Морбили?!

• 363 273
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Със сигурност има предостатъчно количество, които не са регистрирани никъде, дори и лични карти може да нямат.

# 751
Нито пък лични лекари. Нещо като стане, викат линейки, а после налитат на лекарите на бой.

# 752
разбира се, че морбилито не се е самозародило - що за глупост е пък това? Някой го е донесъл отвън в група сочни и възприемчиви неваксинирани и са пламнали у махалата както винаги. Не се разпространява в другите части на града, защото там повечето са ваксинирани и няма кой да занесе морбили на малките бебета и другите неваксинирани.
Ваксината против морбили след първи прием има 15 години за сероконверсия, затова трябва реваксинация на 12-13 години. Срокът, в който ваксината предпазва е по-дълъг, ако в първите 10 години след ваксинация, лицето има среща с вируса на морбили-това повишава серумните нива на антителата, защото ваксината работи и се синтезират нови антитела и се ъпдейтва сенсибилизацията. Но без среща с вируса, автономната сероконверсия е максимум 15 години

# 753
Не казаха ли, че има и два-три случая в други части на страната? Може и да съм се объркала, но бяха на възрастни, не при деца.

Ън, ако няма да ти се утежни общото съъстояние, се ваксинирай, че не се знае колко казват и колко не казват. Сега изобщо си е сезон на шарките, и варицелата си започна.

Не подлежа на никакви имунизации повече до края на живота, пропускам даже тетанус. Казали са ми да се пазя, друго няма.
Не мога да ида другаде, лекарката ми е там, а аз съм с рядко заболяване, за което повечето лекари  не знаят какво означава и като ида някъде нося една карта, на която лекарката ми е написала за какво става въпрос, защото обикновено настава объркване.

Изглежда им дават помощите и без ваксина, или им дават фалшиви бележки ,че са ваксинирани, без да са, и ето ги резултатите. Close

За други не съм чула, поне не в Пловдив, а аз се интересувам главно за тук, другите са ми далече, тия обаче в Столипиново.....

# 754
  • София
Кой пък е казал, че се е самозародила? Някой мангал е ходил на гурбет по Румъния, Италия, Англия и я е донесъл - колко му е.

Не всички цигани взимат помощи. Имам приятелка, която работи в ДСП, там всичко си спазват.

# 755
Нито пък лични лекари. Нещо като стане, викат линейки, а после налитат на лекарите на бой.

Повечето имат, ако нямат, то е защото не са поискали, не са потърсили, тях държавата всички ги застрахова, нали са всички безработни, всички бедни.... Close Но дори това е за предпочитане отколкото да разнасят зарази.

# 756
разбира се, че морбилито не се е самозародило - що за глупост е пък това? Някой го е донесъл отвън в група сочни и възприемчиви неваксинирани и са пламнали у махалата както винаги. Не се разпространява в другите части на града, защото там повечето са ваксинирани и няма кой да занесе морбили на малките бебета и другите неваксинирани.
Ваксината против морбили след първи прием има 15 години за сероконверсия, затова трябва реваксинация на 12-13 години. Срокът, в който ваксината предпазва е по-дълъг, ако в първите 10 години след ваксинация, лицето има среща с вируса на морбили-това повишава серумните нива на антителата, защото ваксината работи и се синтезират нови антитела и се ъпдейтва сенсибилизацията. Но без среща с вируса, автономната сероконверсия е максимум 15 години

Този някой, който го е донесъл, ваксиниран ли е бил и от къде го е взел - от друг, който е ваксиниран или неваксиниран? От къде тази сигурност, че точно неваксиниран е "виновен" за епидемията... При първите три случая в БГ, които бяха оповестени имаше 2 ваксинирани жени и неваксинрано дете... Нека си изберем детето да е виновно...  Mr. Green

# 757
Запиши си час, за да не чакаш, ако е възможно и си сложи маска.

Кой пък е казал, че се е самозародила? Някой мангал е ходил на гурбет по Румъния, Италия, Англия и я е донесъл - колко му е.

Не всички цигани взимат помощи. Имам приятелка, която работи в ДСП, там всичко си спазват.
Точно
Това със самозараждането беше тъп опит за сарказъм на антиваксърката стелт. Нали трябва да си защити развъдниците на бацили от сектата

Този някой, който го е донесъл, ваксиниран ли е бил и от къде го е взел - от друг, който е ваксиниран или неваксиниран? От къде тази сигурност, че точно неваксиниран е "виновен" за епидемията... При първите три случая в БГ, които бяха оповестени имаше 2 ваксинирани жени и неваксинрано дете... Нека си изберем детето да е виновно...  Mr. Green
Точно така- първият случай на морбили - пациент 0 е двегодишно неваксинирано дете, и е донесено заболяването от Германия или Румъния
Цитат
Министерството на здравеопазването получи днес информация от РЗИ-Пловдив за случай със съмнение за морбили.
Става дума за 2-годишно дете от пловдивския квартал „Столипиново“, което е било хоспитализирано в Инфекциозно отделение, където след 3 дни получава характерния за болестта обрив, съобщиха от Министерството на здравеопазването.
Няма данни на детето да е извършена задължителната имунизация на 13-месечна възраст.
По информация на близките семейството е пребивавало скоро в Германия и Румъния.

# 758
  • София
Още ли ги мъдрите тези морбили? Crazy

Държат ги в болница, защото им вземат пари за пътеката. Twisted Evil
Не знам едно време някой да е бил в болница за шарка.

Държат ги в болница, понеже е политически некоректно да го нарекат ИЗОЛАТОР. Понеже - с пълно основание - нямат доверие на родителите, които веднъж да били безотговорни с поставянето на ваксина, че ще проявят отговорност към останалата част от популацията и ще спазват карантината.

# 759
  • София
Благодаря Диана, за информацията.
Стелт, както винаги, се пъне да докаже, че е все едно дали си ваксиниран или не.
Ами не, не е все едно.
Аз намерих една по-семпличка статия:
https://publichealthinsider.com/2016/12/05/mumps-outbreaks-why-d … -vaccine-working/

In addition, the rates of mumps among vaccinated persons in these outbreaks were low, ranging from 2% to 8%, compared with mumps infection rates of 25% to 49% in unvaccinated persons.

# 760
  • София

Наистина ли не схващаш или проверяваш интелигентността на публиката, за да си развиеш безумната теория за вредата от ваксината? Mr. Green

# 761
Какъв сарказъм, какви пет лева...  Laughing  Вместо отново да са ви виновни неваксинираните, вижте си писаниците в темата... Разбира се, че детето е виновно, защото е донесло вируса на морбили от някой друг неваксиниран, който пък го е взел от друг неваксиниран и така нататък до първоизточника неваксиниран, при който следва морбилито да се е зародило - няма начин да е друго...  Laughing  Хайде да не цитирам, вижда се кой твърди, че бебетата се заразяват от болните без ваксини...  Laughing  Как беше, болните с ваксини не сеят зарази, а мир и любов...  Mr. Green

Free Agent, не ми дреме да ви доказвам нещо, смея ви се...  Laughing

# 762

добре сега защитени ли са или не имащите 1 ваксина? Понеже дружи "тиражи" имаше от мед. лица в пресата.

# 763
  • София

Ако не си сигурна и се притесняваш - направи си тест. Няма как да знаеш със сигурност дали си или не срещнала вируса повторно в детството си. Сигурното си е сигурно.

# 764

добре сега защитени ли са или не имащите 1 ваксина? Понеже дружи "тиражи" имаше от мед. лица в пресата.

Защитени са - дръжки...  Laughing 

Общи условия

Активация на акаунт