Морбили?!

• 363 144
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 885
  • София
Кажи ми, къде съм те наплюла? Дори те защитих, когато се опитаха да те изгонят от темата. Това май много удобно го пропускаш. Пишеш така, както човек с лична кауза и мисия. Обаче човек с такава кауза първо започва от себе си, т.е. от личните постъпки, а после просвещава хората. Ясно ми е, че няма да отговориш, но не е толкова трудно всеки, който иска, да отвори хисторито и ще се сети. Ако си толкова запалена, че ваксините са вредни, то би трябвало и като личност и като родител да си следваш убежденията. Затова не искаш да отговориш, а не че нещо друго. Ако аз бях толкова убедена като теб за вредата от ваксините, съвсем открито щях да кажа, че не ваксинирам децата си.

# 886
Не казах, че ти си ме наплюла, но отговора ми не би означавал нищо, точно защото всеки ме тълкува, както си иска... Затова попитах кой е казал горното, което си написала в коментара си, защото това от мен няма как да е излязло, а от когото е излязло, той да каже от къде го е измислил...

Нямам мисия, ако изглежда така, не е умишлено... В този форум обикновено всеки защитава мнението си със зъби и нокти и не попадам за първи път в подобен спор, макар и в различни теми...

От темата не могат да ме изгонят, както и аз не мога да изгоня флуудстващите в темата "ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях", заглавието на която е измислено преди много години за да не се водят безумни денонощни битки и за да се пише там по темата в заглавието - е пишат кой каквото му падне и влизат да наричат родителите ненормалници, идиоти, откачалки...  Laughing   Та в темата ще пиша до когато си искам или докогато ме баннат модераторите...  Laughing

И защо трябва да коментирате мен и аз да се коментирам, не виждам това да се случва с другите потребители... Коментирайте темата... Също ще помоля, когато някой ме свързва с чакри, трето око, кемтрейлс и подобни, да цитира кога и къде съм писала тези неща...

# 887
  • София
Поведението и твърденията ти целят да убедят другите потребители какво зло са ваксините. Е, хубаво, щом са такова зло, тогава защо децата ти са ваксинирани? Защото ако не бяха, щеше да го сложиш като аргумент за верността на твърденията си. А така излиза като в приказката $не ме гледайте какво правя, а ме слушайте какво говоря$. Все едно слушам някой пропагандатор на вегетарианството, който ми обяснява надълго и нашироко колко са вредни пържолите, а аз колко съм непросветена, че ги ям, и когото питам дали яде месо, а той ми казва $това е личен въпрос и не подлежи на обсъждане$.

Последна редакция: сб, 08 апр 2017, 21:10 от Andariel

# 888
Винаги съм смятала, че всеки трябва да си гледа в неговата паничка... Не задавам въпроси на всички, защитаващи ваксините дали ваксинират или не децата си, защото не ми влиза в работата... Винаги съм смятала, че преди някой да ме попита дали съм ваксинирала децата си за да не разболяват другите деца (по негови, не мои думи), трябва да погледне първо себе си и собствените си деца, но не само дали ги е ваксинирал и с това си е измил ръцете, а да направи проби за антитела за да види какво е свършил с ваксините и да се запознае до колко антителата означават създаден имунитет... След това да гледа чуждите деца... Многократно съм писала имат или нямат ваксини децата ми, това не е променило нищо, след като до ден днешен виждам подобни коментари като онзи, за който питах...

И за да вляза в темата с веганите, имам близки вегани, много ги уважавам за това, което могат да направят, аз ям вредно месо и не мога да се откажа от него, а веган никога не съм се и опитвала да бъда, защото обожавам млечни продукти и яйца... И да, пържолите са вредни, купените от пазара зеленчуци, отровени от пестициди също са вредни, хляба, още на полето поливан с отрова, изменената сортово хлебна пшеница до високи нива на глутен също е вредна - факт...

# 889
Четох пак все едни и същи небивалици, дето ги чета от 10 години и реших да напиша нещо.
Преди 17 години отключих автоимунно ревматично заболяване, а преди 9 второ, този път чернодробно. Ясно е, че се интересувам от темата и въпросът защо някои хора отключват тези нелечими болести ме занимава не от вчера.
Ще бъда напълно откровена. Няколко месеца преди да отключа първото, се наложи да ми бият последователно 2 инжекции гама глобулин заради упорит отит. Минавала ми е мисълта, че това може да е причината.
Баща ми има автоимунно, съвсем различно от моето - витилиго. Но все пак автоимунно. И тази мисъл ми е на ума.Водят се генетични тези заболявания и затова търсят винаги болен от семейството.
Имам сестра-близначка, при нея няма нищо. И двете сме имунизирани с всички ваксини, които са били в календара.
Не мога да твърдя нищо със сигурност, но съм склонна да мисля, че има нещо генетично в основата на автоимунните и още много фактори, за да се отключи болест. Не мисля, че ваксините имат някаква съществена роля сред тези фактори. Още по-малко решаваща роля.
Да, има хора пострадали от ваксини. Така, както има хора пострадали от лекарства, които ни лекуват  
Тези отделни случаи не са причина да се отрича имунизацията като вредна. Има една практика при лекарите, пресметнат риск. Взимах хапчета, на които страничния ефект е рак. Когато попитах защо да поема този риск свръх всичко  и ми отговориха, че един неголям процент(забравих точно колко) от лекуваните развиват рак, но процента на смъртни случаи е много по-голям, ако се отхвърли това лечение. Същото е и с ваксините.
Имах право тогава да отхвърля предложеното лечение, познавах жена, която отказа, вече не е жива. Решението е лично. С ваксините въпросът стои по същия начин. Но  и малко по-различно, защото неваксинираните са опасни не само за себе си. Опасни са и за тези, които не могат да бъдат ваксинирани по независещи от тях причини, опасни са понякога и за ваксинираните, тъй като се случва да се разболее и от тях.
Никой не може и не бива да бъде каран насила да си слага ваксини. Но пък трябва да има достатъчно административни пречки пред неваксинираните да бъдат опасни за останалите. Съжалявам, но не може за едни само меда, за други само жилото.

Ще продължа да следя какво става с епидемията от морбили, а и от варицела в Пловдив, защото ме интересува. Има, доколкото схванах, пак някакъв епидемичен взрив на варицела. Изкарала съм я като дете и имам имунитет, но съм предупредена, че ако се хвана, ще я карам в болница. Спомням си преди години една студентка, и тя болна, беше се заразила с варицела и разправяше, че едва не умряла, имала пъпки до гърлото чак, хванали се за главата в "Иван Рилски", като я приели.
http://pik.bg/%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE-%D0%BC%D0%BE … 8-news647283.html
Затворник съм си вкъщи..... Outta Joint

# 890
Ами ето тук е разковничето, че неваксинираните не са опасни и от тук нататък нищо друго няма значение... Ваксинираните не са защитени на 100%, а неваксинираните не са опасни... Опасни могат да бъдат заразените вече хора, пише в Закона за здравето кои подлежат на задължително лечение, кое как се съобщава и т.н. Ако ваксинираните бяха опасни, те щяха да са под карантина... Това важи не само за България... След като хората, учените и там, който се занимава с тези въпроси в други държави от ЕС са взели решение да не бъдат задължителни, че дори са го писали в разни конвенции, значи въпросът не е толкова еднозначен, колкото се опитват да го изкарат тук - неваксиниран=опасен... Относно лекарствата, които се приемат при лечение, там въпросът също не е на едно ниво с ваксините, лекуват се вече болни хора, ваксинират се здрави, поради предположение, че могат да се разболеят... Нито едно лекарство не е задължително, дори децата ни да са болни, лекарят предписва лечение, излизаме от лекарския кабинет и сами преценяваме дали да го прилагаме или не... Това е ок, до колкото не навсякъде имат право на избор, но за България е парадоксално да можеш да избираш с какво и дали да лекуваш вече болно дете, а да не можеш да избираш с какво да профилактираш здраво дете...

# 891
  • София
Винаги съм смятала, че всеки трябва да си гледа в неговата паничка... Не задавам въпроси на всички, защитаващи ваксините дали ваксинират или не децата си, защото не ми влиза в работата... Винаги съм смятала, че преди някой да ме попита дали съм ваксинирала децата си за да не разболяват другите деца (по негови, не мои думи), трябва да погледне първо себе си и собствените си деца, но не само дали ги е ваксинирал и с това си е измил ръцете, а да направи проби за антитела за да види какво е свършил с ваксините и да се запознае до колко антителата означават създаден имунитет... След това да гледа чуждите деца... Многократно съм писала имат или нямат ваксини децата ми, това не е променило нищо, след като до ден днешен виждам подобни коментари като онзи, за който питах...

И за да вляза в темата с веганите, имам близки вегани, много ги уважавам за това, което могат да направят, аз ям вредно месо и не мога да се откажа от него, а веган никога не съм се и опитвала да бъда, защото обожавам млечни продукти и яйца... И да, пържолите са вредни, купените от пазара зеленчуци, отровени от пестициди също са вредни, хляба, още на полето поливан с отрова, изменената сортово хлебна пшеница до високи нива на глутен също е вредна - факт...

Няма как да караш хората да предприемат някакви постъпки за децата си, казвайки им колко лоши са ваксините и как вредят на децата си, а да казваш $моите деца не ги пипай$. Всъщност отговорът ти говори сам по себе си. Мога да разбера хората, чиито деца са получили увреждания от ваксини, мога да разбера и хората, които се страхуват и затова не ваксинират децата си, но теб не мога да те разбера. Очевидно хем ваксинираш, хем обясняваш на другите колко било лошо ваксинирането и така ги плашиш допълнително. Провокираш хората, манипулираш ги, а после да не те питали теб как постъпваш. На всичко отгоре се държиш агресивно, направо не останаха за цъкане емотикони с пистолети.

# 892
Ами ето тук е разковничето, че неваксинираните не са опасни и от тук нататък нищо друго няма значение... Ваксинираните не са защитени на 100%, а неваксинираните не са опасни... Опасни могат да бъдат заразените вече хора, пише в Закона за здравето кои подлежат на задължително лечение, кое как се съобщава и т.н. Ако ваксинираните бяха опасни, те щяха да са под карантина... Това важи не само за България... След като хората, учените и там, който се занимава с тези въпроси в други държави от ЕС са взели решение да не бъдат задължителни, че дори са го писали в разни конвенции, значи въпросът не е толкова еднозначен, колкото се опитват да го изкарат тук - неваксиниран=опасен... Относно лекарствата, които се приемат при лечение, там въпросът също не е на едно ниво с ваксините, лекуват се вече болни хора, ваксинират се здрави, поради предположение, че могат да се разболеят... Нито едно лекарство не е задължително, дори децата ни да са болни, лекарят предписва лечение, излизаме от лекарския кабинет и сами преценяваме дали да го прилагаме или не... Това е ок, до колкото не навсякъде имат право на избор, но за България е парадоксално да можеш да избираш с какво и дали да лекуваш вече болно дете, а да не можеш да избираш с какво да профилактираш здраво дете...

Не знам дали ми прочете поста, вероятно не, и пак си пусна латерната. Написах ясно, че неваксинираните са опасни не само за себе си, това си е тяхна работа. Те са опасни и за тези ,които също не са ваксинирани, но по независещи от тях причини, а също и за някои ваксинирани. Така че който не иска да се ваксинира, трябва да си понесе последствията от репресивните мерки ,които би следвало да се приложат към него. Той си е потенциална бомба, но да гърми сам, не да пострадат и тези, най-близо до него.

# 893
Чак пък да карам хората да предприемат някакви постъпки...  Stop   Да обвинявам ли тези, които обясняват колко са хубави ваксините, че карат хората да предприемат някакви постъпки като например да слагат ваксини...  Laughing   Имат си листовки тези ваксини, там страничните реакции ги пише и изобщо не са хубави... Всеки да чете и да решава сам, това е най-правилното и най-вярното... Когато не си уверен в собствените си решения, няма как да си спокоен и винаги ще те е страх или от страничните реакции, или от болестите, или и от двете... През последните дни четох две съдебни дела в ЕСПЧ с претенции за изплащане на обезщетение заради реакции от ваксини, сериозно увредили няколко деца и решенията на ЕСПЧ бяха, че във въпросните държави ваксините не са задължителни, родителите сами са решили да ваксинират децата си и не могат да претендират за обезщетения... Въпросните обезщетения се предоставят на добра воля от държавите... Т.е., след като решаваш да ваксинираш, поемаш си и последствията от това... Последствията винаги са за семейството и никога за държавата, до колкото обезщетенията не връщат доброто здраве... В България дори няма предвидени обезщетения, но тук ваксините са по-безопасни от всяко друго кътче на планетата...

Ън, ако обичаш дръж се прилично... Целият пост ти прочетох и не съм пуснала латерна, а ти отговорих... Неваксинираните не са опасни, за никого... Запиши си го някъде и не пиши глупости... На опасните са им обърнали специално внимание в Закона за здравето... Ако можеш да намериш в списъка и неваксинираните, заповядай!

# 894
Изобщо нямам намерение да забивам нос в някакъв си закон. Със сигурност е калпав, тъй като не съм чула да има пречки пред тарикатите.
Но пък не мога да отхвърля следната възможност- неваксинирано заради претенциите на някоя мамичка дете се разболява и заразява друго дете, също неваксинирано заради автоимунно заболяване. Неваксинираното, но иначе здраво, ще преболедува и има шанс да му мине, но болното ще си иде, защото организма му няма да издържи. Мамичката на това ангелче обаче изобщо няма да се чувства като убиец на болното дете, щото тя си е тапир и за нея е важно, че е надцакала системата. Гади ми се от тия антиваксъри! Close

# 895
  • София
Ти поемаш ли рисковете от ваксините за своите деца? Всяването на страх се казва с чуждата думичка терор, а ти в момента тероризираш хората. Както писах по-нагоре, всяко действие или бездействие си има цена и всеки решава дали е готов да плати едната или другата цена. А ти правиш пропаганда и оправдаваш поведението си с това, че другите били по-лоши. Нещо като "а той краде повече, защо хванахте точно мен?". В момента, както има огнище на морбили, вероятността от заразяване е по-голяма и по-рисковано е за неваксинираните деца. Да, възможно е и ваксиниран човек да се разболее, но вероятността е по-малка.

# 896
Аз поемам рисковете от неваксинирането на моите деца... Нали това пиша, всеки трябва сам да прецени кои рискове да поеме, според своите знания и преценки, за да не трепери после при споменаването например на думата "морбили"... Съгласна съм, че всяването на страх е терор и искам да зная кой тероризира, плашейки с какви ли не заболявания и какви ли не неверни неща, та до такава степен е объркал Ън да пише безсмислени работи...
Ън, твоето дете е твоя отговорност, моето - моя и ако обичаш не ми изземвай функциите на родител... Защото пък я си представи някое ваксинирано да се разболее и да зарази неваксинирано поради имунно заболяване... Имаш ли толкова въображение?

Казах, че мен не ме е страх от морбили, а не ме е страх, защото съм осъзнала, че страха не помага... Ваксината също не помага и какво ще променя, ако се страхувам? Същото важи и за полио, за паротит, за рубеола и каквото още се сетите... И от ебола не ме е страх между другото, с която някой тероризираше, от свински грип също, пак някой тероризираше... Страховете от болести в момента в България не е нормално да са по-големи от страховете от автомобилна катастрофа например или от нападение, докато си спиш вкъщи или на улицата... и да има, и да няма морбили, от стрес ще се уморим... Реално и истински ме е страх само от война, това не мога да преодолея напълно...

Вероятностите, които ги размахвате в такива случаи са само вероятности и нищо друго... Познавам деца, ваксинирани и преболедували много тежко съответната болест и други, неваксинирани и преболедували по-леко... Ето, заразяват се и тези и онези и начина на боледуване не зависи от ваксината...

# 897
така се случи,работейки в Шумен като педиатър,имах приятелка,и тя педиатърка,-загазила от дископатия,мъжът и  в командировка,саминки,та аз ходех да ги гледам и помагам,на нея слагах обезболяващи инжекции,детенце го гледах.То милото...3г,спеше с легена,такова повръщане,ваксинирано...и болно от морбили...е няма такъв обрив,няма такова повръщане,...Казах ви,има пробив във ваксината -така ни  бяха открехнали.Аз с очите си видях,ваксинирани и болни,като това детенце.Аз, ако имах възможността,нямаше да ваксинирам за туберкулоза и хепатит,,но щях за морбили и полио...никога за папиломата...никога за варицела...страхувам се от коклюш и скарлатина...,никога за рубеола...нека си го изкарат децата...

# 898
  • София
В такъв случай да оправят ваксините.  То е горе-долу като с проблемите при някои модели коли или мобилни телефони промерно - имат конструктивен дефект и трябва да бъдат изтеглени от пазара. Но няма да се метнем на  конете, нито да се откажем от телефоните, тъй като ползите са повече от вредите.

# 899
Мрънкалка говори за случай преди десетилетия предполагам. Ваксините със сигурност са други.

Общи условия

Активация на акаунт