Diana D, живота в София и големите градове не е задължителен... В селата има достатъчно места в детските заведения, дори ги записват без реално да има посещения, само за да не закрият заведенията... Който не може да си запише детето в София, поради липса на места, да заповяда на село - тук яслата я закриха, на път е детската градина...
Връщат, връщат за предучилищната и имат това право, според МЗ и МОМН...
Това вече са свободни интерпретации, но явно се налага да отговоря.
Досега кажи ми за едно дете, което не са записали в ясла или градина заради липсата на една ваксина.
От предучилищна в училище няма как да те върнат, защото предучилищната е задължителна, а училището няма право да откаже. Хората, на които са отказали да си подадат жалбите.
Темата е за морбили и за ваксините, а не за това дали учебните предмети са скучни или интересни. За учебното съдържание можеш да се жалваш в МОН, но не се опитвай да отклониш вниманието в тази тема - при мен не минава.
Неваксинираните не са опасни, а първо те са застрашени. Както вече писах, когато се наруши равновесието и възникнат огнища като в сегашния случай с морбили, може цялата градина да пламне, а децата, които са с противопоказания, вече си имат достатъчно други проблеми и са още по-податливи. Ако се случат критично количество неваксинирани здрави деца, които са контактни с вируса и станат носители, те ще го предадат и на неваксинираните с противопоказания деца и ще стане рисково и за ваксинираните. Само сега не ми излизай с репликата $от какво ви е страх, нали щом са ваксинирани не могат да се заразят$ - веднагически ти отговарям (чета ти мислите
) - случва се конкретно дете да не изработи устойчивост поради някакви причини (ваксината е била некачествена, организмът не е реагирал...), и да се разболее. То е като с ползването на презервативи - случва се да се скъса презерватив и да забременееш, но със сигурност ако не ползваш презерватив и караш на $то няма да се случи$, вероятността да забременееш е голяма.