Морбили?!

• 363 346
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Може ли да ми кажете от къде се закупува ваксината против морбили и на каква цена, колко вида ваксина има в българските аптеки и коя е по-добра?

Ако продължава така тази епидемия аз ще се ваксинирам, смятам да ваксинирам и сина си който е на 18, въпреки че е имунизиран два пъти. Какво би станало, ако му се сложи трета ваксина?
Спомням си епидемията от детски паралич и как ни накараха да ваксинираме децата си допълнително, извън имунизационния календар.
Моят син има 1 доза допълнително против детски паралич като презастраховка.

Не знам, как ти хрумна, че можеш да се застраховаш с повече ваксинации?

Защо не слушате лекарите, ами само глупости правите?
Щом е установено, че една реимунизация е достатъчно, защо ще вкарваш в организма допълнително?
А, застраховката против детски паралич, е потресаваща!

# 691
  • София
Абсурт, за паралича беше масова извънредна ваксина  поне за София, макар случаите да бяха в Столипиново в Пловдив. Да не мислиш, че някой ни е питал преди седемнайсет години. Дори не казаха, че е заради това в Пловдив, и няма случаи в София, а направих връзката покрай новините навремето.

# 692
  • София
Не знаех, че и такова чудо са спретнали здравните власти!
Мишел го е написала така, все едно по собствено усмотрение го е направила, както се кани и сега да " застрахова" сина си.........

# 693
извънредни реимунизации полио имаше, защото здравните власти смятаха, че определени серии ваксина са били неефективни поради грешки в производство и/или съхранение и затова се появиха заболявания. Имунизираха някои набори, за които се считаше, че са получили от тези серии ваксина.

# 694
https://nova.bg/news/view/2017/03/22/177168/%D1%89%D0%B5-%D0%B8% … 0%B8%D0%BB%D0%B8/

е сега за кой щам имаме ваксини (сме ваксинирани), за кой - не???

# 695
https://nova.bg/news/view/2017/03/22/177168/%D1%89%D0%B5-%D0%B8% … 0%B8%D0%BB%D0%B8/

е сега за кой щам имаме ваксини (сме ваксинирани), за кой - не???
Вирусът е един щам и е със стабилна антигенна структура, т.е. - ваксината е срещу всички "щамове". Патогенезата на вируса се определя от два протеина в обвивката, срещу точно тези 2 протеина е специфичния имунен отговор /от ваксината или от заболяване/ и те са еднакви за всички морбилни вируси по света.. Има различни "версии" на вируса,но те са само от лабораторно значение и не са точно различни щамове, а вариативност на генома -все едно котка със зелени и котка с жълти очи-такива са им разликите, без значение за патогенноста и за ефективността на ваксината.

# 696
  • София

Да допълня успокоението с допълнителен статистически аргумент: морбилите и варицелата са сходно заразни. Ако имаме средно 30 000 – 40 000 случая на варицела годишно - при положение, че голяма част от населението има имунитет поради предходно преболедуване, ако това беше различен - с различна "ключалк" щам случаите биха били дори повече. Очевидно се разпространява сред антиваксинаторските деца - и те явно се срещат в най-голяма концентрация в Столипиново.

# 697
  • София
Май започва сезонът на варицелата.
Обръщайки се към народните обичаи и заклинания, явно навремето смъртността от шарките е била много висока, щом специални ритуали имаме и специален образ като Баба Шарка, заради която се правят питки с мед за здравето на децата.

# 698
... явно навремето смъртността от шарките е била много висока...
Ето заболяемостта за Щатите преди и след:

# 699
  • Пловдив
Твърдо започна в Пловдив. От поне две седмици виси бележка на вратата на детската градина на моя най-малкия.

# 700
При нас варицела, а и скарлатина имаше още в началото на учебната година, едни хванаха, други не.

# 701
Твърдо започна в Пловдив. От поне две седмици виси бележка на вратата на детската градина на моя най-малкия.

А за морбили говори ли се нещо , или вече отмина?

# 702
Нашият педиатър каза, че при нас перманентно си циркулирала варицелата из яслите и градините. Така че, живи и здрави да тръгне дребният на ясла, съм в очакване.
Една приятелка от София ми разказа, че в групата на детето и два дни преди да свърши карантината се опъпчило още едно детенце и сега са с нови 20 дни карантина. Направо аз се изприщих като чух, близо 40 дни карантина Crazy Ако няма налична баба да гледа детето, не знам как се оправят родителите...

# 703
Нашият педиатър каза, че при нас перманентно си циркулирала варицелата из яслите и градините. Така че, живи и здрави да тръгне дребният на ясла, съм в очакване.
Една приятелка от София ми разказа, че в групата на детето и два дни преди да свърши карантината се опъпчило още едно детенце и сега са с нови 20 дни карантина. Направо аз се изприщих като чух, близо 40 дни карантина Crazy Ако няма налична баба да гледа детето, не знам как се оправят родителите...
Децата ходят на градина, докато трае карантината (в нашата група е от 2 месеца) само докато е болно (най-много 10 дни) трябва някой да гледа детето. Моята дъщеря изкара варицелата по-леко от настинка, само първия ден докато й избият пъпките беше умърлушена. Странно ми е, че за това в някои държави си слагат ваксина. Виж скарлатината е кофти болест (и нея е карала), като при нея усложненията са много по-чести отколкото от морбили.

# 704
  • София
Радвай се, че така сте изкарали варицелата. Преди години тогава 10 годишната ми дъщеря беше 6 поредни дни и нощи с температура над 39 градуса, пъпки по цялото тяло, без грам празно място, без да преувеличавам. Не можеше да ходи въобще, беше на памперс. Ако знаех, че има ваксина, вероятно бих сложила.

Общи условия

Активация на акаунт