза. В други държави се ваксинират само рисковите групи: Кипър, Финландия, Франция, Норвегия, Словакия, Словения, Швеция, Великобритания. Ето тук могат да се направят сравнения между имунизационните календари в различните страни: http://vaccine-schedule.ecdc.europa.eu/Pages/Scheduler.aspx

# 629

Вместо да изпадаш в емоционални състояние, докажи ми, че в Австрия, Белгия, Дания, Германия, Исландия, Италия, Люксембург, Холандия, Испания се поставя ваксина против туберколоза. В други държави се ваксинират само рисковите групи: Кипър, Финландия, Франция, Норвегия, Словакия, Словения, Швеция, Великобритания. Ето тук могат да се направят сравнения между имунизационните календари в различните страни: http://vaccine-schedule.ecdc.europa.eu/Pages/Scheduler.aspx
Ето ти една графика, за да видиш защо в Бг правят ваксинация за туберкулоза Wink.

http://ecdc.europa.eu/en/publications/Report%20Assets/aer-for-20 … graph-TB-2015.png

Общи условия

Активация на акаунт