Морбили?!

• 363 141
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 990
Момичета, давайте по същество! Тъкмо темата стана интересна! Та има ли "епидемия" или не?

Според тълковния речник - да!  Peace 

"В епидемиологията епидемия e налице, когато нови случаи на определено заболяване, при определена популация и през определен период, значително надхвърлят обичайното и очакваното, и е налице масово разпространение на заболяването.
Епидемията се отнася до локално разпространение, но ако излезе извън границите на страна и континент се смята за пандемия."

Утре би трябвало да излязат данните за 14 седмица от 2017 г., в които НЦЗПБ ще напишат колко случаи на морбили са отчели през текущата, колко от тях са доказани и т.н. До сега доказаните случаи са 5 (за 12 седмица) + 9 (за 13-та седмица)...

# 991
След пълнолетие вече не решава родителят, ако ще календарът да е до живот. Говоря за детството, когато родителят решава. Можеш много лесно да разсееш мъглата като кажеш дали децата ти са ваксинирани до тази възраст или си ходят така. Та, ваксинирани ли са или не?

Няма да отговоря на този въпрос, защото не ти влиза в работата... След всички плюнки и епитети започнахте да си позволявате да ми задавате и лични въпроси...
hahaha Че Гевара ряпа да яде пред тебе! Тцтцтц...  Stop
В прочем, единия линк, който си ми копирала иска потребител и парола, за да бъде достъпен. Втория дето си ми копирала е излишен, като информация в отговор на въпроса ми. Третия не е зле, но вместо да гледаш отбелязаните с МА, гледай тези, отбелязани с А.  Wink Щото, ако децата ти бяха непълнолетни и ти се наложеше да емигрираш в друга държава член на ЕС, веднага щяха да им "предложат" (приложат) липсващите им ваксини, ако ще живеят сред обществото на другата държава членка.  Simple Smile

# 992
Първо, лекарите имат право на преценка и нашият педиатър е отлагал ваксина по негова преценка, както и никога не бие по две на веднъж. Ако се съмнява човек в доктора си може да го смени, пазар широк.
Второ, ако ваксините са незадължителни, как ще правите информиран избор? Разумният човек ще пита лекар. Е, каква ще е разликата със сега - пак лекари ни съветват и обясняват защо да ваксинираме. Ако обаче ще взимате решение от информация от предаването на Гала и списание 8... няма спасение...
Стелт, ти спамиш и тролиш темата. Не си пуснала един аргумент, подплътен с научни медицински факти, всичко ти е "смята се" и "предполага се", но от кого не е ясно. В този смисъл определено правиш темата трудна за следене, смислените мнения просто се изгубват между километричните ти и пълни с емотикони словоблудства.
Мрънкалка е лице, което веднъж каза че е педиатър, веднъж подплъти мнението си против туберкулозната ваксина с това че била микробиолог. Още не ми е отговорила кое от двете е.
The Internet is dark and full of trolls...

# 993
Първо, лекарите имат право на преценка и нашият педиатър е отлагал ваксина по негова преценка, както и никога не бие по две на веднъж.
И отлагането какво решение е? Ако на моето дете не може да се слага ваксина против коклюш, но искам да сложа ваксина против полиомиелит, педиатърът ми може ли да вземе такова решение?

# 994
След пълнолетие вече не решава родителят, ако ще календарът да е до живот. Говоря за детството, когато родителят решава. Можеш много лесно да разсееш мъглата като кажеш дали децата ти са ваксинирани до тази възраст или си ходят така. Та, ваксинирани ли са или не?

Няма да отговоря на този въпрос, защото не ти влиза в работата... След всички плюнки и епитети започнахте да си позволявате да ми задавате и лични въпроси...
hahaha Че Гевара ряпа да яде пред тебе! Тцтцтц...  Stop
В прочем, единия линк, който си ми копирала иска потребител и парола, за да бъде достъпен. Втория дето си ми копирала е излишен, като информация в отговор на въпроса ми. Третия не е зле, но вместо да гледаш отбелязаните с МА, гледай тези, отбелязани с А.  Wink Щото, ако децата ти бяха непълнолетни и ти се наложеше да емигрираш в друга държава член на ЕС, веднага щяха да им "предложат" (приложат) липсващите им ваксини, ако ще живеят сред обществото на другата държава членка.  Simple Smile

Проблема е в твоя телевизор, че нещо не ти се отваря или не ти е нужно като информация...  Laughing

purpuletka, имаш възможност да пускаш само аргументи и доказани неща в темата, но вместо това се занимаваш с мен... Моят лекар е против задължителните ваксини, лесно ще се консултирам с него, ваксините да са препоръчителни, а мен не ме мисли...

# 995
  • Пловдив
Има нещо вярно в казаното от Айс Спарки. Ако разделим хората условно на проваксъри и антиваксъри, аз генерално определено спадам към проваксърите, но въпреки това се страхувам от възможните странични действия на ваксините и мисля, че човек има право да се страхува. Най-малкото, щото са недобре изучени и непредвидими. И не е вярно, че реакциите на ваксини (КОГАТО са причинени от ваксините, естествено; ясно, че много неща могат да се припишат на тях, без да се дължат на тях) винаги се дължат на лоша лекарска или родителска преценка - очевидно е съвсем възможно да има неизвестни особености на конкретния организъм или още непроявени заболявания, или кво ли не, които да не е имало как да се предвидят, а и често дори след проявата да няма как да се обяснят точно.
Някои хора, като им кажеш, че се страхуваш от възможните рискове от ваксините, колкото и да са малки, или ти казват "прочети колко рискове има и приемът на аспирин" (ми има, и кво?), или още по-лошо, питат те примерно коя смяташ, че е причината за аутизма, това е съвсем реален и според мен малко глупав въпрос, който ми беше зададен (не, не смятам, че ваксините са причина за аутизма, за протокола).

Не знам всъщност къде е оптималното място на границата между свобода и пазене от епидемии, знам само, че ваксините, макар и очевидно по-малкото "зло", не са съвсем без рискове.

А, и още нещо - да, ако ваксината подейства зле на даден организъм, съвсем възможно и дори немалко вероятно е самата болест да му подейства още по-зле; въпросът е, че до контакт с болестта може да не се стигне, а с ваксината, когато е задължителна, не може.
Няма единствено правилно решениие, няма и решение само с добри страни в случая.

# 996
Първо, лекарите имат право на преценка и нашият педиатър е отлагал ваксина по негова преценка, както и никога не бие по две на веднъж.
И отлагането какво решение е? Ако на моето дете не може да се слага ваксина против коклюш, но искам да сложа ваксина против полиомиелит, педиатърът ми може ли да вземе такова решение?
Медицинска комисия към РЗИ взима такова решение. Педиатърът би трябвало да ви насочи към РЗИ.
По принцип РЗИ-тата издават документи за освобождаване от ваксина на децата, при които има противопоказания. (Тъй като РЗИ доставят задължителните  ваксини и следят за поставянето им)

# 997

Има значение разбира се. В момента и коклюшната не е жива, но преди 10-15 години беше. Детето трябва да е здраво. Реагират на белтъка във ваксината, ако е жива. В днешно време май не останаха живи ваксини и за това са поливалентни.

# 998
Скрит текст:
Има нещо вярно в казаното от Айс Спарки. Ако разделим хората условно на проваксъри и антиваксъри, аз генерално определено спадам към проваксърите, но въпреки това се страхувам от възможните странични действия на ваксините и мисля, че човек има право да се страхува. Най-малкото, щото са недобре изучени и непредвидими. И не е вярно, че реакциите на ваксини (КОГАТО са причинени от ваксините, естествено; ясно, че много неща могат да се припишат на тях, без да се дължат на тях) винаги се дължат на лоша лекарска или родителска преценка - очевидно е съвсем възможно да има неизвестни особености на конкретния организъм или още непроявени заболявания, или кво ли не, които да не е имало как да се предвидят, а и често дори след проявата да няма как да се обяснят точно.
Някои хора, като им кажеш, че се страхуваш от възможните рискове от ваксините, колкото и да са малки, или ти казват "прочети колко рискове има и приемът на аспирин" (ми има, и кво?), или още по-лошо,
питат те примерно коя смяташ, че е причината за аутизма, това е съвсем реален и според мен идиотски въпрос, който ми беше зададен
Скрит текст:
(не, не смятам, че ваксините са причина за аутизма, за протокола).

Не знам всъщност къде е оптималното място на границата между свобода и пазене от епидемии, знам само, че ваксините, макар и очевидно по-малкото "зло", не са съвсем без рискове.

А, и още нещо - да, ако ваксината подейства зле на даден организъм, съвсем възможно и дори немалко вероятно е самата болест да му подейства още по-зле; въпросът е, че до контакт с болестта може да не се стигне, а с ваксината, когато е задължителна, не може.
Няма единствено правилно решениие, няма и решение само с добри страни в случая.

На този въпрос в св. Никола не успяха да ми отговорят... За мен е достатъчен знак, че не всичко се знае за да може да се твърди със сигурност от какво не може да е...

Има значение разбира се. В момента и коклюшната не е жива, но преди 10-15 години беше. Детето трябва да е здраво. Реагират на белтъка във ваксината, ако е жива. В днешно време май не останаха живи ваксини и за това са поливалентни.

МПР е жива, БЦЖ е жива, ротавирусната, срещу ЧПВ също, други също, що да няма живи?

# 999
На всички ни е ясно, че понякога има странични ефекти, причинени от поставена ваксина. И когато става въпрос за твоето дете, изобщо не може да се говори за „по-малкото” зло. Редно е да се прави цялостна преценка на здравословното състояние на детето, да се работи за по-чисти ваксини и да не се натоварва организма с ненужни такива. Както е редно да се престане със спекулациите по темата от сульо и пульо (вкл. в пресата) и изборът (ако има такъв) да е информиран, а не щото звездите ми го говорят.

# 1 000
Нито рота вируса, нито папиломата са задължителни.

# 1 001
  • Вече в моята си приказка...
На мен пък друго ми стана интересно, защо ваксинирани деца (извинете, но не чета новини, та подробна информация за заразените деца, бройката, на които беше цитирана по-горе, не ми е известна!) са се заразили с морбили? Или ваксината, която се прави на 13-месечна възраст, не е абсолютно надеждна? И ако е така, защо отново тече пропаганда да се ваксинират децата?! Каква е гаранцията, че т.нар. "епидемия" ще бъде овладяна, като ваксината за морбили е "жива"?

# 1 002
  • Пловдив
Щото 90 или колкото са там процента непрекарали болестта, но изградили имунитет след ваксина, не е същото като нула процента без ваксина. Затова.

# 1 003
  • Вече в моята си приказка...
Щото 90 или колкото са там процента непрекарали болестта, но изградили имунитет след ваксина, не е същото като нула процента без ваксина. Затова.
Я пак, че не умея да чета между редовете!

# 1 004
Няма ваксинирани и разболели се в момента деца. Всички пише че са неваксинирани. За две жени (до колкото помня) пише че са с неизяснен имунизационен статус.

Общи условия

Активация на акаунт