Морбили?!

• 363 287
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 735
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Бебетата между 3 и 10 месеца няма как да са ваксинирани дори и да искат родителите, защото както се коментира по-напред първата ваксина срещу Морбили е на 13 месеца.

# 736
  • София
Е точно това е проблема, който споменах и в началото на темата - че бебетата се заразяват от болните деца без ваксини.

# 737
Още ли ги мъдрите тези морбили? Crazy

Държат ги в болница, защото им вземат пари за пътеката. Twisted Evil
Не знам едно време някой да е бил в болница за шарка.

# 738
  • град-държава
Е точно това е проблема, който споменах и в началото на темата - че бебетата се заразяват от болните деца без ваксини.
А от болните с ваксини не се ли заразяват? Като изключим бебетата до 13м, колко от заболелите са без ваксина? Доколкото разбрах е едно на 2години.

# 739
  • София
А може би на фона на общата ваксинираност тези случаи не са много добре, но не са и твърде много. Все пак населението е шест милиона, има миграция и т.н. Възрастните най-вероятно са ваксинирани, но се случва.

# 740
  • град-държава
Именно, за това и обобщението, че заразата е от неваксинираните е малко... не знам и аз как да го определя. Ще се потретя поне, но в близкия фамилен кръг + мен сме около 5-6 човека изкарали морбили и ваксинирани. Майка ми е била без ваксина и се е заразила от мен.
В момента болните са от малцинствата предимно и също доколкото ми е известно, без ваксини не могат да си получат помощите, та повечето да са антиваксъри последователи е малко вероятно.

# 741
  • София
Това откъде си го съчини? Никъде не е казано, че тръгва от ваксинираните. Всички пъти, когато е ставало въпрос за подобни зарази, все е тръгвало от определени места. Полиомиелитът и сега морбилито, имаше и хепатит, пак тръгнаха от същото място. Поне така беше обявено. Веднъж започне ли се, и ваксинираните са под заплаха.

# 742
  • град-държава
Аз никъде не твърдя, че тръгва от ваксинирани. Питам дали само от болните без ваксини се заразяват хората, а от болните с ваксини не се ли даразяват?  Peace

# 743
Някакъв идиот преди много време беше доказал, че микроорганизмите не се самозараждат... Явно не е правил опити с неваксинирани, в тях всичко се самозаражда - и полио, и морбили, и хепатит... От там се разнася и по невинните ваксинирани...  Направо къртите мивки в тая тема...  Laughing

# 744
Това откъде си го съчини? Никъде не е казано, че тръгва от ваксинираните. Всички пъти, когато е ставало въпрос за подобни зарази, все е тръгвало от определени места. Полиомиелитът и сега морбилито, имаше и хепатит, пак тръгнаха от същото място. Поне така беше обявено. Веднъж започне ли се, и ваксинираните са под заплаха.

Епидемията е само в Столипиново, не се е чуло да има заразени от други квартали на града, всичко е локализирано там, поне така се казва.Да, всички епидемии в Пловдив тръгват от този калпав квартал, там са най-мърлявите и та ниско културно ниво цигани, ако изобщо думата култура може да се съотнесе към този етнос. Не знам дали ги ваксинират всички в гетото, там е като в Бермудски триъгълник, каквото влезе, не излиза, та......Но всички са под заплаха наистина и мен точно това ме ядосва, защото трябва до края на месеца да ида на контролен преглед за моята болест, а болницата е в близост до махалата и там циркулират непрекъснато от това малцинство, страх ме е, защото не съм карала морбили, не съм и ваксинирана, по мое време не се правеше такава ваксина. Чудя се какво да правя, до края на месеца трябва да ида, а епидемията не стихва ooooh!

# 745
Сложи си маска, в крайна сметка сама каза, че всички заразени са само от квартала. Ако заразата беше толкова разпространена, досега щеше да е натръшкан половината град.

# 746
Сложи си маска, в крайна сметка сама каза, че всички заразени са само от квартала. Ако заразата беше толкова разпространена, досега щеше да е натръшкан половината град.
не е заразен половината град, защото епидемията е пренесена отвън в група с много възприемчиви. Другите са ваксинирани в голямата си част, затова няма огнища на заболяването. Но Ън не е ваксинирана и е много лесно да се зарази в чакалнята на лекаря, щом е болница, обслужваща района с епидемия.

# 747
Скрит текст:

Епидемията е само в Столипиново, не се е чуло да има заразени от други квартали на града, всичко е локализирано там, поне така се казва.Да, всички епидемии в Пловдив тръгват от този калпав квартал, там са най-мърлявите и та ниско културно ниво цигани, ако изобщо думата култура може да се съотнесе към този етнос. Не знам дали ги ваксинират всички в гетото, там е като в Бермудски триъгълник, каквото влезе, не излиза, та......Но всички са под заплаха наистина и мен точно това ме ядосва, защото трябва до края на месеца да ида на контролен преглед за моята болест, а болницата е в близост до махалата и там циркулират непрекъснато от това малцинство,
страх ме е, защото не съм карала морбили, не съм и ваксинирана, по мое време не се правеше такава ваксина. Чудя се какво да правя, до края на месеца трябва да ида, а епидемията не стихва ooooh!

В момента предлагат безплатни ваксини в РЗИ за всички желаещи, независимо от възрастта... Като бонус към морбилната ваксина получават паротит и рубеола, поради липса на еднокомпонентна ваксина срещу морбили... Неваксинираните възрастни не са по-малко опасни от неваксинираните деца, вкл. и тези, които навремето са ваксинирани само с една доза по ИК... Вероятността морбилната епидемия да се е самозародила при неваксиниран възрастен също е възможна, единствено стана ясно, че не се е самозародила от ваксинирани...

# 748
  • София
Не казаха ли, че има и два-три случая в други части на страната? Може и да съм се объркала, но бяха на възрастни, не при деца.

Ън, ако няма да ти се утежни общото съъстояние, се ваксинирай, че не се знае колко казват и колко не казват. Сега изобщо си е сезон на шарките, и варицелата си започна.

# 749
Ън, иди на контролен в друга болница. София не става ли?

Добре де, циганите нали вземат помощи и без сложени ваксини няма помощи.
Как става така, че и предишната, и сегашната епидемия все от там са тръгнали?

Общи условия

Активация на акаунт