Морбили?!

• 369 301
  • 6 229
  •   10
Отговори
# 345
  • Другата България
Много си е свързан с темата даже. Peace
Никаква връзка няма. Има и починали след вадене на зъб заради лекарска грешка.
Дай сега да отречем манипулацията по този повод.
Ето това вече няма връзка с темата.

# 346
Ще се самоцитирам , защото наистина ми е важно , според вас така ли е?

Личната каза ,че при слагането на манту , детето можело и да не е напълно здраво , както се иска за другите ваксини , защото не било същото , това вярно ли е?

# 347

Личната каза ,че при слагането на манту , детето можело и да не е напълно здраво , както се иска за другите ваксини , защото не било същото , това вярно ли е?

Информационната кампания за ваксините​"Ваксинко" имат страница във Фейсбук, скоро им бях писала с въпрос за синфлорикса, понеже и аз се усъмних в личната, и след няколко дни ми отговориха медицински специалисти. Попитай там или някой друг лекар, на когото имаш доверие. Аз бих се презастраховала все пак детето да е здраво.

# 348
  • Deutschland/HE

това пробата ли е? На мен във Варна ми искаха бележка от личната лекарка, а и на място преди да направят пробата прегледаха децата и тогава им направиха пробите, за моя радост са положителни и не се наложи да се прави отново.

# 349

Не!

# 350
# 351
  • София - Рим и обратно
Моята след манту вдигна доста висока температура и беше 2 дни като болна, макар че като го направихме беше напълно здрава.

# 352
На моето дете са правили два пъти манту и двата пъти беше болно.
По принцип мантуто е бошлав тест за диагностика на туберкулоза с висок процент на фалшиво отрицателни или фалшиво положителни, особено при ваксинирани или имунокомпрометирани индивиди.

А някой знае отговора на горната ми питанка? В коу градове и по колко разболели се от морбили има? Не трябва ли да изнесат някакви данни...

# 353
  • Mediterraneo
Смятам, че отлагането им във времето, както и разреденото им слагане (не всеки месец) е по-добрият и щадящ вариант.

И аз така смятам и точно така процедирах с малката си дъщеря. Отлагах с по 1-2 месеца всеки прием на ваксините, Синфлорикс има сложена само една апликация( това по календар, над определена възраст се слагаше само една, иначе вървяха две, успоредно с Пентаксим- нещо, което не позволих). Попаднах на разбран лекар, който отчете и моето желание за по- щадящо ваксиниране, ако мога така да се изразя. Има всички задължителни ваксини детето.

И аз съм чела за умишлено заразяване с морбили, за да се излекува левкемия. Сега дали това е вярно, не мога да кажа.

Това ме оставя безмълвна. Може ли малко повече информация? Просто недоумявам как се допуска умишлено заразяване с каквото и да е при болен от левкемия...

# 354
  • София
Много благодаря за информацията  на diana ( имената на другите, които се включиха ги забравих, благодаря и на тях) защо ваксината се слага точно на тази възраст. Наистина ли е вярно, че детето трябва да е захранено с белтък, за да се постави, това го чувам от вас.  Thinking

Скрит текст:
И ще помоля най- любезно в публичен форум никой да не си позволява да ми казва да си ограничавам мисленето! Не карам никого да се съгласява с нещо, нито искам да убеждавам някого в каквото и да е било. Наистина нямах много информация относно това защо и кога се поставя ваксината. И да - много съм притеснена - защото ми е първо дете и за 1 път се сблъсквам с тези неща, защото характерът ми е такъв, защото се чувствам безсилна като знам, че не мога да избера дали да ваксинирам или не- защото на този етап не мога и това е...

# 355
Ужас, сега аз се притесних
Моят син не е ваксиниран за коклюш по медицински причини- беше освободен.

Това е притеснителното- ваксините са комбинирани, поне така беше преди време, та като не те ваксинират против коклюш, оставаш неваксиниран и против дифтерит и тетанус, а това са заболявания, с които не бива шега!

Коклюшът, си спомням че беше съпроводен с кашлица до задушаване- оттам му казват и " магарешка кашлица".
Сестра ми се беше разболяла като бяхме малки, но аз минах метър, въпреки че живеехме в една стая.

Това изобщо не е вярно. Има комбинирани ваксини, но ги има и по отделно. Синът ми не е ваксиниран против коклюш, но има всички останали ваксини.

# 356
Нашият педиатър слага винаги само по една ваксина, изобщо не се е налагало ние да го изискваме от нея, още на първата ни среща ни каза че така практикува и толкова. Не гони графици, гледа детето. Единствено, тъй като сложихме и против ротавируси, допусна нея да я комбинираме с друга ваксина. Първият прием Ротарикс беше с втория прием Хексацим, вторият прием Ротарикс беше с първия прием Синфлорикс. Идеята беше ако се слагат две ваксини, едната вече да е позната за организма на детето.
Преди 10 дни му сложи МПР ваксината преди Синфлорикс, не заради случаите на морбили, а защото му беше по календар (първичните имунизации били с приоритет пред реимунизациите). А Синфлорикс на 12 месеца не му сложи, както писах, защото двамата с мъжа ми бяхме много леко болни. Хубаво е (даже задължително) личните лекари и педиатрите да обръщат внимание на състоянието на детето, но и на хората с които е в контакт. Затова винаги казвам, ако някой се съмнява в лекаря си или този на детето, да го смени с такъв, на когото вярва. Ясно ми е, че и тогава няма гаранции, но ще помогне на родителите да се чувстват една идея по-уверени.

Не знаех, че за МПР ваксината детето трябва да е захранено с белтък. Нашият син преди ваксината е ял белтък в печива и един-два пъти малко белтък от сварено яйце. Педиатрите не са ми го казвали като изискване преди ваксината. Казаха ми да му давам 3 дни преди и 3 дни след ваксината Фенистил и седмица преди ваксината да не го събираме с други деца в затворени помещения.

# 357
  • София
Нашият педиатър слага винаги само по една ваксина, изобщо не се е налагало ние да го изискваме от нея, още на първата ни среща ни каза че така практикува и толкова. Не гони графици, гледа детето. Единствено, тъй като сложихме и против ротавируси, допусна нея да я комбинираме с друга ваксина. Първият прием Ротарикс беше с втория прием Хексацим, вторият прием Ротарикс беше с първия прием Синфлорикс. Идеята беше ако се слагат две ваксини, едната вече да е позната за организма на детето.
Преди 10 дни му сложи МПР ваксината преди Синфлорикс, не заради случаите на морбили, а защото му беше по календар (първичните имунизации били с приоритет пред реимунизациите). А Синфлорикс на 12 месеца не му сложи, както писах, защото двамата с мъжа ми бяхме много леко болни. Хубаво е (даже задължително) личните лекари и педиатрите да обръщат внимание на състоянието на детето, но и на хората с които е в контакт. Затова винаги казвам, ако някой се съмнява в лекаря си или този на детето, да го смени с такъв, на когото вярва. Ясно ми е, че и тогава няма гаранции, но ще помогне на родителите да се чувстват една идея по-уверени.

Не знаех, че за МПР ваксината детето трябва да е захранено с белтък. Нашият син преди ваксината е ял белтък в печива и един-два пъти малко белтък от сварено яйце. Педиатрите не са ми го казвали като изискване преди ваксината. Казаха ми да му давам 3 дни преди и 3 дни след ваксината Фенистил и седмица преди ваксината да не го събираме с други деца в затворени помещения.

Педиатърът на сина ми точно така действаше – изискваше не само малкият да е здрав и да не е бил болен скоро, но и и ние двамата с мъжа ми. Абсолютно никакви проблеми не е имало с ваксините.

# 358
  • София
Педиатърът на сина ми точно така действаше – изискваше не само малкият да е здрав и да не е бил болен скоро, но и и ние двамата с мъжа ми. Абсолютно никакви проблеми не е имало с ваксините.

Абсолютно същия подход и при нас. Не сме имали никакви проблеми и никакви реакции като температура, обриви и т.н. Абсолютно нищо.

# 359
Четох го в актуално.сом преди време. Било алтернативно лечение приложено в сащ. Въобще не твърдя, че е правилно.

Общи условия

Активация на акаунт