Морбили?!

• 363 114
  • 6 229
  •   1
Отговори
# 1 020
На моя близка приятелка няколкомесечното й бебе изпадна в кома след Пентаксим, едвам го спасиха, на командно дишане беше по спомени около месец... Не го освободиха от нито една ваксина... Имам десетки други истории с въпросните комисии, но да не отегчавам драгия читател... Показателно е какъв избор имат родителите, дори при проблем с ваксина...
След пентаксим или заради пентаксим е изпаднало в кома детето?

Ти как мислиш? Вероятно преди Пентаксим... Заради Пентаксим, след като са го сложили...
Има разлика между "след нещо" и "заради нещо". Принципно е възможно след като са му сложили пентаксим да е пило препарат за отпушване на канали и да е изпаднало в кома. Пак ще е "след", но няма да е "заради"

# 1 021
На моя близка приятелка няколкомесечното й бебе изпадна в кома след Пентаксим, едвам го спасиха, на командно дишане беше по спомени около месец... Не го освободиха от нито една ваксина... Имам десетки други истории с въпросните комисии, но да не отегчавам драгия читател... Показателно е какъв избор имат родителите, дори при проблем с ваксина...
След пентаксим или заради пентаксим е изпаднало в кома детето?

Ти как мислиш? Вероятно преди Пентаксим... Заради Пентаксим, след като са го сложили...
Има разлика между "след нещо" и "заради нещо". Принципно е възможно след като са му сложили пентаксим да е пило препарат за отпушване на канали и да е изпаднало в кома. Пак ще е "след", но няма да е "заради"

Да, така е, всички 3-месечни, които познавам, след Пентаксим пият препарат за отпушване на канали...

# 1 022
  • Вече в моята си приказка...
Няма ваксинирани и разболели се в момента деца. Всички пише че са неваксинирани. За две жени (до колкото помня) пише че са с неизяснен имунизационен статус.
Е, да де, на всичко ли, което пишат, вярвате сляпо? Не си ли задавате въпроси? Не желаете ли да получите отговори? Или юруш със стадото за ваксини?!

Айде, още една дойде да обяснява на стадото! Ми, като сме стадо какво, за нов пастир ли се гласиш?
разбира се, че си ги задаваме, и отговори търсим на всичко отгоре! не прочете ли какво написах в някои от постовете си? Случва се да се разболеят и ваксинирани хора и причините могат да са много. Едва ли ти се рискува да пламне епидемия, за да разбереш колко ваксинирани ще се разболеят. Лично аз за подобни болести си имам едно наум и при наличие на ваксина, защото не се знае конкретният организъм как ще реагира на натиска от контакта. Работим с вероятности и рискове.
Теб съм те чела и в други теми -разбрала съм, че имаш мозък в изобилие, често го ръсиш в публикациите си!
Аз пак ще попитам, защото ме касае - сигурно ли е, че болните деца не са ваксинирани?! Колко надеждна е ваксината (и изобщо ваксините?) Ще се спре ли "епидемията" ако масово се ваксинират неваксинираните с т. нар. "жива" ваксина?

# 1 023
Пентаксим се слага на 2 месеца (Хексацим слагат и на бебета на 40 дни)...

# 1 024
  • София
Мира, държиш се много грубо. Ако искаш да ти отговоря по същество, смени тона и изразните средства към по-любезни!

# 1 025
Мира, държиш се много грубо. Ако искаш да ти отговоря по същество, смени тона и изразните средства към по-любезни!
Далеч съм от желанието да споря с теб! Заядливата си ти, не в конкретната тема, а по принцип! Аз задавам въпроси - на някои от тях имам отговори, на други - искам да видя и на останалите гледната точка! Проблемът на нас, българите е, че повечето не различаваме сивата гама. А нещата не са само или черни или бели! Така е и с ваксините - или си за ваксините, или си против тях! Средно положение няма. Е, да, ама има! И то се нарича "по желание, след информирано съгласие, на родителите"!

# 1 026
  • София
ок, продължавай с грубостите - отиват ти!

# 1 027
  • София
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/parvi-smarten-sluchaj-ot- … esechno-bebe.html

10-месечно бебе от пловдивския квартал "Столипиново" е починало от морбили. Детето е било прието в болница на 29 март със симптоми на болестта, информираха от РЗИ- Пловдив.

То не е било имунизирано, защото не е достигнало имунизационната възраст от 13 месеца и е живяло в среда с по-ниско от изискуемото имунизационно покритие. В такива случаи заболяването протича тежко и със спастични пристъпи, уточняват от здравното министерство.

Бебето е преминало през многократни консултации, провеждана му е допълнително инхалаторна терапия.

Състоянието му се влошава рязко снощи и въпреки оказаната реанимация е починало в ранните часове.

От 17 март до 7 април в РЗИ-Пловдив са регистрирани 36 случая на морбили. Лабораторно са потвърдени 21 от тях, два са изследвани и са отрицателни, един е с променена диагноза - рубеола, а за още 12 се очаква резултат.

# 1 028
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/parvi-smarten-sluchaj-ot- … esechno-bebe.html

10-месечно бебе от пловдивския квартал "Столипиново" е починало от морбили. Детето е било прието в болница на 29 март със симптоми на болестта, информираха от РЗИ- Пловдив.

То не е било имунизирано, защото не е достигнало имунизационната възраст от 13 месеца и е живяло в среда с по-ниско от изискуемото имунизационно покритие. В такива случаи заболяването протича тежко и със спастични пристъпи, уточняват от здравното министерство.

Бебето е преминало през многократни консултации, провеждана му е допълнително инхалаторна терапия.

Състоянието му се влошава рязко снощи и въпреки оказаната реанимация е починало в ранните часове.

От 17 март до 7 април в РЗИ-Пловдив са регистрирани 36 случая на морбили. Лабораторно са потвърдени 21 от тях, два са изследвани и са отрицателни, един е с променена диагноза - рубеола, а за още 12 се очаква резултат.

Благодаря ти за тази нова информация! Simple Smile
Тук темата непрекъснато се размива от глупави спорове, които нямат кой знае колко общо със същността на темата и информацията може да бъде пропусната.
За мен си правя извода, че май ще ми се размине ходенето на контролен преглед, едва ли в следващите двадесетина дни ще премине епидемията. Ще позвъня по някое време на лекарката си да я информирам, че отлагам за неопределено време. Не е добре, ама....това е.

# 1 029
Цитат на: Ън
Ще позвъня по някое време на лекарката си да я информирам, че отлагам за неопределено време. Не е добре, ама....това е.
До колкото знам, ще трябва и писменния ти отказ! Телефонното обаждане не е достатъчно!

# 1 030

Благодаря ти за тази нова информация! Simple Smile
Тук темата непрекъснато се размива от глупави спорове, които нямат кой знае колко общо със същността на темата и информацията може да бъде пропусната.
За мен си правя извода, че май ще ми се размине ходенето на контролен преглед, едва ли в следващите двадесетина дни ще премине епидемията. Ще позвъня по някое време на лекарката си да я информирам, че отлагам за неопределено време. Не е добре, ама....това е.
Наистина няма да е лошо да се самокарантинираш за известно време...Гадост...

Не разбирам защо не се ориентират към извънредна ваксинация на 9 месечните в огнището на епидемията. Не е като да го няма в показанията на ваксината... Може би има финансов проблем с осигуряване на извънредни дози, защото все едно трябва да се ваксинират на 13 месеца отново, но би трябвало да намерят!

# 1 031
Може би има финансов проблем с осигуряване на извънредни дози, защото все едно трябва да се ваксинират на 13 месеца отново, но би трябвало да намерят!
а защо да трябва на 13м пак? Следващото нали е след 12 години? Как така през 2-3 месеца ваксиниране?

# 1 032
Може би има финансов проблем с осигуряване на извънредни дози, защото все едно трябва да се ваксинират на 13 месеца отново, но би трябвало да намерят!
а защо да трябва на 13м пак? Следващото нали е след 12 години? Как така през 2-3 месеца ваксиниране?
може да се ваксинира на 9 мес. възраст, но в тази възраст ваксината не е с дълготрайна ефективност и трябва реваксинация след 3 месеца и после на 12 години. Просто до годинката все още действат майчините антитела и ваксината "не хваща" за дълго.

# 1 033
 Shocked
Че защо тогава изобщо има ваксини преди годинката?
И как майките имат антитела, ако не са ваксинирани или не са карали болестта?
По принцип питам не само за морбили ...

# 1 034
  • Варна
И как майките имат антитела, ако не са ваксинирани или не са карали болестта?
В такъв случай нямат, естествено.

Общи условия

Активация на акаунт