Морбили?!

• 363 331
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 705
Радвай се, че така сте изкарали варицелата. Преди години тогава 10 годишната ми дъщеря беше 6 поредни дни и нощи с температура над 39 градуса, пъпки по цялото тяло, без грам празно място, без да преувеличавам. Не можеше да ходи въобще, беше на памперс. Ако знаех, че има ваксина, вероятно бих сложила.
Аз за това се радвам, че я изкара по-рано - колкото по-рано, толкова по-лесно. Сега чакам 2-годишната ми дъщеря - тя е недоносена и с лека астма, та да видим. То и аз съм на опашката - за жалост не съм карала, когато трябва  Confused

# 706
  • Куциндрел
При всеки варицелата протича различно. Моето дете нямаше много пъпки, но 3 дена вдигаше до над 38.5 температура, ей така от раз.

# 707
Е тя температурата е нещо нормално при шарка, инак няма как да избият пъпките. Дъщеря ми също имаше температура 3 дена, но това не й пречеше да бъде перпетум мобиле.

# 708
В групата на детето ми, варицелената карантина е от началото на декември! Тогава разбрах, че съм и бременна и че не съм карала въпросната шарка. Според последната бележка, карантината е до 10ти април, вече 5ти месец не мога да я пусна на градина. Тотално изгубих надежда.

# 709
Аз разбрах от приятелката ми, че заради карантината детето и си е у дома. Възможно ли е да не е еднакво във всички градини. Всъщност май контактните деца ходят на градина, но ако някое е отсъствало по време на обявяването на карантина не може да ходи докато трае...  newsm78

# 710
Да, защото я удължава
Варицелата  е опасна при хора, лекувани скоро със силни кортикостероиди, защото потискат имунитета и се кара тежко

# 711
Аз разбрах от приятелката ми, че заради карантината детето и си е у дома. Възможно ли е да не е еднакво във всички градини. Всъщност май контактните деца ходят на градина, но ако някое е отсъствало по време на обявяването на карантина не може да ходи докато трае...  newsm78
Нямам идея. Аз не пускам моето дете, защото ако се зарази, ще се заразя и аз. Ако не бях бременна въобще нямаше да я спирам, щеше да е хубаво да я изкара.

# 712
  • София
Направо се изприщвам, като чуя колко "хубаво" било да изкарат децата варицела. В останалите нормални страни си има ваксина за тази противна шарка, тук се радваме на естествен имунитет. Спомням си колко "хубаво" ми беше да я изкарам на около 7 г., нон-стоп висока температура, нямах празно място от пъпки и зверски сърбеж. Та благодаря за това "хубаво", предпочитам ваксина.

# 713
При нас, ако детето не е контактно родителите имат право да изберат да ходи в неговата група или в друга, където няма карантина. Не че досега някой е избирал друга група, но ако майката е бременна и непреболедувала варицела, това е опция.

# 714
Не знам защо в България няма сироп ацикловир за деца, при положение че доказано влияе на херпесния вирус и в други държави педиатрите го изписват при варицела. Но тук сякаш сме някаква бананова република и за нас тези медикаменти не се отнасят.

# 715
Направо се изприщвам, като чуя колко "хубаво" било да изкарат децата варицела. В останалите нормални страни си има ваксина за тази противна шарка, тук се радваме на естествен имунитет. Спомням си колко "хубаво" ми беше да я изкарам на около 7 г., нон-стоп висока температура, нямах празно място от пъпки и зверски сърбеж. Та благодаря за това "хубаво", предпочитам ваксина.
При положение, че в БГ няма ваксина, смятам, че айде не хубаво, но препоръчително момиченцата да я изкарат като малки, за да не треперят сега като мен. В момента нямаме възможност да търсим ваксина от чужбина, ако имаше тук, веднага бих й я сложила.

# 716
Не че досега някой е избирал друга група, но ако майката е бременна и непреболедувала варицела, това е опция.

Реално няма много смисъм от тази опция, защото в повечето градини няма отделен вход за всяка група и децата сутрин и следобяд са в контакт. Отделно са в контакт на двора, на общи занимания и т.н.

# 717
Не че досега някой е избирал друга група, но ако майката е бременна и непреболедувала варицела, това е опция.

Реално няма много смисъм от тази опция, защото в повечето градини няма отделен вход за всяка група и децата сутрин и следобяд са в контакт. Отделно са в контакт на двора, на общи занимания и т.н.
Точно така, групите ходят заедно на плуване, английски, футбол и т.н. Все тая ако е в съседната.

# 718
Когато групата е под карантина не се води на общи занимания (нито се допуска в басейна), на двора местата за игра на всяка група са отделни. Втора година откак дъщеря ми е на градина не е имало ден някоя от другите групи да не е карантинна, но се разболяха чак сега, когато едно от децата си донесе варицелата от вкъщи.

# 719
ice_sparky, далеч не във всички градини са толкова стриктни.

Общи условия

Активация на акаунт